• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: jo, je to odkaz na Boston Tea Party. je to vtipné. Nikdo by jim to nebral, kdyby byli jen stranou nízkých daní. S tím jde diskutovat. U nás SSO a tak. Ale to co se z toho vyvinulo... Palinová, apod... .to prostě fakt je v EU zcela mimo hlavní proud. To je fakt "vidlácká politika".
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: takze u tebe rodice uz jsou hned duchodci ???
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: spravne .. snazi se byt neutralni ale neni
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: žiješ v bipolárním světě, černobílém - jak omezené, jak zaostalé a zakrnělé :)

    rigidita - ABZ.cz: slovník cizích slov
    http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/rigidita
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUDOLF:
    FESTER: takže v USA vlastně je "strana důchodců" a "strana mládeže"?
    FESTER
    FESTER --- ---
    FESTER: TEA
    FESTER
    FESTER --- ---
    RUDOLF: ty se tomu smej pac ty o tom nic nevis... :)

    vis co vubec znamena ???
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: wiki se snaží být "neutrální", ale pokud je pro tebe "nalevo" už jen wiki, tak jsi fakt "better dead than red" - fakt ti není pomoci :-) fakta jsou fakta - pokud mi dokážeš, že jeden konkrétní fakt převzatý z wiki je blud či lež, tak ok, rád se nechám poučit - třeba nad tímhle jsem kroutil hlavou, jestli to není hoax :) - ale přece je jedno, jestli nějaký fakt mám z "levého" či "pravého" zdroje, pokud je to ověřitelný fakt!!!

    a říct, že "Google je nalevo"?? WTF, je to megakorporace, která reklamou a manipulací výsledků vyhledávání ve prospěch těch, kdo jsou ochotní zaplatit, vydělává miliardy. jak může být "nalevo"?? tohle je už paranoia.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Loni se podařilo senátorovi Sandersovi k jednomu zákonu protlačit přílepek (možná podobně jako se to permanentně daří rozličným lobbistickým skupinám i u nás, kdy politici ani neví o čem hlasují) a nestačím zírat nad výsledky letošního, historicky vůbec prvního pořádného auditu Amerického FEDu:

    (Z komentáře senátora B. Sanderse:) "The directors of central banks in Australia, Canada, England and the European Union all have to disclose potential conflicts of interest and must disclose its conflict of interest policies on the internet. The Federal Reserve does not. (See page 47 and 49 of GAO report) The central bank in Canada requires its directors to disclose any potential conflicts of interest as soon as they are discovered; avoid or withdraw from participation in any real, potential, or apparent conflicts of interest; and cannot vote on any matters in which there is a conflict of interest. If these regulations existed at the Fed, Stephen Friedman would have been required to immediately resign from Goldman's board, sell his Goldman stock, or resign from the Fed's board of directors. Instead, Mr. Friedman was allowed to financially benefit from the increase in Goldman's stock while it received approval from the Fed to become a bank holding company and received billions in emergency Fed loans. (See page 46 of GAO report)"

    http://sanders.senate.gov/imo/media/doc/101911%20-%20THE%20SANDERS%20REPORT%20ON%20THE%20GAO%20AUDIT%20ON%20MAJOR%20CONFLICTS%20OF%20INTEREST%20AT%20THE%20FEDERAL%20RESERVE1.pdf
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FESTER: lol
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS:tea party zadni nabozensti fanatici nejsou... jsou to obycejni lidi a rodice tech ulejvaku OWS
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FESTER: bez hippies taky ne.. ono to byli hodně liberální myšlenky který rozjeli informarční společnost..
    FESTER: tak to nesmysl je, ale oni si uvědomili, že se společnost se proměňuje a začali virtualizovat goverment. Mj. dnes je plodem např. http://www.data.gov/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: takhle - z mého pohledu Evropana by USA skutečně prospěl systém min. tří (ale možná čtyrech-pěti) stran. Systém dvou stran, který má takovou tradici v anglosaské politice, vede k jakési "trvalé opoziční smlouvě" a k tomu, že spousta voličů volí podle klíče "menší zlo". Většina evropských zemí má systém 4-5 stran, z nich část bývají "single-issue" strany, a pouze některé kombinace koaličních vlád bývají nepřijatelné.
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: jses tou wiki uz jsi nudnej... je vseobecne znamo ze wiki je polozena nalevo... BTW google tez...
    FESTER
    FESTER --- ---
    pac vam to Olberman a mainstream media jako MSNBC rika ???
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: já sledoval začátky Tea party, když to ještě byli libertariáni a ne náboženští fanatici a nacionalisté... podívej, všichni víme, že Republikáni nejsou žádná jednotná fronta, ale nesourodý konglomerát jestřábů (neocons), fiskálních konzervativců/minarchistů (libertariáni) a sociálních konzervativců (protestantské křesťanské sekty a jejich tradice).
    Religious affiliations of Presidents of the United States - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_affiliations_of_Presidents_of_the_United_States#List_of_Presidential_religious_affiliations_.28by_religion.29

    Co mi fakt překvapilo, že JFK byl katolík :-) to dodává konspiračním teoriím o jeho odstranění zcela nový rozměr :-)) (a pro spoustu zdejších "marxistů levých" to jistě bude zajímavé odhalení, které ukáže, že americká politika je spíš než cokoliv jiného "n-rozměrná" ... protože Demokraty všicni vnímají jako liberály, že a my si v EU spojujeme liberální přístup např. k drogám či potratům s Nizozemím, které je protestanské ... jenže je to jiná "odrůda" - taková, která nejvíce ze všeho nesnáší pokrytectví a nechce před problémy zavírat oči)

    Nechci Amíky v tomto soudit, ale faktem je, že nejvíce moci tam historicky zkoncentrovaly rodiny, které jsou potomky první přistěhovalců, což byli radikální náboženští fanatici. Další vlny přistěhovalců z pozdějších období (Irové, Italové, ostatní evropské národy) tam nemají jednak tak vysoké sociální postavení, jednak často reprezentují jinou "názorovou příměs" - na rozdíl od otců zakladatelů z Evropy do tehdejšího USA zdrhali spíš utopičtí liberálové....
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: a proc myslis ze je TEA party ???? na kterou tak radi z nejakeho duvodu tolik plivete ???
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Gore's legislation also helped fund the National Center for Supercomputing Applications at the University of Illinois, where a team of programmers, including Netscape founder Marc Andreessen, created the Mosaic Web browser, the commercial Internet's technological springboard. 'If it had been left to private industry, it wouldn't have happened,' Andreessen says of Gore's bill, 'at least, not until years later.'

    Připouštím, že Mosaic jsem poprvé viděl někdy v roce 1994 a okamžitě ovlivnil moje vnímání uživatelského rozhraní počítačů a počítačových sítí (ostatně, kdo ví, čím jsem se zabýval další 5 let 1995-2000, tak asi něco tuší). Takže ano - obor, který mě celý život živí, by zřejmě neexistoval, kdyby v té době americká legislativa investovala do zbrojení (je fakt, že po pádu železné opony by to fakt nebylo logické...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: no, "vymyslel" je silný slovo... ale všichni jsme se hodně smáli do tý doby, než se fakt zjistilo, že část těch peněz, které v roce 1991 vyloboval, byla skutečně použita pro rozvoj Internetu strategickým způsobem.

    jako v 90.letech,když byl tandem Clinton/Gore u moci, tak pochopitelně bylo v módě být kritický. Ale je fakt, že 90.léta byla globálně velmi optimistickým obdobím, a tehdejší image USA k tomu přispíval.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: jsme _česká_ politická strana. snažíme se získat seriózní informace o místním českém písečku, kde máme nedostatek politické tradice a mafiány všech kalibrů na všech levelech. (proti tomu je vzájemné špičkování oslích a sloních lobbyistů v USA vrchol politické kultury). popravdě, dění v USA - ale i kdekoliv jinde, Tunis, Sýrie, Egypt, Barma - se snažím sledovat proto, abych si udělal obraz o tom, jaké jsou šance demokracie a jak probíhají politické mechanismy v současné post-televizní, internetové éře. Nevíme popravdě úplně nikdo, jak to funguje.

    ale ten graf o tom dluhu, který jsem vyhrabal, je opravdu profláklý. vyplývají z něj stejná čísla, i když jsou vidět spíš vizuálně.

    s americkým státím dluhem se to má tak, jak se to má. většinu dluhopisů navíc drží Čína, která tak má v rukou strategický klíč k vážnému poškození americké ekonomiky. Čína není demokratická země a navíc konkuruje USA coby obrovský dovozce ropy (která se obchoduje v US dolarech, jak známo).

    přeber si to jak chceš. v relativně pacifistické, málo zbrojící Evropě můžeš státní dluh připsat na vrub sociálním demokratům a jejich politice sociálního státu. Ale republikáni v USA nejsou žádní škudliví Kalouskové: vznik amerického dluhu je paradoxně podobný dluhu řeckému - jak známo, Řecko patří co do výzbroje mezi evropskými zeměmi spíše mezi "jestřáby", ačkoliv pro to nemá ekonomické předpoklady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam