• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: proc ty uvozovky? Zizek se sam prezentuje coby komunista a marxista. To mi pro predstavu bohate staci a jeho komentare ohledne ciny v historickych konsekvencich jsou o to zabavnejsi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: popravdě, dlouhodobě sleduji postoje které byly prezentovány na původním OWS shromáždění v New Yorku, kde vystoupila řada "obvyklých podezřelých", kterým ovšem nemůžeš upřít jistou dávku konzistence a schopnosti formulovat myšlenky. Dobře, Michael Moore je poměrně konvenční propagandista, který se tím i celkem slušně živí, toho nechme stranou.

    Ale slovinský "komunistický" filosof Slavoj Žižek, který tam taky promluvil, rozhodně nepatří k těm, kteří by sami za sebe neměli jasno. Pokud varuje před tím, že by se Západ mohl snadno posunout k čínskému modelu "kapitalismu bez demokracie", tak bych to nebral na lehkou váhu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: v ČR není politická demonstrace obecně považována za zábor veřejného prostranství, petiční akce pak dokonce ani nepodléhají ohlašovací povinnosti.

    na druhou stranu, pokud chceš např. pódium s hudební aparaturou, je to už zábor veřejného prostranství a za ten se platí. (Hodně jsem toto řešil cca před 10ti lety, myslím je to pořád stejné a všude...)

    Pokud vím, tak v New Yorku jim právě aparaturu nepovolili, protože to by byl zábor veřejného prostranství. Proto to rituální "opakování po předřečníkovi". Na druhou stranu - v jiných městech mohlo být právní povědomí účastníků výrazně nižší....
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KEDRIGERN: Zrovna tihle jsou indoktrinovani pomerne slusne a to socialisticko-komunistickou ideologii a moc dobre vi co chteji a popravde nerozumim tomu, proc jejich presvedceni omlouvas. Proste a jednoduse valna vetsina z nich nehodla nijak kapitalismus fixnout, ale rovnou sestrelit a nahradit ho komunismem, pripadne formou socialismu viz valna vetsina jejich transparentu a rozhovoru na kameru z mista konani. Jinak jedina vec co me na OWS tesi je fakt, ze se jich napriklad v New Yorku seslo vzhledem k tomu, ze ma NY skoro 20 milionu obyvatel, tak zoufale malo :) To samo o sobe taky o necem svedci a jejich retorika zastitujici se 99% je o to zabavnejsi.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    CZUPA: No a není to spíš problém vzdělávacího systému a kvality zaměstnavatelů? Já tento problém silně pociťuji. Lidé prostě nejsou ani nasměrováni k informacím.

    Požadavek na změnu je víc než korektní. Nebo tobě se nezdá, že by tu bylo opravdu hodně řešitelných problémů, které nejsou řešeny?

    Např. na Occupy Prague jsem se seznámil s mnohými zajímavými lidmi. Většina projevů byla docela hezká.
    FESTER
    FESTER --- ---
    Alec Baldwin... useful idiot....

    https://twitter.com/#!/AlecBaldwin
    FESTER
    FESTER --- ---
    Outrage!… After Demanding Refund From City, Richmond Tea Party Gets Letter – “You’re Being Audited” | The Gateway Pundit
    http://www.thegatewaypundit.com/2011/11/outrage-after-demanding-refund-from-city-for-plaza-protests-richmond-tea-party-gets-letter-youre-being-audited/


    Tea party si udelali demonstraci... pozadali o povoleni a museli zaplatit $10000

    Ocuppy nezadalo o zadne povoleni nezaplatili nic takze illegalni... ty Idioti z Richmondu prej udelaji audit Tea party

    jak je videt dvoji metr od liberalu..... proste unreal...
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    KEDRIGERN: hele me to OWS ze zacatku celkem zajimalo, protoze jak rika NAGASAWA tak jsem si do toho mylne projektoval svoje predstavy - nebudu to tu rozvadet, problemy napr. viz [ SCHWEPZ @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ]

    ale ti protestantni jsou normalni deti, dementi a ruda hovada. Pobyvam ve Vancouveru a tady strasili taky dlouho (zahnala je zima). Kolem stanoveho mesta byl bordel, transparenty plne socialismu, nejaka holka se ufetovala k smrti, dalsi prezili, ale vezla si je zachranka.
    Jednou po ceste z prace jsem se tam zastavil a poslouchal, co kazaji. I kdyz mluvcimu bylo pres tricet, vypravel nesmysly jak 14 lety pankac. Ja toho o politice a ekonomice vedel i v tech 14 letech vic nez on.
    Jasne, ze nejde soudit podle par jedincu, nekdo mozna bude rozumny, ale to bude spis nejaky blogger sympatizant, ktery si za to taky projektuje neco svojeho a ne primy okupant. Vetsina je proste svoloc, ktera moje sympatie nema
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KEDRIGERN: prosimte podivej se znovu na ty transparenty, zamysli se a zkus to znovu a lip. Diky.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NAGASAWA: Sorry nevidím souvislost. Lidé jsou různí a názory vyjadřují různě. Ale ty sjednocující myšlenky jsou slučitelné s kapitalismem (nicméně zcela jiným, než který by kdekoliv byl).

    Ti demonstranti chtějí rozumné věci, ale pochybuji, že mají tituly z politologie, aby přesně uměli popsat, co chtějí. Navíc transparent je vždy zjednodušení.

    Zkus víc myslet a méně pěstuj předsudky.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RADIQAL: Vazne? To ze tu za posledni dva dny padlo nekolikero pomerne fatalnich dezinformaci, kdy jsem vuci nim uvedl protinazor, ktery se opiral o jasne zdokumentovany fakta, neni vytrhavani z kontextu, ale argumentace. Jinak se nedivim ze se ti to nelibi. Pravda leckdy prijemna moc neni, kor ve vztahu s idealismem, ktery nema v OWS realny zaklad.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RADIQAL:

    demokratický (možná "humanistický", já na ty termíny zas tak nedám) přístup odhaluje svoje slabiny ve střetu s agresivním protivníkem, který odmítá hrát podle jeho pravidel.

    Tak zrovna takovou vetou operovali bolsevici, kdyz ony "slabiny" vyplnili tridnim bojem.

    Jinak zacinam mit pocit chlapci a devcata, ze jste prirkli OWS uplne jiny vlastnosti nez vlastne v realu maji a ted si diky postupny deziluzi do jejich "protestu" implementujete vlastni "cesty a cile". Pletu se?
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    NAGASAWA: komu se tady vlastne snažiš dokazat že socialismus je slepa kolej? je tu snad někdo kdo si to neprožil nebo o tom nic nevi? tohle tvy neustaly vytrhovani z kontexu a plácání vlastního hnoje nikam nevede.
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    demokratický (možná "humanistický", já na ty termíny zas tak nedám) přístup odhaluje svoje slabiny ve střetu s agresivním protivníkem, který odmítá hrát podle jeho pravidel. Stejne jako CHAOS ma problem banovat FENSTERA měli aj liberálové s potlačením Dolfíka, ještě před tím než "nám" sebral "našši" národní hrdost. V podobnem duchu bysme mohli mluvit o ne-akceschopnosti Ligy národů nebo OSN.
    Je nesporný, že takovy "agresivni protivnik", ktery z vlasní vule odmitne respektovat ostatní a stoji si za svym ma mnohem vetši akční potencial a v dusedku býva i často uspěšnější. Často, bohužel, proto, že demokraticke uskupeni neni schopno se sjednotit a vzepřít.

    Diskutovat o tom, jestli jsou v #OWS feťáci (aj. obskurni temata) a jakou hrajou roli je asi tak absurdni jako hadat se, že všichni náckové byli zlí (zdravi vas raul hilberg). OWS je jaky je a pro nas by melo byt předevšim inspirací k tomu myslet ty zásadní témata jinak. Co na tom že tam je "hromada mladejch levičáků" nebo kohoco. To je možna dobrej duvod pro Fenstera aby jim tam šel nakopat prdele, ale tak tady vo tom nemel a di to radějc udělat. TO co je na OWS inspirativni je to, že oni to žijou -dělaj - věřej - a silne medialni a policejni zajem jim dava jen za pravdu, že jdou "spravnym" smerem. Ale to je jejich smer a cesta - tyhle zkušenosti nejsou nijak zvlášť přenositelný.

    Myslel jsem, že tu hledáme cesty a cíle, který stojí za to naplňovat. Anomie jejímž příchodem jsou tyhle "Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další" příznaky už klepe na dřevo a je čes se na to trocha vyzbrojit.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---






    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KEDRIGERN: jen namatkou prvni tri transparenty z OWS. Staci pro predstavu, anebo se o tom budeme bavit dal?







    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KEDRIGERN: treba takovy Pol Potuv komunisticky rezim mel taky rust v podobe lidskych lebek.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NAGASAWA: IMHO je se nejedná o boj proti kapitalismu, ale proti implementaci a skutečnosti. Kapitalismus jako ekonomický systém až tak nikdo nevyvrací, jen musí být nastaven tak, aby nás nedostával do současné situace.

    Mimochodem růst měl i to čemu se tu říkalo socialismus... A to se socialismem nemělo moc společného. Stejně tak růst měl určitě jakýkoliv jiné zřízení :).
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    NAGASAWA: hochu, to už je ale važně moc, nemysliš? překládat si "globální emancipační hnutí internetové generace" jako "globalni internetove hnuti" z tebe moc dobryho debatera neudělá.
    XCHAOS: souhlasim s přidáním tematu. a až se vyřeší technický problémy, mužem to probrat.
    NAGASAWA: Occupy Olomóc, to si děláš srandu ne? ja řikaj klasici, když dva dělají totéž neni to totéž a podle myho je jakejkoli pokus o "occupy" jinde než v US dost bizardní; v česku pak jen bláznovství. (ale jinak dobra analyza čekých "levičackych medií).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam