• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SCHWEPZ: no... Deník referendum je (na rozdíl od např. Parlamentních listů, apod.) opravdu deníkem hodně v duchu "demokratických komunistů" (ať se za tím skrývá kdokoliv).

    Americká společnost především hodně experimentovala s životem na dluh a hodně sázela na to, že růst bude zcela neomezený, a že bohatství elit nakonec "prosákne" skrze volný trh ke každému hráči, i malému (což je základní ekonomicky-liberální dogma, na kterém celá americká liberální utopie stojí). Ovšem neomezeným outsourcingem (spotřební zboží do Číny, "spotřební služby" např. do Indie) si nějakým způsobem podřezali větev, na které sedí: co z toho vzejde, je těžké říct, ale jsem si téměř jistý, že Deník referendum to vidí prostřednictvím zastaralých stoletých dogmata zleva - téměř podobně, jako to konzervativci vnímají prostřednictvím jiných stoletých dogmat z druhé strany.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Téměř polovina Američanů má potíž vydělat na základní životní potřeby - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/11987-temer-polovina-americanu-ma-potiz-vydelat-na-zakladni-zivotni-potreby


    Rozdíly v příjmech v bohatých zemích vzrostly na 30letá maxima - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/12058-rozdily-v-prijmech-v-bohatych-zemich-vzrostly-na-30leta-maxima
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    RAEVA: lol
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    hm. tak těžko řict jesi tahle info ma ještě hodnotu, ale dnes za hodinu: 06/02/11 18:00 v Brně na fSS se bude diskutovat #OWS.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    The city of Cleveland has passed a resolution endorsing the Occupy movement, calling on congress to reform financial regulations, and to prosecute the big banks. Vote passed 18-1
    R.1720 11 Cleveland City Council - Occupy Movement
    http://www.scribd.com/doc/74835245/R-1720-11-Cleveland-City-Council-Occupy-Movement
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    XCHAOS: Me tam chybi odpoved "se mi nelibi (z principu, nelibi se mi ten limit)".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Chodící stany v Austrálii - vtipné řešení pro "Occupy Melbourne", aspoň napoprvé:
    Video - Breaking News Videos from CNN.com
    http://edition.cnn.com/video/?/video/bestoftv/2011/12/05/pkg-moos-tent-monsters.cnn

    Aftermath den poté - násilné svlečení dívky oblečené ve stanu do spodního prádla:
    Tent Protest Costume Violently Stripped from Protester's Body 061211.MOV (Concise version) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=JAkUB7jRb2c
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Holt hlavne ta svoboda a tak :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Assange granted appeal in Supreme Court — RT
    http://rt.com/news/wikileaks-assange-granted-appeal-045/

    ADMIX: možná bych mu je poslal na účet, pokud by vznikly nějaké nejasnosti. šlo mi jen o test, jak moc si kdo cení svého práva trollovat a tlachat offtopic.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    XCHAOS: skoda, tesil jsem se, jak si koupim prispevky nad limit, to by NYX urcite ocenil :)))))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADMIX:
    ADMIX: no ale evidentně ti udělalo velkou radost, že jsi regulován, takže tak tragicky bych to neviděl :-) problém je, že i těch 24 příspěvků je moc v konferenci, kde se do té doby objevoval průměrně tak 1 odkaz za den. prostě to svojí informační hodnotu už ztratilo i tak, takže je to skutečně nakonec k ničemu.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    RAEVA: To nebylo mysleno na tebe osobne, jen jsi to nakousla jako posledni :) A vubec, musim si setrit prispevky, abych moh occupovat nez ostatni luze vyprsi trest za prekroceni povolene rychlosti prispevovani :D
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    ADMIX: možná to tak vidíš ;) já jen napsala svůj názor a myslím si, že tu ani tak nejde o levici nebo pravici... aspoň já to tak necejtim a myslím si, že problém je jinde... ale tak klidně si škatulkuj :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    RAEVA: ... a pokud to nejde po dobrem, pristoupime k demokraticke regulaci, for the greater good :)))) Na druhou stranu ocenuju, ze standardni levicacky postup "vsechny problemy vyresi regulace, a kdyz ne, je treba vice regulovat" je obsazen uz v zahlavi, a tudiz nahodny kolemjdouci nebude zmaten
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    protože pokud chceme změnu, musíme začít sami u sebe, v sobě.... zanechat nenávisiti a povyšování...to některým zjevně nedochází
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    XCHAOS: být tebou tak si nedrásám nervy ;) buď to tu nech ať si tu lidi žvatlají co chtějí, nebo udělej nový klub a posílej pozvánky jen těm, s kterými se dá rozumně bavit bez hádek a honění eg....bohužel na nyxu je mraky lidí, kteří si zde jen z druhých utahují a rejí do druhých... to na nyxu nemám ráda... obzvlášť v tématech kde by se to dít nemělo :(

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RAEVA: oni ale právě nechtějí, aby to bylo "lepší". a já se dokonce i obávám, že není snadné, aby to bylo lepší - ale jde mi o to, aby existovala nějaká možnost změny, aby to nebylo zabetonované jednou provždy a dost.

    nevím, tenhle klub je potřeba... ale já asi fakt nemám energii ho moderovat. cenzura je proti mému přesvědčení, ale bez cenzury to tu bude zjevně brzo nepoužitelně zaspamované.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    se tu dohadujete a honíte si ega... jak to pak má být ve světě lepší, když i lidi, kteří by to nějakým způsobem chtěli zlepšit se chovají jako .... no coment :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Prisel jsem se zbrani v ruce podporit devetadevadesatiprocentniho Nagasawu a zaroven se kralovsky pobavit nad prodejem nyx-prispevku nad limit :DDD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam