• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    RAEVA: lol
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    RAEVA: ... a pokud to nejde po dobrem, pristoupime k demokraticke regulaci, for the greater good :)))) Na druhou stranu ocenuju, ze standardni levicacky postup "vsechny problemy vyresi regulace, a kdyz ne, je treba vice regulovat" je obsazen uz v zahlavi, a tudiz nahodny kolemjdouci nebude zmaten
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    protože pokud chceme změnu, musíme začít sami u sebe, v sobě.... zanechat nenávisiti a povyšování...to některým zjevně nedochází
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    XCHAOS: být tebou tak si nedrásám nervy ;) buď to tu nech ať si tu lidi žvatlají co chtějí, nebo udělej nový klub a posílej pozvánky jen těm, s kterými se dá rozumně bavit bez hádek a honění eg....bohužel na nyxu je mraky lidí, kteří si zde jen z druhých utahují a rejí do druhých... to na nyxu nemám ráda... obzvlášť v tématech kde by se to dít nemělo :(

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RAEVA: oni ale právě nechtějí, aby to bylo "lepší". a já se dokonce i obávám, že není snadné, aby to bylo lepší - ale jde mi o to, aby existovala nějaká možnost změny, aby to nebylo zabetonované jednou provždy a dost.

    nevím, tenhle klub je potřeba... ale já asi fakt nemám energii ho moderovat. cenzura je proti mému přesvědčení, ale bez cenzury to tu bude zjevně brzo nepoužitelně zaspamované.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    se tu dohadujete a honíte si ega... jak to pak má být ve světě lepší, když i lidi, kteří by to nějakým způsobem chtěli zlepšit se chovají jako .... no coment :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Prisel jsem se zbrani v ruce podporit devetadevadesatiprocentniho Nagasawu a zaroven se kralovsky pobavit nad prodejem nyx-prispevku nad limit :DDD
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: FESTER zde publikoval na začátku flamewar toto i horší věci. dohledat to lze snadno, prohledávání ve fóru.

    ale ty si za dnešek konečně vyplodil více než smluvených 24 příspěvků, takže bez ohledu na to, jestli byly nebo nebyly ontopic a jestli to bylo nebo nebylo trollování, tak tě taky čeká 7 dnů ban. co se dá dělat.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: tak jeste jednou - kdo napsal, ze jsou OWS teplousi a kde fester tvrdil, ze neuznava demokracii? Dekuji za transparentni a konkretni odpoved.

    Jinak muzes byt v klidu. Zdejsi diskusi sleduju od jejiho vzniku kdy se tykala ciste Wikileaks a Assange.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: ty ne, ale myslel jsem to tak, že jistě rád převezmeš štafetu za id FESTER a FEMUR. sice mi trochu splývají, ale zkus si projít jejich příspěvky do diskuze, než si jí začal sledovat... je tam fakt všechno možné i nemožné... zejména id FESTER nejprve přišel fakt s unikátním seznamem obvinění, co vše OWS hnutí provádí... já ty tuny sena fakt nebudu procházet, ale někdo by se tím mohl prohrábnout a připomenout to.

    Popravdě, už mě to nebaví. Nechci aby toto byl klub jen o americké politice. Fakt bych se rád vrátil k tématu. id FESTER mi v mailu napsal, že Huffington post je "komušskej plátek"... vlastně cokoliv liberálního je "komoušské", pro něj, takže debata je marná.
    Co je to Huffington post? agregátor obsahu, dodávaného blogery. vlastně každý blogger je taky asi automaticky komouš, že jo. tak asi fakt není co řešit.
    The Huffington Post - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Huffington_Post
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: to neni offtopic, to se tyka principu zdejsi diskuse a tvych tvrzeni - jinak me tebou vytvorene 3 ankety za den vazne nezajimaji :)

    Jinak mohl bys uvest, kdo a kdy tu tvrdil, ze jsou demonstranti teplousi? Dekuji za konkretni odpoved.

    T to, ze jsem oznacil OWS za hippiky se zaklada na realite viz prapory hippie nad tabory, stejne jako jsou mezi OWS aktivne zastoupeni anarchiste z Black Blocku a dalsi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: tomu interpunkčnímu znamínku co za tím byl se říká smajlík, můžeš s tím vyjádřit nesouhlas v anketě [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] a dále je to tady už offtopic.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: Mno moment, nepsal jsi dnes, ze Fester dostal ban proto, protoze prekrocil pocet 24 prispevku a ze te to mrzi, protoze jeho nektere prispevky byly k tematu a byly zajimave?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: Ze onu anketu vetsina lidi nepochopila? Ale jdi ty. Nepadlo tu od tebe nahodou:

    24 příspěvků / 24 hodin je zdarma: pokud jich chceš psát víc, kup si u mě v tomhle klubu reklamní prostor (a já získané prostředky vložím na transparetní účet Pirátů u Fio :-)

    Jinak to, ze by tu Fester psal, ze demokracii neuznava, jsem jaksi nezaznamenal a tim padem mi prijde tvoje tvrzeni o uplatneni trzniho mechanismu, vzhledem k citaci vyse, znacne alibisticke, stejne jako jeho osoceni v jeho nepritomnosti.

    Vzhledem k tomu, ze se tu prezentujes coby zastance OWS demonstrantu, nechovas se ani z poloviny tak, jako majitel Zuccoti parku a starosta LA, ktery demonstranty nechal na miste do doby, dokud nebyly podminky na miste protestu naprosto neunosne. Na jednu stranu se zastitujes OWS a na druhou stranu se chovas despoticteji, nez ti, proti kterym brojis. Mimochodem - uz jsem prekrocil 24 prispevku na 24 hodin a moje existence zde v klubu, neni vzhledem k tem, kteri za to dostali ban, spravedliva.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Radley Balko: SWAT Raids, Stun Guns, And Pepper Spray: Why The Government Is Ramping Up The Use Of Force
    http://www.huffingtonpost.com/radley-balko/police-militarization-use-of-force-swat-raids_b_1123848.html
    In February of last year, video surfaced of a marijuana raid in Columbia, Mo. During the raid on Jonathan Whitworth and his family, police took down the door with a battering ram, then shot and killed one of Whitworth's dogs within seconds of entering the home and they wounded the other. They didn't find enough pot in the home to charge Whitworth with even a misdemeanor. (He was, however, charged with misdemeanor possession of drug paraphernalia when police found a pipe.)

    Je toto více státního zasahování do soukromí, nebo méně? Soukromí je ok, dokud např. bijete svou ženu či děti, či střílíte puškou po zlodějích - ale není už ok, když hulíte trávu?

    America's police departments have been moving toward more aggressive, force-first, militaristic tactics and their accompanying mindset for 30 years.

    Výsledek ve srovnání s Evropou si můžete všichni najít ve veřejně dostupných statistikách.

    Dress cops up as soldiers, give them military equipment, train them in military tactics, tell them they're fighting a "war," and the consequences are predictable.

    Oblékněte policisty jako vojáky, dejte jim vojenskou výstroj, vycvičte je ve vojenské taktice, řekněte jim, že vedou válku. Výsledky jsou předvídatelné.

    The city of Atlanta recently agreed to a $1 million settlement with customers and employees of the Atlanta Eagle nightclub. The gay club is alleged to have been the site of open sex acts and drug sales, but the raid -- in which customers were detained on the floor at gunpoint -- was officially for a mere booze inspection. The police never bothered to get a warrant.

    Předpokládám, že id NAGASAWA nám jménem chudáků utlačovaných id FESTER a FEMUR jistě rád vysvětlí, že takhle se s těmi tepluši a hipíky prostě musí zacházat. (Ale uvidíme... třeba bude mít jiný názor, pár příspěvků do limitu ještě zbývá)

    At the 2008 GOP Convention, police staged preemptive raids on the homes of possible protesters and rabble-rousers. There were mass arrests of protesters and journalists, few of which resulted in any actual charges

    Ano - něco podobného by byl pre-emptivivní ban pro nespravedlivě diskriminovaná id FESTER a FEMUR, kdybych jim ho býval na základě mnoha žádostí v soukromých vzkazech udělil. Ale já to holt neudělal. Počkal jsem si, až mi začnou nadávat do kreténů, atd.

    The amount of force the government uses to uphold a given law is no longer determined only by the threat to public safety posed by the suspect. Now, it appears to give an indication of how serious the government is about the law being enforced.

    Nejde tedy o to, že by byla ohrožena bezpečnost veřejnosti, nebo těch policistů: jde tady o jasnou demonstraci síly, o snahu zastrašovat.

    Few politicians have the backbone to call for less power, weaponry and authority for law enforcement, because nobody loses an election by being "too tough" on crime.
    XAJA
    XAJA --- ---
    XCHAOS: strašne sa mi páči, ako dodážeš všetko, čo vypustíš, postupne obracať takmer do protismeru:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: no... aspoň teď vidíš, jak se ty lidi z OWS hnutí asi cítěj :-) jinak o id FESTER a FEMUR nemám strach... ban jim za pár dnů vyprší, a pak nepochybně udělaj ještě větší bordel, než dosud. doufám do té doby najdu moderátora, kterému bych klub předal... mě to už nebaví.

    anketu [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] asi většina lidí nepochopila... odvíjí se celá od toho, že právě id FESTER vykřikoval, že demokracii neuznává, že on je konzervativec... tak mi napadlo, že mu nabídnu "čistě tržní řešení". víceméně jsem ochoten ty peníze poslat jako příspěvek na provoz NYXu, nebo je rozdělit mezi lidi, kteří budou souhlasit s tím, že jsou ochotni si nechat platit za to, že jim FESTER bude nadávat... bylo to inspirované "námezdními demonstranty", kteří se jeden čas jako happening vyrojili v Německu, apod.
    XAJA
    XAJA --- ---
    NAGASAWA: bongá odlož na horšie časy, až bude nutné zvolávať do útoku. pochybujem, že toto bude sametové:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XAJA: koukam ze zdejsi okupace klubu, dosahuje uz mezinarodni urovne a to jsem jeste nazacal s motivacni meditaci a hranim na bonga.
    XAJA
    XAJA --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    My jsme 99% a ne 1% jako moderator despota fuuuuuuuuuuj My jsme 99%, My jsme 99%, My jsme 99%, My jsme 99% !!!

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam