• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: jiste ze ne... jenze mezi tema OWS je tez hodne ilegalu vis...:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: vidíš, já ani o žádných ilegálech nemluvil...
    FESTER
    FESTER --- ---
    Norman Finkelstein, one of America’s leading anti-Semites in the academic world, was invited to speak at Occupy Boston for the Howard Zinn Memorial Lecture Series. Mr. Finkelstein is on the lecture circuit and having gone to many universities. He, apparently, decided he might as well see the drop outs camping out at Occupy Boston. Like them, he, too, has rejected serious study. He has been fired from numerous positions for his substandard scholarship and fondness for conspiracy theories.


    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: nene... pletes si pojmy ... mluvim o tom co jako americky obcan mam narok a na co ilegalove NEMAJI narok

    jako Ilegal nemam narok volit nemam narok na unemployment namam narok na ridicak nemam narok na medical pokud si neplatim insurance a podobne...

    darak si zde muze koupit proc ne .. na to ma narok kdokoliv... ale nema narok na jeci ktere prislusi US obcanum a ne ilergalum...

    demokratri jim ovsem davaj vsecko.. coz je spatne
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: myslím si, že jsem taky docela konzervativní. můj dům, můj hrad. jenže jsou i místa mimo "můj dům", existuje i veřejný prostor... a já ho potřebuju k životu, nemůžu zůstat zalezlý pořád doma.
    FESTER
    FESTER --- ---
    Bradley Manning has “gender issues” « Hot Air
    http://hotair.com/archives/2011/12/18/bradley-manning-has-gender-issues/

    His defence lawyer, David Coombs, highlighted emails his client had sent to a superior officer explaining that confusion about his gender identity was impacting on his ability to do his job.


    hahaha this is so funny :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    Bradley Manning’s “Twinkie defense”
    Please forgive me in advance for committing quite possibly the worst punning offense ever seen at this blog.

    Back in the 1970s, after assassinating San Francisco Mayor George Moscone and Supervisor Harvey Milk, Supervisor Dan White’s legal team came up with the novel line of defense: Dan White couldn’t help himself because he ate too much junk food. This came to be known as the “Twinkie defense.”

    Private Bradley Manning, who is accused of stealing and then leaking thousands of classified documents, is trying a novel twist on the Twinkie defense. Instead of claiming that he wasn’t responsible for his actions because he ate Twinkies, he is claiming that he wasn’t responsible for his actions because he is a Twinkie.*

    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: good luck...

    btw z moji osobni zkusenosti... kdyz jsem prisel do US tak taky jsem mel radoby liberalni nazory jako dnesni OWS .. ted cim starsi tim vice konzervativni...

    to same pozoruji na mexicanech...

    ilegalove z latinskych zemi jsou liberalove.. jako ty
    jekmile doistanou amnesty a legalizaci jejich pobytu v US tak najednou jsoiu konzervativci a jsou desne proti ilegalnimu pobytu...

    tez zajimave je : demokrate jsou strasne proti voter ID (indentifikace volicu ) proc ??? pac pocitaji s tim ze ilegalove budou volit pro ne... ( jeden z duvodu proc je Odebil presidentem)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jeden z twitter feedů, co dnes večer stojí za přečtení (jo... holt taky "feťák", no ... :-)
    Twitter
    http://twitter.com/#!/JPBarlow
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: jo, taky jsem o tom přemejšlel, chvílema. moc se mi ta myšlenka nelíbí... ale asi lepší by bylo bejt teplej, než bejt někdo jako ty.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER
    FESTER --- ---
    nejses nahodou teplej ze z toho zradce Manninga ses tak podelanej ??? :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: sebevedomi je mi milejsi nez nejistota... a namlouvani si ze necemu rozumim je nejhorsi...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: takovouhle věc když o sobě někdo řekne, tak mu to pak my Evropané ale nevmeteme do tváře, víš? tady to není jak v Americe, kde každý musí být nonstop sebevědomý a nesmí ani chvíli zaváhat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Army Arrested Manning Based on Unconfirmed Chat Logs | Threat Level | Wired.com
    http://www.wired.com/threatlevel/2011/12/manning-arrest/
    FESTER
    FESTER --- ---
    btw sam si nekde psal ze jsi mizernej programator... ktery si myslel ze rozumi a zjistil ze nerozumi... to same u wired... mozna jsou dobri na jednu vec ale nemusi byt dobri na druhou... at se radsi drzi svyho kopyta :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: spatne a spravne...
    ... jak spravne rikas IT... znamenato ze jsou borci na military spionaz ?? nejsou... takze at drzej hubu venuji se IT a neserou se do veci kterejm nerozumej... takze zadni levicaci ale ... stejnej typ idiotu jako ty co se tyce politiky... :)

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jó Wired. To je plátek těch levičáckých hipísáckých povalečů z IT firem na západním pobřeží :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Manning Sent ‘Collateral Murder’ Video Links to Commanding Officer | Threat Level | Wired.com
    http://www.wired.com/threatlevel/2011/12/manning-apache-video/
    Jeden z Manningových nadřízených vypověděl, že když se objevilo video "Collateral murder", které údajně Manning sám leaknul, tak ve skutečnosti Manning nahlásil svojí nadřízené, že to video je stejné jako to, co mají v archívech.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Slavoj Žižek: Za Husáka jste byli šťastní
    http://www.literarky.cz/rozhovory/7302-slavoj-iek-za-husaka-jste-byli-astni
    Slavoj Žižek dává id FESTER nepřímo za pravdu...

    - Mluvíme spolu v době, kdy newyorská policie vyklidila Zucotti Park. Sám jste tam před měsícem promlouval k účastníkům Occupy Wall Street. Myslíte si, že je to konec celého „okupačního“ hnutí?

    - Osobně mám pocit, že ho policie vlastně zachránila.

    - Jak to myslíte?

    - Poslední dva týdny mi odtud přátelé naznačovali, že po dvou měsících okupace Zuccotti Parku už byli mnozí unavení, ztráceli elán. Řekl jsem jim, že to nejlepší, co je může potkat, je násilná policejní akce. V takovém případě totiž přežijí alespoň jejich iluze. Kdyby jim ale bylo povoleno zůstat a nikdo proti nim nezasáhl, vše by se rozpadlo.

    zdánlivě :-) .... ale je tam ale toho fakt daleko víc, a není to blbý. minimálně, když nic jiného - Žižek je důkaz, že ne všichni "levičáci" jsou jen líný blbci, jak to někdo prezentuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: otázka zní, jestli ideály "otevřené společnosti" - tedy takové, která svoje vlastní přežití nevytyčí jako svojí nejvyšší hodnotu - nejsou vlastně vznešenější, než ideály společnosti, jejíž nejvyšší hodnotou je, aby všichni srali na věčné časy jen záchodě a nikdy jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam