NAGASAWA: až na to, že já nevím, jak to je. já pouze spekuluju, k čemu by taky třeba MOHLO dojít, KDYBY vliv soukromých, nikým nekontrolovatelných analytických agentur na rozhodování státních vojenských operací třeba náhodou přerostl určitou mez.
Pokud té agentuře někdo veřejně vyhackuje počítače, je to rozhodně velmi pro-systémový a pro-společenský čin.
Protispolečenské a nebezpečné by bylo např. - prodat tyto údaje otevřeným nepřátelům Západu, nebo dokonce podstrčit jim na počítače podvržené, modifikované údaje, na základě kterých by tato agentura dospěla k chybným závěrům a její klienti k chybným rozhodnutím.
Pokud tento typ organizace má děravé compy, tak je maximálně žádoucí, aby se to všichni jejich klienti dozvěděli co nejrychlejším a nejrazantnějším způsobem. Falešná, ničím nepodložená sebejistota vytváří prostřední velmi náchylné k náhlým zvratům a kolapsům.
(pokud si někdy na Osud.cz četl takovýhle text, odkáž mi na na něj... a naopak: já o mimozemšťanech nic nepíšu, teda s vyjímkou Aštara Šerana, pochopitelně, to je můj favorit :-)