• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    FESTER: vylozene se tesim na argumenty, kteryma se budou ohanet, aby za zdevastovanej park, nenesli vubec zadnou zodpovednost. S takovou uvidime, jak se to ma s idealy vuci principum, ktere tak u "systemu" kritizuji ,)
    FESTER
    FESTER --- ---
    NAGASAWA: prej o $6 mil mam dojem

    znicernej par prescasy policajtu a tak... a to je starosta tak podporoval
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    FESTER: doufam ze jim napali za napachany ekologicky skody poradnou palku. Kam by to dospelo, kdyby sami proekologicti aktivisti nedodrzovali vlastno zasady, ktery uplatnuji vuci ostatnim no ne?
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: tvoje myslenky a logika jer kus hnoja...
    FESTER
    FESTER --- ---
    takze LA bude soudit OWS za zdemolovany park :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Klasicky postup, kdyz dojdou argumenty..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: nevím o žádném "opět", je fakt, že sem tam asi omylem nenapsal 7 dnů, ony se ty bany nastavují zmateně. je to teď zrušený.

    ale já nemám čas se s váma tady furt hádat, a id FESTER znamená, že tady zase bude hnůj (než po sobě zase zapomene počítat kolik ho za jeden den zvládl nadělat, k čemuž u něj naštěstí dříve či později zase dojde). takže si to tady užijte....
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: ne, Stratfor ma sirsi pole pusobnosti, ale bavime se o tom, ze anonymous ukradli data fyzickych osob z predplatitelske civilni sekce a nakladaji s nimi. Porad jsi to evidentne nepochopil.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: Ty uz jsi 24 prispevku za 24 hodin prekrocil, tak si udel RO
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    hele, blížíme se k 24 příspěvkům za dnešek, aspoň já. takže pro dnešek to uzavírám tím, že pokud někdo chce podat jiný obrázek StratForu, než ho podává např. Wiki, tak má samozřejmě možnost.

    Líčit je jako firmu, která má především soukromé předplatitele, je podle mě značně přehnané.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Mimochodem, sedmidenni RO pro Festera uz davno vyprselo. Predpokladam, ze sis opet ohnul pravidla podle sveho.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: popravdě - pokud někdo Assangeovi naletěl, tak ten, kdo mu případně posílal nějaké finanční prostředky. což já rozhodně nebyl.

    Já bojuji za právo whistleblowerů jako takových na existenci, na to, že jsou rovnocenní protihráči médií. Od začátku jsem pochyboval, zda je moudrého z toho dělat obchodní model: od začátku jsem se identifikoval s heslem "nevím, jestli jsem pro-wikileaks, ale určitě jsem anti-anti-wikileaks".

    mělo by existovat více takovýchto institucí, a měly by si mezi sebou konkurovat v tom, jak moc jsou schopni dostát etickým závazkům, které si samy vytyčily.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: tak co se ke stratforu tak zanicne, matene a nepravdive vyjadrujes, kdyz o nem absolutne nic nevis?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: muzes mi odpovedet na to, co je "prospolecenske" na tom, kdyz nekdo vykrade predplatitelske ucty fyzickych osob, kterym chodi rozsirene uvahy, na tema zahranicnepolitickych udalosti ze Stratforu, zverejni jejich soukrome udaje a zacne nakladat s jejich financemi? Dekuji.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: není informátor jako informátor (můžeš citovat zdroj tohohle Assangeova výroku?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: o stratfor jsem nevěděl nic, dokonce ani to, že existují.

    pokud dnes hackeři upozornili, že existují, měla by jím být tato agentura podle mě vděčná za bezplatnou reklamu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: jen bych ti pripomel slova Juliana Assange, kdyz se diky jeho praci s dokumenty, ktere zamerne neredigoval, dostali do ohrozeni zivota afghansti informatori a civiliste, jejichz jmena byla v dokumentech zminema i s adresami a konketnimi udaji:

    “‘Well they’re informants,’ ‘So if they get killed, they’ve got it coming to them. They deserve it.”

    Tebe tim samozrejme neohrozil, nekoho jineho ovsem ano. Jinak Assange z onech dat osobni prospech mel a to ve financni podobe. Proto byl tak nepricetny, kdyz s jeho informacemi, zacaly bez jeho souhlasu, po vnitrni dohode, nakladat predni americke deniky. Kde je potom princip, ktery populisticky hlasal a na ktery mu znacna cast naivnich altruistu naletela?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: až na to, že já nevím, jak to je. já pouze spekuluju, k čemu by taky třeba MOHLO dojít, KDYBY vliv soukromých, nikým nekontrolovatelných analytických agentur na rozhodování státních vojenských operací třeba náhodou přerostl určitou mez.

    Pokud té agentuře někdo veřejně vyhackuje počítače, je to rozhodně velmi pro-systémový a pro-společenský čin.

    Protispolečenské a nebezpečné by bylo např. - prodat tyto údaje otevřeným nepřátelům Západu, nebo dokonce podstrčit jim na počítače podvržené, modifikované údaje, na základě kterých by tato agentura dospěla k chybným závěrům a její klienti k chybným rozhodnutím.

    Pokud tento typ organizace má děravé compy, tak je maximálně žádoucí, aby se to všichni jejich klienti dozvěděli co nejrychlejším a nejrazantnějším způsobem. Falešná, ničím nepodložená sebejistota vytváří prostřední velmi náchylné k náhlým zvratům a kolapsům.

    (pokud si někdy na Osud.cz četl takovýhle text, odkáž mi na na něj... a naopak: já o mimozemšťanech nic nepíšu, teda s vyjímkou Aštara Šerana, pochopitelně, to je můj favorit :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tady bych připomněl trochu širší souvislost Anonymous (aby je lidi nevnímali jako nějakou ozbrojenou složku Komunistické strany USA, či co, jak by z jejich manifestu vyplývalo):

    http://www.firstpost.com/tech/anonymous-mexico-denies-threat-to-los-zetas-drug-cartel-120040.html
    http://www.guardian.co.uk/world/2011/nov/04/anonymous-mexican-drug-cartel-plan
    http://idealab.talkingpointsmemo.com/2011/11/report-anonymous-cancels-operation-cartel.php
    http://www.theatlanticwire.com/technology/2011/11/anonymous-may-or-may-not-have-another-mexican-operation/44710/

    je to trochu složitější. popravdě, nevím kdo je a kdo není Anonymous, protože to je podstata hry: hackeři sledují svoje zájmy, nemyslím, že sami o sobě mají politické ambice nebo politické hře rozumí. Ale současně, pokud chtějí adrenalin, tak střety s mafií jim ho nabídnou až až...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    uz si tu pripadam regulerne jako na serveru osud.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam