• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    a proto existuji na svete veci jako vira...
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    TRAVIX: Kdysi nějaký ekonom spočítal, že účast na volbách nedává z ekonomického hlediska smysl. Význam jednoho hlasu je totiž tak neuvěřitelně malý, že i riziko, že vás cestou do volební místnosti přejede auto, není zdaleka vyváženo výhodami, které můžete teoreticky získat tím, že zlepšíte budoucnost země. Obávám se, že pokud by to bylo ještě takhle zdůrazněno, účast na volbách by klesla na mizivé procento.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    KERRAY: Otázka je, jestli jeden individuální hlas může skutečně "ovlivnit dlouhodobé fungování země". Samozřejmě může, ale tak nepatrně, že těch pár korun z ekonomického pohledu vyjde vždycky lépe. (Tomuhle problému se věnuje celý obor ekonomie - Public Choice Theory)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    KEDRIGERN: to není nesmysl, to je argument, kterým je výhoda tohohle přístupu běžně prezentována - jsi ochoten vyměnit pár korun za ztrátu možnosti ovlivnit dlouhodobé fungování země? v tom případě dobře ti tak, je dobře že jsi o tu možnost přišel
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEDRIGERN: * k tomu člověku nešly.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KERRAY: Co je to za nesmysl? Např. starost o rodinu není krátkozrakost. Slušný člověk se stará o své nejbližší okolí a když se něco nevydaří, tak se to snaží kompenzovat. To je princip, který rozhodně chceme. Tímto bychom ho pravidelně narušovali.

    Samozřejmě je to trochu pokrytectví, protože ty peníze by jinak tomu člověku našli. Ale je to prostě legalní cesta. Stejně tak jsem viděl lidi, co si prostě nedojdou pro dávky, protože jsou na to moc hrdí... situace asi bude těžce jiná, když nepůjde jen o ně.

    Morální principy bychom neměli podkopávat. Dost stačí, že trh je takové semeniště absolutní amorálnosti. Já chci žít, nikoliv vydělávat. A byl bych rád, abych kvůli tomu hned nebyl ostrakizován.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    KEDRIGERN: možná by se ale dalo říct, že to od volení diskvalifikuje krátkozraké nejchudší, kteří jinak patří mezi nejsnáze manipulovatelnou skupinu...
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    a jeste bych si dovolil

    forward to 3:35 !!! John Cleese Carefully Considers Your Futile Comments - YouTube
    John Cleese Carefully Considers Your Futile Comments - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=x8Afv3U_ysc&t=3m35s
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    meaculpa je tam ale hlasi to ze byl smazan, asi internal error.

    xchaos zda se byti alibistou:)

    jinak vzdelanost nema s idiotismem nic spolecneho.:-) znam spoustu vzdelanych idiotu, i spoustu neinstitucionalne vzdelanych idiotu, i spoustu nevzdelanych idiotu:)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Já ten příspěvek vidím. Já ho nemazal...

    Já nejsem a nebudu nějak extra přísný admin, i když prý jsem BOSS KLUBU proto (říkal Xchaos), že udělám "špinavou práci" (LOL!).

    Jde o to, aby jsme se tu nezasekli na dokazování druhému, že je idiot, nebo méně vzdělaný. Jinak to neber osobně, tvůj ad hominem respons byl nejblíž jako příklad :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: prrr. ja tim dokresluju jak oponentni skupina desne rada prohlasuje XY a kdyz jeobvinena ze jeto blbost, tak si vec XY teprve ex post overuje. co to je za manyry? to jako kdybych to nerozporoval, tak budeme zit v domneni ze je to pravda?:) jako wtf neco prohlasit a teprve pak si k tomu najit relevantni informace?

    btw xchaosuv odkazovany prispevek byl smazan
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER mě naléhavě v poště žádá, abych upozornil Xchaose, že se má krotit v soudech na jeho adresu.
    Tímto tedy tak činím: CHAOSI KROŤ SE a nech Festra být!

    (asi jde o toto: "V podstatě jediné zbývající hobby je kopat do chudáků, jako FESTER a vysmívat se jim, že to neumí říct tak kultivovaně, jako já."
    [ XCHAOS @ Occupy Wall Street 99% Rusko 146%, Spanish indignados , Island constitution ]

    Tedy: pro klid v mé poště a v auditku:
    ZKUSTE DISKUTOVAT O VĚCI A NE O DRUHÝCH ZDE V KLUBU.
    Ad hominem příspěvky jsou sice občas zábavné, ale někdy moc ne FEMUR:

    Tj. zkusme zde sdílet idee, debatovat idee, eventy a přístupy a zkusme se obohacovat debatou :)
    Vím, že si většina z vás si myslí, že máte Pravdu :) a že druhý diskutující ji nemají, ale jsme dospělí lidé, pojďme o vážných věcech diskutovat vážně :)

    A téma je to závažné - nejde jen o occupy a rozhořčené ve španělsku a všude možně jinde,... ale i o fundamentální "makro-témata" jako je vliv korporací na vlády a jejich agendu/legislativu, vliv bankovního sektoru a finančníků na celé státy, či dokonce kontinenty, resp. globální stabilitu, nové trendy nejen ve světě finančních spekulací, ale i ve světě IT a medií (Wikileaks, Whistleblowing), taktéž alternativy a možnosti k dramatickému růstu nesouměřitelnosti v koncentraci bohatství a vlivu.

    Díky za ochotu a vstřícnost!
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: takze sis o tom nasel informace POTE cos tu pronasel nejaky soudy, a ja ti rekl o tom nic nevis?:))
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    ALCATOR: To je odvážné tvrzení. Já v tom vidím velkou diskvalifikaci nejchudších - pokud se mám rozhodnout zda pořídím něco dítěti a nebo budu volit, tak to není věcí svobodné volby, ale přirozené snahy postarat se co nejlépe o své dítě.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SCHWEPZ: Nejlepší řešení by bylo před volbami věnovat každému občanovi poukaz na přesně stejnou částku, jakou strana nyní dostává za každý obdržený hlas; poukaz by byl ihned po uzavření volebních místností směnitelný za peníze v poměru 1:1. Volit by mohl pouze ten, kdo by při přebírání volební obálky odevzdal poukaz, který by byl volební komisí před jeho zrakem znehodnocen.

    Tím pádem:
    1. Kdo na volby kašle, dostal by peníze
    2. Kdo je ochotný prodat svůj hlas za pár korun, tak by dostal o trochu víc peněz přímo od státu a hlas by tudíž neprodával
    3. Kdo by hlasoval, by si zároveň byl velmi dobře vědom, že svým hlasem dává straně peníze, které si mohl nechat

    Nikdo by tímto postupem nebyl diskvalifikován (na rozdíl například od principu volební daně ~ 1000 Kč, která by mohla diskvalifikovat chudší nebo nevydělávající).
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: No v tomhle pripade tohle ani neni potreba, jak jsem zjistil potom co jsi mne obvinil s toho ze nic nevim. V pripade New Yorku a jeho Privately Owned Public Spaces (POPS) totiz soukrome vlastnictvi neni pravo ale povinost. V roce 61 se vytvoril program kdy nektere spolecnosti muzou vymenou za povoleni urcite hustsi zastavby (Manhattan) dostat povinost na svoje naklady zridit a spravovat urcite verejne prostory. Cili je pravda ze v tomto pripade asi moznost vratit park New Yorku je trochu mimo.

    Nicmene to stejne vyrvari urcite pravni a politicke komplikace (ktere se zde dost projevili) a obecne by soukrome spolecnosti verejne prostory vlastnit at jako pravo nebo povinost nemeli.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    anez prijdes s argumentem, ze si to mysli, sdili stovky tisic lidi, bla bla tudiz lidi a 99 procent, tak vez ze jen proto ze si TO mysli hodne lidi, to nedela z myslenky neco spravneho. podivej se do historie jak je snadne manipulovat davem. navic ne prilis vzdelanym.

    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: jo aha, rozhodl apostri na Fb dovol ale od toho mame platnou legislativu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam