• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: No v tomhle pripade tohle ani neni potreba, jak jsem zjistil potom co jsi mne obvinil s toho ze nic nevim. V pripade New Yorku a jeho Privately Owned Public Spaces (POPS) totiz soukrome vlastnictvi neni pravo ale povinost. V roce 61 se vytvoril program kdy nektere spolecnosti muzou vymenou za povoleni urcite hustsi zastavby (Manhattan) dostat povinost na svoje naklady zridit a spravovat urcite verejne prostory. Cili je pravda ze v tomto pripade asi moznost vratit park New Yorku je trochu mimo.

    Nicmene to stejne vyrvari urcite pravni a politicke komplikace (ktere se zde dost projevili) a obecne by soukrome spolecnosti verejne prostory vlastnit at jako pravo nebo povinost nemeli.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    anez prijdes s argumentem, ze si to mysli, sdili stovky tisic lidi, bla bla tudiz lidi a 99 procent, tak vez ze jen proto ze si TO mysli hodne lidi, to nedela z myslenky neco spravneho. podivej se do historie jak je snadne manipulovat davem. navic ne prilis vzdelanym.

    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: jo aha, rozhodl apostri na Fb dovol ale od toho mame platnou legislativu.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: nevis nic o tom kdo a jak a co. ale vyroku o tom ze by mel nekdo nevlastnit neco, to zvladas:)
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Problem je ze v tomhle pripade ti patri neco co by ti patrit nemelo a o tom treba taky OWS nebo Rights to the City (ktery je OWS blizky) taky je.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: 1) viz APOSTRI
    2) Nevim o tom kdo a jak moc tam sral, nebo co tam delal, co jsem sledoval tak OWS se tuhle situaci snazilo resit. Nicmene verejny prostor patri verejnosti a zakladni fakt je ten ze verejnost z nej byla vyhnana. O tom jestli by po sobe uklidila az by odchazela nebo ne se da ted jen spekulovat.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    vybornej argument, neco mi patri, prijde tam bandicka, ONI se chovaj jako cunata, a kdyz se mi to nelibi, mam odprodat svuj majetek.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    NAGASAWA: Porad jsou to verejne prostory, to ze je nekdo vlastni je samozrejme chyba, ktera ma hlubsi historicke koreny, ale ty majitele jsou stejne vazani to misto provozovat jako verejny prostor. Pokud je to brimne tizi, myslim ze by nemel byt pro ne problem odprodat ten park spatky lidem, kterym stejne patri, tedy New Yorku a napravit tak situaci, ktera je stejne nesmyslna.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    :-)

    16:00
    Velké banky manipulovaly LIBOR, říká jedna z nich, švýcarská UBS
    Skupina obchodníků úspěšně manipulovala s klíčovou sazbou LIBOR, která se používá při vzájemných půjčkách bank na londýnském mezibankovním trhu. Vyplývá to z vyjádření nejmenované banky pro kanadské úřady, které případ vyšetřují.

    Nejmenovanou bankou má být podle Wall Street Journal švýcarská UBS.

    Potvrzuje se tak podezření, které se objevilo loni a podle něhož se na manipulaci podíleli obchodníci velkých bank z celého světa.

    Sazba se používá pro hypotéky a úvěry

    LIBOR se používá po celém světě jako měřítko pro stanovení sazby pro deriváty a další finanční produkty - například hypotéky či firemní úvěry - v objemu zhruba 350 bilionů USD. Malá změna sazby může mít velký dopad na výši úrokových sazeb, které budou účtovány. Podle vyjádření kanadské banky, které je součástí žaloby podané v Ottawě, přitom byli obchodníci schopni "hýbat sazbou".

    UBS je jedním z finančních ústavů, které jsou nyní součástí rozsáhlého vyšetřování, na němž se podílí úřady v severní Americe, Evropě a Asii. Velké americké banky a přední makléřské firmy již kvůli němu propouštěly. Nikdo ale zatím nebyl z ničeho obviněn, napsal The Wall Street Journal.

    Citigroup, Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan, RBS, UBS

    Kanadské soudní dokumenty podle něj nicméně poprvé jmenují některé údajné účastníky manipulací se sazbou LIBOR nastavenou pro japonský jen v letech 2007 až 2010. Úřady se zabývají zejména pokusy ovlivňovat ceny některých derivátů navázaných na tuto sazbu. Podíleli se na nich prý obchodníci z bank Citigroup, Deutsche Bank, HSBC Holdings, J.P. Morgan Chase, Royal Bank of Scotland a UBS.

    Několik lidí dokázalo ovlivnit celosvětově klíčovou sazbu

    Sazbu LIBOR pro jen stanovuje šestnáctičlenný bankovní panel organizovaný Britskou bankovní asociací(BBA). Jeho členové každý den kolem 11:00 londýnského času zasílají asociaci své odhady výše sazeb, které jsou ochotní platit za půjčky od jiných bank. Čtyři nejvyšší a čtyři nejnižší údaje se pak vyřadí a sazba se počítá na základě zbývajících osmi odhadů.

    Obchodníci šesti bank se podle kanadských úřadů pomocí e-mailů anebo textových zpráv domlouvali na tom, že budou zasílat uměle vysoké anebo nízké odhady. O dohodě pak zpravili osobu, která měla v jejich bance na starost odesílání odhadu. Poté se informovali o tom, zda byl pokus o ovlivnění sazby úspěšné. Ne vždy se to totiž podařilo, uvedly kanadské úřady v žalobě.

    BBA již podle The Wall Street Journalu upravila způsob výpočtu sazby LIBOR. Rozšířila například panel, který stanovuje tuto sazbu pro dolar. Základní přístup spočívající v zasílání odhadů jednotlivých bank se ale navzdory celosvětovému vyšetřování nezměnil, uvedl americký list. Britská bankovní asociace zatím nechtěla uvést, zda nějaké změny chystá.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: 1)ty parky mely soukrome vlastniky
    2) nejde o to jestli je to pravne nebo politicky neco jineho, ale o tom ze nejsi zasranej dobytek, kterej sere kde ho napadne. kdyz uz to nevnimas z hlediska vychovy tak zkus zapremyslet o hygiene.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    APOSTRI: tak napriklad Zuccoti park a dalsi lokality, kde se protesty odehravaly, patrily soukromym vlastnikum, na jejichz naklady nasledne dochazelo i k sanaci.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Tvuj nebo neci pozemek a verejny prostor jsou pravne i politicky dve dost odlisne veci, jen takova poznamka proc tve prirovnani neplati.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Koukam ze tomu cislu 13 milionu dal internetovy guru Xchaos automaticky plus, aniz by si to overil :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KEDRIGERN: Jak tak koukam, tak je tam porad 2,357,911 podpisu. 13 milionu je udajne sympatizantu AVAAZ, ale o tom, jak se pocitaji a registruji, vazne nevim :) Kazdopadne kdyz si budu permanentne menit IP adresu, tak tam poslu 100 podpisu do minuty, ktere nemaji zadnou vahu, protoze se jedna jen a pouze o jmeno, prijmeni a stat. Nevaze se to na nic, o co by se dalo oprit, takze je to petice zhola pravne zbytecna.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: nech se prekvapit. budiz ti varovanim hovno v ruzovem zahonku:)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: jsem rád, že se v názoru na Jocha a jeho "přepálené a fašizující" teorie shodneme.
    FEMUR: doufám, že to nedopadne jak ve filmu Repo man, jak se mu slanili do pokoje a rovnou mu začali odebírat orgány :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    takze jsi prisel o ledvinu maucta
    :-D
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: roman joch je podle me magor. a to ze maj platit jen danovi poplatnici je naprosta zhuverilost. co lidi co tvori nematerialni hodnoty? umelci? akademici, ?

    neni nic jednodussiho nez kdyz jsi u moci zmenit nastaveni danoveho systemu tak, abys zmenil elektorat. doslova. proste exkluze urcite skupiny danovych poplatniku, nebo naopak zvyhpdneni jedne skupiny na ukor jine -napriklad dle odvodu- to je uz na hranici korporativismu.

    a co se tyce platonovy tyranie moudrych, zit bych v tom nechtel, nemyslim si ze je to nejlepsi zrizeni, ale leckdy kdyz ctu prispevky nekterych ID dozadujicich se sve role v zastupovani veci verejnych ( neplest s VV mrdkama) tak si rikam ze spolecnost proste ve filtraci selhava..takze nejakej minimal level "moudrosti" by nebyl od veci jako vstupni kriterium, ale opet jako vzdy" politik je tak hloupy jako jeho volic. " takze je to problem spolecnosti, nikoli politiku.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Vsadím ledvinu, že si příznivec Platonovy tyranie moudrých - nějaké té sofokracie :)
    A co Jochova vize - ať volí jen daňoví poplatníci, nebo tak nějak to sázel:

    Proč demokracie zanikne. Blog - Roman Joch (blog.iDNES.cz)
    http://joch.blog.idnes.cz/c/119109/Proc-demokracie-zanikne.html
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    PREVIT: ma moje sympatie.

    SCHWEPZ: no dekuji :-D
    me fascinuje jak neuveritelny hordy takrka negramotnejch jedincu rvou prava ja mam prava, demogracie,, svobodaa a pritom vubec NEVEDI co to znamena, mysli si ze pod temahle pojmama se skryva kouzelne souslovi " automaticky narok na uspokojeni vlastnich potreb"

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam