• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: nejsi zenska?:)

    no dobre tak tvoji predstavou trpim ja, neb je uplne BLBA.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Ale ja neplacam kraviny, ty jenom ctes jiny veci, nez ja pisu a chytas detaily v jinym kontextu a mne to taky prijde usmevny a celkem typicky pro psanou komunikaci.

    A nechci zabredavat do detailu a opakovanyho vysvetlovani jak jsem co myslel. Jen pro priklad jak by to vypadalo kdybych ti asi odpovidal ve stejnym duchu, muzu poznamenat ze predstavou nemuzu trpet, protoze trpet se da neco co prichazi zvenku ne co je v mem vedomi.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: aha:-) tak jasne, proc neplacnut kravinu a pak nerict, to schvalne, abych rozproudil diskusi:-) lol
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Generalizace sem a generalizace tam. Setri to mistem a vyvolava polemiky. Kdybych chtel lidi nudit sahodlouze spracovanou analyzou tak to udelam, ale mam dneska dobrou naladu a nechce se my ji takhle ubijet! :-)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: goldman sachs rovna se wall street? muj ty svete.

    APOSTRI: ty tvoje generalizace jsou usmevny. trpis stejnou predstavou, ze politici jsou nejaka havet ktera tu nema co delat a zapomins ze je to treba tvuj soused, clovek komu jsi dal hlas a jsou jednemi z nas? a jsou tak slabia blbi jako my sami?


    KERRAY: ee. dalsi.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    SCHWEPZ: No ja si ve skrytu duse myslim ze nejpilnejsi ctenari Marxe jsou ty stary bankeri na vrchu Wall Street co vyvlastnili svet a ani vsichni soudruzi v rusku jim nesahaji po kotniky :-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FEMUR: no, a vo tom to je - to je to, na co narazel xchaos, kdyz tu nekde rikal, ze revoluce musi byt zabavna... akorat uz teda nevim s kym se to prel
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    APOSTRI: princip cíleného zadlužení (dluhová past!) a řízeného korumpování elity, která je momentálně u moci - následná privatizace a přesun vlastnických práv (nerostné zdroje ap.) byl vyzkoušen už na tzv. zadním dvorku, tj. zemích mezzo-ameriky jako je například Panama a Kostarika. To byli země podobné CCCP satelitům, jen se na to nešlo s armádou a soudními monstr-procesy jak rusové ve "své" sféře vlivu.

    John Perkins-Přiznání lovce ekonomik - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=EM31myP0tqE&feature=player_embedded#!

    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Jo to zase jejich politici asi jsou prohnili az nakost a zkorumpovany az za hrob, tak jak je obecne ve svete dobrym zvykem.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    No kdyz uz tu mluvime o bankach a recku tak takovej dobrej prunik je Goldman Sachs, a pokud je pravda co se rika ze rekum na jedny strane falsovaly rozpocty a na druhy strane kupovali CDS na pad recky ekonomiky, tak se da s urcitosti rict ze by nebyla zadna konspiracni teorie rict ze Recko umyslne polozila Wall Street a to by pak byly ty prvni na koho by meli rekove nadavat, ne?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    no ja chapu ze se rekove bouri, ale jsou nasrany na spatnym hrobe. misto vyobrazovani merkelovy coby hitlera, ktera obira svoje obcany o eura, by meli protestovat proti svejm vladam a svejm lidem co volili a do tohohle srabu je privedli.

    neuveritelny.

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: zajímavá je situace řeckého "občana", který většinově de facto legitimizoval krátkozraké ekonomické jednání neschopné "elity-establishmentu" u voleb (ta situace tam zrála roky) - a teď chybí ochota škrtat až na kost díky špatným rozhodnutím těch vlád.

    Připomíná mi to slavnou Kalouskovu předvolební "strašící" složenku, s tím že státní dluh přepočítal na občana a uvalil tím na něj odpovědnost - volil sis tyhle rozhazovačné a korumpovatelné elity, tak pykej a uskromňuj se.

    Nemluvě o tom, jak je to "uskromnění" sociálně-stratifikačně rozložené:

    "Francouzská ministryně může říkat: „Euro zachráníme za každou cenu,“ protože ví, že ona ani její blízcí tuto cenu platit nebudou. Statisícům lidí se zhroutí životy, ale ona sama nepřijde o prémie, dokonce nebude mít ani horší služební vůz."
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    zlatej bretton wood.. a pak holt prisel 71 a slo to doprdele.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    financni fasismus. olol. tak dlouho si falsovali vykazy az je to dohnalo. zavrait ty co jim pomahali a nechat zkrachovat a zacit s drachmou.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    NAKASHI: zajímavý newspeak-term: "Bankovní okupace Řecka".
    APOSTRI: je to tak - více peněz v oběhu znamená nižší kupní sílu, což se zove inflace. (Nejčastěji se inflace měří indexem spotřebitelských cen.)

    Stát dal v průběhu času nezákonné pravomoci bankám a bankéřům.
    Banky by neměly mít žádné výhody, rovnost před zákonem je hlavním argumentárním požadavkem i rakouské ekonomické školy.
    Bankéři/banky pomocí těch nezákonných výhod generují peníze , těmi korumpují politiky a ti jim zase dávají ty nezákonné výhodz

    ERGO:
    1) peněz je sakra hodně, protože je můžou vytvářet (tisknout, fiat money, peníze nekryté, vznikající z ex nihillo - samotným aktem půjčky podniku, jedinci etc.)
    2) peníze "nesmějí spát" musejí pořád vydělávat!!!

    ERGO:
    1, Peníze je nutné někam nacpat, někam je investovat.
    2, Když už není kam, dají se do subprime hypoték, rizikových dluhopisů, nereálných finančních produktů, spekulativních bublin. Toxické produkty.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: No samozrejme nejsem ekonom, protoze jsem neprosel ritualem zasveceni, abych mohl vestit z vnitrnosti ze nejaka banka ma AAA tyden predtim nez zkrachuje. Ale jinak krom jinych dusledku tisteni penez vede k inflaci, bohuzel.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: ne.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Tisk penez = inflace = pokles realne hodnoty penez co maji lidi na uctech, v perinach, penezenkach a tak podobne. Jinak receno urcita cast hodnoty s penez v tvoji penezence se prevede na ty nove vytisknuty penize, tedy statu. Stejnej princip jako zdaneni, akorat to vic postihuje lidi co jim nekde haldy penez lezej ladem.

    A lidi voli politicke strany aby je zastupovali a dane urcovali za ne, nic jineho jsem netvrdil. :-)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: tisk penez ti prijde jako jina forma zdaneni? wut?
    ano nechme dementy hlasovat o tom jak vysoke chteji mit dane.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam