• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SCHWEPZ: debata o radaru patri spis do klubu o radaru.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: cheche, dohoda byla takova, ze vse budou mit polaci, ale pak zalobboval vondra v DC a oni teda ze kus my. a pak to byla takva hra na honenou a kocku a mys, kdy se neco placlo a medialni realita udelala svoje:)

    source confirmed:)
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Ale nějak se v tom članku nepíše co teda ten Island, ze kterýho byjsme si měli vzít příklad, vlastně udělal. Tak jsem se musel poohlednout jinde:

    Lessons from Iceland - Counting the Cost - Al Jazeera English
    http://www.aljazeera.com/programmes/countingthecost/2011/11/20111112112247893482.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Já nevím, dostanu se k tomu až večer. Zatím jen copy-pasta od ID Lemur. On z toho vytáhnul například tohle:

    o radaru

    "So here is how it played out: Bush's team came to CzR and proposed for the country to be part of the "bmd system". That was all they said. Some officials alluded that it would be the radar. In the Czech government, there was agreement that bmd was imperative. But every piece of formal documentation from the US was incredibly vague and didn't spell out what would actually be coming into CzR as part of the system. It was very strange and confusing. We had never done negotiations like this."

    Tedy:Ten radar (na špionáž Ruska) byl ještě ve vývoji a naši Vondrové nevěděli, co sem vlastně nainstalují a k čemu přesně to bude sloužit. Přesně jak tvrdili někteří sofistikovaní a informovaní odpůrci radaru, např. doc.ing. Hlobil, odborník na radiolokaci z Vojenské akademie v Brně, nebo pan Coyle, "náměstek přes radar a štít" za Clintona.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: hahaha

    1) informace v tom druhym filu jsou spatne:-)
    2) co si tim zasedokazujou? wtf?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ:
    The Global Intelligence Files - List of documents -
    http://wikileaks.org/gifiles/releasedate/2012-02-27.html

    The Global Intelligence Files - Re: [alpha] INSIGHT - CZECH REPUBLIC - BMD, US, Russia, military & more - CZ103 & CZ104
    http://wikileaks.org/gifiles/docs/117802_re-alpha-insight-czech-republic-bmd-us-russia-military-and.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Dosavadní akce Evropské unie podniknuté v rámci boje s dluhovou krizí odvrátily potenciální finanční katastrofu.
    Je však potřeba vybudovat silnější ochrannou zeď* proti šíření nákazy. Uvedl to v noci na ponělí americký ministr financí Timothy Geithner.

    http://byznys.lidovky.cz/evropa-se-vzdalila-financni-katastrofe-tvrdi-geithner-ppx-/firmy-trhy.asp?c=A120227_081840_firmy-trhy_ogo


    Tak když to říká tento "Goldman"....tak to asi bude pravda, ne?

    When Timothy Geithner became US Treasury Secretary, he never left the New York Fed. Here he is being interviewed by Rep. Marcy Kapur and getting a right grilling on his links with Goldman Sachs during the crisis with AIG.
    http://newsjournalworld.wordpress.com/2011/12/10/tim-geithner-goldman-sachs/

    Tim Geithner Will Forever Be Tied to Goldman Sachs
    http://nymag.com/daily/intel/2010/08/tim_geithner_1.html

    Pro další info o propojení zájmů a konkrétních lidí z Goldman Sachs na americkou politiku (kruh MMF - FED - U.S. Department of the Treasury) použijte google, je tam toho dost, OBZVLÁŠTĚ PIKANTNÍ JSOU VÝPOVĚDI PŘED KOMISEMI KONGRESU.

    * silnější ochranná zeď - to asi myslí tenhle krok:

    Evropská centrální banka (ECB) hodlá příští týden, konkrétně ve středu, kdy je únor jednou za čtyři roky o den delší, napumpovat do finančního evropského systému závratnou sumu peněz.
    Ta by se měla pohybovat minimálně v řádech stamiliard eur. Podle jednotlivých analytiků se může jednat dokonce až o bilión eur (asi 25 biliónů korun).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: já jsem ani nevyjádřil žádný svůj názor - zmínil jsem jen, jaký názor měli na aktivity svých bank sami Islanďané...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Server WikiLeaks začne v pondělí se zveřejňováním korespondence amerického výzkumného ústavu Strategic Forecasting (Stratfor), zaměřeného na strategické a bezpečnostní analýzy. Hackeři v prosinci získali asi pět miliónů e-mailů. O plánu zveřejnit korespondenci Straforu informoval zakladatel WikiLeaks Julian Assange."

    "Existují značné obavy, že cíli jejich zkoumání jsou mimo jiné aktivistické organizace, které bojují za spravedlivou věc," řekl Assange Reuters.

    Útok vyšetřuje americká FBI.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: myslim ze tve pravo na nazor ma hranice a tou je tva omezenost. ekonom kohout 1) vi o cem mluvi na rozdil od tebe 2) to je soucasti HN dialogu, smyslem linku clanku bylo upozornit na fakt ze stacily tri roky a Fitch jim zacal zvedat rating a prijal do poolu zemi zpet na uverovej trh.

    to ze ma vetsina na neco nejaky nazor tennazor nedela validnim, jiste je hybnou silou ale nikdo nerika ze je to pak pravda jen proto ze to tvrdi vetsina.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: no sice velmi ontopic.. ale na větu Hlavní část viny padá na hlavu islandské centrální banky pro naprosto neadekvátní měnovou politiku. zřejmě spousta Islanďanů měla jiný názor....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak zase něco ze Slashdotu, z toho hipísácko-komoušského plátku... :-)
    http://politics.slashdot.org/story/12/02/25/1954244/canadas-conservatives-misled-voters-
    with-massive-robocall-operation
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ís land


    Země, která porazila krizi. Island by mohl být i vzorem pro eurozónu | byznys.ihned.cz - Zpravodajství
    http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi/c1-54775700-zeme-ktera-porazila-krizi-island-by-mohl-byt-i-vzorem-pro-eurozonu
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Důležitý text publikoval dnes, před klíčovým summitem G 20, Mohamed El-Erian.

    Tvrdí v něm, že během krize eurozóny pozměnil Mezinárodní měnový fond pod nátlakem evropských států výrazně svá pravidla, udělil spoustu výjimek, zvýšil rizikovost svých půjček i objem peněz poskytnutých jednotlivým státům. Tak například jihoamerické státy se asi diví, za jakých podmínek a kolik peněz dnes MMF evropským státům půjčuje ve srovnání s tím, jaká drastická opatření musely v 80. a 90. letech podstoupit ony a jak velké půjčky za to tehdy dostaly. El-Erian je zastáncem toho, aby MMF Evropě už více nepůjčoval.

    Evropa má zdrojů dost | machacek.blog.ihned.cz -
    http://machacek.blog.ihned.cz/c1-54841000-evropa-ma-zdroju-dost

    Problémem eurozóny není nedostatek finančních zdrojů. Eurozóna jako celek je v součtu věřitel, nikoli dlužník, a země v jádru Evropy si mohou půjčovat velmi levně. Evropa nemá problém s financováním, ale s názorovou roztříštěností na to, jak dále postupovat v situaci, kdy jednotlivé země mají různé ekonomické, finanční a sociálněpolitické podmínky. To přece není úkol pro MMF, aby za Evropu rozhodoval, zda má směřovat k fiskální unii či federalismu, nebo se rozpadnout. Další peníze od MMF budou pouze vytvářet iluzi udržení neudržitelného.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: no, rozhodně bych nic takového nikomu nenařizoval, ani zákonem, ani jinak: mě zajímají pouze mechanismy, které stačí nezakázat.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    prosim at nema ani exekutivni ani legislativni pravomoc. prosim. moc.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TRAVIX: no souhlasím, že je to offtopic... nesouhlasím ale, že liberální institut má monopol na pravdu.. je zajímavé to sledovat, ale jinak je to ideologie jako každá jiná.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TRAVIX: no myslel jsem to pochopitelně v kontextu trhu, ne v kontextu spotřebitele.

    alternativou k dnešní podobě inflace by bylo to, že většina toho, co by bylo běžně v oběhu, by byly termínované poukázky (které by šlo směnit za nové - ovšem za cenu ztráty určité části hodnoty). pochopitelně mezi "časově neomezeně platnými penězi" a termínovanými spotřebními poukázkami by existoval kurz.

    nejpravděpodobnější mi přijde, že budou existovat třeba termínované poukázky na spotřebu v hodnotě jednoho bitcoinu.. skutečných bitcoinů bude v oběhu minimum - ale v bitcoinech denominovaných "stravenek" s omezenou časovou (a případně regionální) platností by mohlo být daleko více: a kombinace obou dvou mechanismů (jednoho inflačního, druhé deflačního) by se mohla ustálit na stálé cenové hladině...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam