APOSTRI: Nu tak za prve, pokud ti jde o plnou zodpovednost, tak je hloupost mluvit pouze o a.s., ale je treba mluvit zahrnout do toho i napriklad s.r.o., ze.
Ale hlavne, viz to co jsem psal o prevalcovani ciny, ktera jeste nekdy v 17. stoleti byla na plus minus stejne urovni jako evropa. Jeden z duvodu prave rozvinutej financni trh a podpora podnikani, mj. prave tim ze muzu podnikat s presne danym, omezenym rizikem. A neni to zadnej podvod, trik nebo finta, protoze _vsichni_ vedi ze jsem a.s. nebo s.r.o. a jestli se jim nelibi ze kdyz zkrachuju, moje zavazky vuci nim budou vyplacene pouze do nejake omezene urovne, nikdo je nenuti se mnou obchodovat. Jestli se ti nelibi ze nejaka firma ma omezene ruceni, no tak s ni neobchoduj.
btw, jak bys ve svete se zakazanym omezenym rucenim resil pujcky? A pujci B prachy na podnikani, rekneme na sto let, s prubeznym splacenim uroku a ochotou odlozit splaceni kdyz se zrovna nedari (cili sice ne formalne, ale efektivne je v podstate A akcionarem B. Vrazil do toho nejaky prachy a prubezne dostava neco zpatky). B zacne podnikat, casem zkrachuje, jde do vezeni a zbyde po nem halda dluhu. Musi je po nem splacet A? Moment, A je prece sam veritelem B. Hmmmm...