• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: nechápu. OWS není jednolitá masa. Je vidět, že si to hnutí (decentralizace, mluvčí, jak se to formovalo) sledoval prizmatem jen "jistých medií"

    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: OWS
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: ta pověz - jak se to "oni" (koho tím myslíš? jde přece o mnoho individuí) pokouší realizovat?
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: let try msnbc

    MSNBC Promotes Admitted Radical, Anarchist, Anti-Capitalist OWS Organizer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qOHyRxj4N5M


    enjoy :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: ne smesne mi to neni.. je mi smesne to jak oni se to snazi realizovat...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: co na to říct. omezení vlivu korporací na politiku (např. tím, že se opět zakáže jejich přispívání na kampaň, viz. kauza Citizens United) ti přijde směšné? Zrušení glass stendhal act ti přijde směšné? Možná prostě jen vyvracíš něco, co nechtějí a obrázek si děláš na základě jednostranné interpretace korporátních medií jako FOX ap. Darmo mluvit.
    FESTER
    FESTER --- ---
    nejlepsi je ovsem kdyz se ho zeptal a kdo to bude vse platit tak prej nobody ! LOL
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ:
    sorry ale pozadavky OWS jsou k smichu a jejich realizace jak by to melo ty jejich pozadavky fungovat je jeste vice k smichu...

    jak vis haniity si pozval jeddnoho z NYC na rozhovor a opravdu co Schultz mluvil nemelo obdoby jak se ztrapnil...

    Sean Hannity Takes On Occupy Wall Street Leader - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=IxWOy6wpRLw


    nedavam zadny od msnbc a podobny maistream media... maistream je miluje a nedava jim narocne otazky na zodpovedeni... nedej boze aby si namahali mozecek... mohlo by je to unavit...

    takze enjoy NYC OWS Schultze...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: to už jsem ti taky vytýkal - najdeš někde nějakého vandala, co byl na demo OWS a hned přijdeš s teorii, že všichni v OWS jsou lunataici, vandalové a feťáci. A pošlapali trávník!!
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: to je realita FOX news a podobných "medií" - nikde v jejich požadavících, kde jsou nešvary proti nimž protestují taxativně vyjmenované, není nic (!) o tom, že chtějí vše zdarma. Ale v tvém případě se obávám, že tě tahle informace stejně mine.

    V historii klubu si dohledej požadavky OWS - jde především o prorůstání korporátní moci a peněz do politiky (stále intezivnější), o legislativu na míru korporacím, které platí kampaně, o privatizaci zisku (morální hazard bankéřů a spekulantů) a socializace ztrát (bailout za GWB) a je toho více...ale nevím, jestli když ti to zde vypíšu, jestli to není házení perel sviním.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: jo, děj to moc nemá :-) je to spíše o charakterových vlastnostech těch postav :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    boze to video je vazne ubohy a trapny po minute jsem se na to prestal koukat jaka je to nuda
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: policie jednala podle toho jak se OWS chovalo

    a to je vse na co ses zmohl s tim youtube ???
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (než mě zase moderátor pokárá za offtopic, měl by tomu dát šanci aspoň pár minut, tomu videu :-) pochopí :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: policie má vždycky pravdu, jo jo ...
    Star Wars - Troopers (COPS) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=tcoZBDIPDP8

    FESTER
    FESTER --- ---
    a na druhe strane TEA party :
    Northern Virginia Tea Party Protests Barack Obama, Supports Mitt Romney In Centerville, 14 July 2012 : The Other McCain
    Northern Virginia Tea Party Protests Barack Obama, Supports Mitt Romney In Centerville, 14 July 2012 : The Other McCain
    http://theothermccain.com/2012/07/15/northern-virginia-tea-party-protests-barack-obama-supports-mitt-romney-in-centerville-14-july-2012/

    any violence and arrest ?

    a kdepak je Coffee party ??? nowhere.....
    FESTER
    FESTER --- ---
    jeden z poslednich zasluznyuch cinu OWS

    Police: Occupy march in Oakland leaves wake of vandalism - Inside Bay Area
    http://www.insidebayarea.com/news/ci_21012927/police-occupy-march-oakland-leaves-wake-vandalism

    #FuckTheFourth March - Oakland, CA July 4, 2012 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VP8tMp5E23o


    I have more respect for the dog crap I stepped in this morning than I do for these people.

    FESTER
    FESTER --- ---
    a jejich uslechtile radoby socialni mass movement dnes akorat funguje ve forme nasili a fuck the police...

    FESTER
    FESTER --- ---
    OWS se rozjelo zasluhou bandy lunatiku kteri chteli/chteji vse zadarmo....

    sorry ale to je realita
    FESTER
    FESTER --- ---
    great contribution of OWS for world

    Portland Parks Used By Occupiers Now Facing Major Rat Infestation…
    Occupy protest parks have rat infestation | kgw.com Portland
    http://www.kgw.com/video/yahoo-video/Occupy-protest-parks-have-rat-infestation-162213735.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: ani jedno. např. uznávám "majetek", ve smyslu anglického "property", je pro mě srozumitelné, když někdo vlastní kolo, auto, nebo třeba i soukromý tryskáč. může být vhodné, když něco vlastní kolektiv, komunita, společenství vlastníků, nemusí to nutně být individuální vlastnictví - ale je tam poměrně jasný (oboustraný) vztah, týkající se výnosů, nákladů i rizik existence toho, co je vlastněno.

    "vlastnictví cenných papírů" je pro mě obtižně oddělitelné od pojmu "vlastnictví ticketu do loterie": představa, že se lze podílet na výnosu z vlastnictví, aniž by se člověk podílel na případné ztrátě či jiných škodách, vzniklých provozem tohoto vlastnictví. To, že někdo riskuje pouze nulovou dividendu (v prvním kolem) nebo pokles ceny akcií max. na nulu (v druhém kole) je pro mě překvapivé v systému, kde existuje legální infrastruktura legaitimizující zadužování jiných lidí až do té míry, že riskují ztrátu střechy nad hlavou.

    "Occupy" hnutí se rozjelo v době, kdy se o tomto fenoménu mluvilo jako o "privatizaci zisků, ale socializaci ztrát" - a pomohlo ho více zviditelnit. V podstatě já se nemůžu bezvýhradně postavit na jejich stranu a přijmout všechny jejich požadavky - protože nejsem antikapitalista, nechci se zříkat svého soukromého majetku, nechci plošnou revoluci (zvláště pak ne násilnou) - ale současně jim nemohu upřít, že část jejich "portfolia argumentů" zahrnuje hodně palčivé otázky, dotýkající se základů fungování dnešní svobodné, ale současně ne-rovnostářské a možná až příliš vypjatě individualistické společnosti.

    Chci říct - pravice sice občas mluví o individualismu, ale nakonec vždy počítá s rodinným člověkem, kdy základní jednotkou "individualizace" či "defragmentace" společnosti je rodina (v USA sedí spíše ten krásný antropologický termín "nukleární rodina", v Evropě ještě častěji připouštíme i silnější vazbu na různé prarodiče, apod.), případně pak obec, apod.

    Levice sice naopak mluví o kolektivismu - ale většina historických teorií se odvíjela od "pracovního kolektivu", ve kterém vzniknou jakési odbory, které budou de-facto více či méně rozhodovat místo majitele firmy (teorie, že by zaměstnanci mohli spoluvlastnit společnost - ve smyslu skutečných akcií, což je v USA dost běžné - byla v 19.století v pologramotné manuálně pracující Evropě spíše utopická a praktikující autoritářští revolucináři jí pak dalších sto let okázale ignorovali). Ovšem pokud současně připoustíme, že člověk během svého života zaměstnání může (a dokonce by měl) měnit - tak zde máme místo kolektivismu ještě větší fragmentarizaci a individualizaci společnosti, než o jaké se kdy zdálo pravici... a to zvláště v éře automatizace, kdy se zuby nehty bojuje o to, které pracovní místo nebude zrušeno kvůli zautomatizování či outsourcingu...

    Tolik já a kapitalismus - podle mě ten pojem prostě není definován, to je to :-) Bojuji proti samotnému pojmu "kapitalismus" - podle mě se vyprázdnil, neznamená nic, a bojovat proti němu je mlácení prázdné slámy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam