• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Majetek 400 nejbohatších američanů stoupnul za poslední rok o 13 procent.

    Hodnota čistého jmění skupiny nejbohatších američanů odpovídá 1/8 celé ekonomiky USA.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    OWS Protesters Mark One Year With Same Message, Smaller Crowd - NY1.com
    http://www.ny1.com/content/top_stories/169061/ows-protesters-mark-one-year-with-same-message--smaller-crowd
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Mass arrests in NYC as OWS movement marks one year (PHOTOS, VIDEO) — RT
    http://rt.com/usa/news/occupy-wall-street-anniversary-318/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jedna z Festerových "bezdomovců, feťáků a teploušů"
    Occupy Wall Street: Faces of the Financial Protesters - ABC News
    http://abcnews.go.com/Business/occupy-wall-street-faces-financial-protesters/story?id=14720180#1
    After an internship fell through, Bre Lembitz, 21, a senior economics major at Clark University, decided to trade her dorm room for a tarp and sleeping bag at Zuccotti Park. "After seeing this movement, I knew I had to join," Lembitz said. "There's a lack of corporate accountability in this country and we need to change that." Lembitz has now been involved with Occupy Wall Street for three weeks and has joined several of the working groups that help the movement to function, including the medical, information and finance teams.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jste zmatení? Tahle zpráva vám život nezjednoduší...
    Who Is The Smallest Government Spender Since Eisenhower? Would You Believe It's Barack Obama? - Forbes
    http://www.forbes.com/sites/rickungar/2012/05/24/who-is-the-smallest-government-spender-since-eisenhower-would-you-believe-its-barack-obama/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Na Burning Manu spálili Wall Street :-)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Top Economists: Iceland Did It Right … And Everyone Else Is Doing It Wrong - Washington's Blog
    http://www.washingtonsblog.com/2012/08/top-economists-iceland-did-it-right-everyone-else-is-doing-it-wrong.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CRANK: v kostele si žádnou slepici nikam necpali :) tam jen hulákaly. (kromě toho o tom slyším poprvé na těch Blistech, nevím kdy to bylo, v jakém kontextu apod. - na západě jsou provokativní performance tohoto typu celkem běžné, proti nějakému zapalování aut je to neškodné)

    v supermarketu je to událost, za kterou bych čekal, že budou tak vyvedené (já bych je od sebe z kanclu za toto taky asi vyhodil, no.. co s tím jiného).

    jako levice, co se zastává Putina, u mě končí. je to fakt čůrák maximální, a zjevnej bejvalej kágébák a protesty proti němu dávají smysl, a nějak se asi ta pozornost připoutat musí... rusko je holt divný, má nízký stupeň uvědomění jak se takové věci dělaj...
    CRANK
    CRANK --- ---
    XCHAOS: Ale jo, strkat si v obchoďáku zmraženou slepici do vaginy je opravdu v cajku. To mě ty kuřáci taky štvou víc.

    No a dělat něco podobnýho v kostele? Pche, to u nás v ČR děláme každou neděli neasi. Možná kdyby se založil nějakej projek v Brmlabu na tohleto téma, tak by ti ostatní řekli ať se probereš :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NEKROMANT: ... tím ale víceméně potvrzuješ to, co říká [ S_TEJK @ Occupy Wall Street 99% Rusko 146%, Spanish indignados , Island constitution ]
    prosímtě tu maturitu si dodělej.. podle mě na to máš.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: Z těch případů, které Blisty propírají, stojí za zmínku asi jenom ta cenzura čehokoliv, co souvisí s loňskými nepokoji v Británii. O těch 4 letech vězení jsem nevěděl, cenzura se týkala ale třeba i dokumentu BBC. Je to téma, které by to chtělo řešit.

    Jinak masturbovat na veřejnosti je prostě relativně neškodné... nakolik je to samoúčelné a nakolik je v tom nějaké umělecké sdělení, to prostě musí posoudit někdo jiný. Spousta lidí třeba kouří na veřejnosti, což mě jako nekuřákovi vadí víc :-)

    Zapálit cokoliv (jedno jestli auto nebo na protest proti něčemu) je trochu o hubu - to je žhářství a obecné ohrožení, sdělení nesdělení. Jsou i neškodnější formy vandalizace, při kterých město chytnout nemůže.

    V podstatě by se činy neměly dělit podle svého politického, uměleckého či jiného sdělení či přesahu, ať už pro nebo proti čemukoliv - ale fakt podle toho, kolik lidí fakticky ohrožují na zdraví a životě. V tomto ohledu Pussy Riot opravdu spadají mezi převážně neškodné happeningy....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: tak Blisty jsou kdykoliv připraveny obhajovat právo jakéhokoliv svrchovaného diktátora zavírat nebo popravovat svoje vlastní lidi za cokoliv, že ano...

    Já Pussy Riot fandím, ale neodděloval bych je třeba od kauzy Assangeho a hlavně Bradleyho Manninga, apod. - je to všechno o tom samém, jen někomu hrozí pouze kriminál, jinému jde o život.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Lahůdka pro id FESTER :-)
    TečkaCZ - xChaos: Republicans For Gay Marriage Take To 'Tampa Tribune' To Protest GOP Platform, Demand LGBT Rights
    http://teckacz.cz/-/21573
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Střední třída pod tlakem. Mají vystresovaní Američané co závidět Evropanům? | byznys.ihned.cz - Analýzy a komentáře
    http://byznys.ihned.cz/analyzy-a-komentare/c1-57145560-stredni-trida-pod-tlakem-maji-vystresovani-americane-co-zavidet-evropanum
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NEKROMANT: Já neříkám, že se na Occupy nic neudělalo. Problém je jak se to udělalo.

    Je k ničemu snažit se něco měnit bez podpory lidí. Occupy udělalo vše proto, aby ho mohly podporovat jen lidé, kteří ho podporovali od začátku. Člověka z venku, co nemá sklony podporovat radikální hnutí to prostě nezaujme.

    Ano, to je ta politická část. Jde o to oslovit lidi. To co zabralo jinde nemusí zabrat zde. Proto jsem klukům doporučoval některé věci dělat jinak. Předpokládám, že jsem byl za populistu...

    Nesdílím úplně tezi, že "revolucionáři musí být vzdělaní". Myslím si, že vzdělaná musí být především široká společnost. V tomto mi mnohem lepší přijde právě iniciativy jako Pražská škola alternativ. Bohužel také nemá moc velký úspěch (anebo jen má přednáška?).

    ad přednášky: Ještě mě napadá Cross. Dál nevím. Poslední dobou víc sám přednáším, než chodím na přednášky.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    KEDRIGERN: Já jsem byl na occupy.
    Uznávám že to nebylo nejlepší a od začátku byly problémy.
    Prostor to ale dalo a našli se i pozitivní věci a já jsem i za to české occupy rád, mě osobně to víc dalo než vzalo:)
    Na přednášky a do knihovny chodím, ale nemám ani maturitu a za vzdělance, učence odborníka ani za dobrého reprezentanta čehokoliv se nepovažuji.
    Pokud víš o dobrých přednáškách kde není velký vstup (jsem delší dobu bez práce a kupu si jen jídlo) tak pošli odkaz třeba do pošty.
    Chodil jsem a budu chodit do pražské školy alternativ, občas do městské knihovny, do salé, koukám na různé přednášky na webu. Byl jsme na přednáškách které pořádalo " Za svobodné vysoké školy" a několik dalších..
    Také čekám než budou třeba záznamy odtud: http://oponaops.eu/opona/cs/projekty/999/1018
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Pár zajímavých článků o Pussy Riots na BL mimo jiné i toto:

    Je skupina Pussy Riot opravdu hrdinská?
    http://www.blisty.cz/art/64515.html
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Bohužel zatím mě ty zahraniční nepřesvědčily o tolik víc. Třeba Španělsko - prostě zajímavější jsou i staré a prohnilé odbory.

    Nechci nikoho odsuzovat. Rád bych byl, aby lidé začali svůj čas investovat tak, aby to bylo efektivní. Namísto fantazírování nad šílenci a druhořadými politology se raději vzdělali a pochopili, že většina věcí tu je, akorát je stačí správně uchopit. Aby podporovali lidi, kteří něco dělají. Namísto Occupování např. šli na více přednášek a tak.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    KEDRIGERN: prosim vas jak muzete vubec brat ceske occupy jako neco relevatniho, ze je to parta magoru bylo jasne hned zpocatku a nasledne se to jen potvrzovalo - to nema cenu ani zminovat
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KEDRIGERN: prosím českou "occupy" zde nerozebírat, má na nyxu svůj klub a je to kapitola sama pro sobe...to by bylo na delší řeč. Mě stačilo vidět nějaká videa z jejich akcí a slyšet co říkají sami okupisté zde na nyxu...a bylo to dost..tristní.... Myslím, že se s tou americkou (rannou) OWS ani nedá srovnat, ...že to je jiná hra, ba jiný sport a jiné hřiště :)

    Zbytek mi přijde jako silné zobecňování, silná a trivializující tvrzení...nevím co na to říct a tak nechám bez reakce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam