• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    GUSTAVTUTRE
    GUSTAVTUTRE --- ---
    Noam Chomsky exkluzivně v přímém přenosu na Radiu Wave | Kultura
    http://www.rozhlas.cz/...ura/_zprava/noam-chomsky-exkluzivne-v-primem-prenosu-na-radiu-wave--1357553
    EKIM
    EKIM --- ---
    EKIM
    EKIM --- ---
    Mě třebas přije konspirační, že člověk co nemám ,,práci,, tedy nedělá činnost za kterou dostane zaplaceno. Je v naší společnosti plošně nazván ,,nemakačenkem,,. To že nepomáhám zvyšovat DPH, nutně znamená že jsem ve společnosti neproduktivní jedinec.
    Nebo nezaměstnanost obecně, je považována za společenský problém, který je třeba řešit. Ovšem například na Ikarii je nezaměstnanost 40% ale ke zločinům tam nedochází tak často jako u nás. Konspirační jako smyšlené, se dá považovat všechno co je s rozporem se zdravým rozumem. A to byl jistě i tesla ve své době, nebo Koperník. Těch konspirátorů co měly pravdu v zájmu lidstva už tu bylo dost, stejně jako těch co v zájmu osobního profitu pomocí konspirací udržovaly status quo. Jestli se domíváš že jednám v zájmu osobního profitu, budiž. To ti za zlé mít nemohu, a tvrdit ti opak nebudu. Dokonce bych řekl že jednám vždy v zájmu osobního profitu. Ale nikdy né proti veřejnému. Jak se říká, mysli globálně, jednej lokálně.
    EKIM
    EKIM --- ---
    SCHWEPZ: jenže jedna věc je pravda jako něco vyrovnaného, přirozeného. A druhá poukazování na to co je mimo tuto rovnováhu. Třetí pak vlastní iniacitiva něco s tím udělat.
    Jedna z věcí, kterou já považuji za iniacitivu, je lidi donutit myslet v sovislostech a to i za předpokladu že to pro mě samotného nemusí mít pozitivní účinek. Jasně že, obamův rodný list, nebo akce dvouhlavý orel může být konspirace. Ale tím že to nejde vyvrátit ani popřít, se tyto témata stávají více předmětem diskuze nežli konspirací. To podstatné je že se něco děje(obecně ve světě ve všech rovinách) a já se jen snažím určit mojí roly v tomto dění.
    A blisty už jsem nečet tak měsíc, ale chápu kam tím míříš, jde ti o tu plochost, jednostranost a propagace jednoho úhlu vydění.
    A co se týče amíků, rusů, němců, evropa, amerika, můžem rozlišovat mnohem jeměji. Však pravice a levice je už také přežitek. Lidé na celém světě zjišťují že je jim lháno ze všech stran a snaží se stím něco dělat v zájmu přirozenosti. Vždyť i occupyprague bylo o tom ukázat, že v každém státě, kdekoliv na světě jsou stejné problémy, pramenící ze stejných zdrojů, vláda,korporace, rodiné klany. A že jsou tam tejní lidé, kteří už toho mají dost a že jsou odhodlaní s tím něco dělat.
    Jestli chceš můžem tyto lidi označovat, jak se nám hodí. Ale furt jsem to já, kdo ty. A je jasné že revoluce nelze dělat veřejně. Ve veřejně zmanipulované společnosti. A v kontrastu s tím jak dopadl majdan na ukrajině, já mohu jen doufat že chápeš, o co mi jde.... ale stejně to tu moc lidí nečte...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    EKIM: nebo plisty - podobná plochost přístupu k věci

    Může to znamenat, že ve Spojených státech přituhuje a lidé tam prostě mají jistých věcí dost. Podobně, jako když se zrodilo hnutí Occupy Wall Street, které bojovalo proti nadvládě bank a korporací. I když tak nějak snahy, které původně měly sympatie po celém světě a jevily se jako riziko masových protestů, umlkly, touha po změně i v duších Američanů zřejmě roste.
    O čem se spíše nedočtete: V USA se prý mobilizují milice. Chtějí svrhnout Obamu | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...octete-V-USA-se-pry-mobilizuji-milice-Chteji-svrhnout-Obamu-319314

    EKIM
    EKIM --- ---
    EKIM
    EKIM --- ---
    RUSKO SPOUŠTÍ AKCI DVOUHLAVÝ ZLATÝ OREL A ZÁPAD POCHOPIL, ŽE ZAČAL JEHO BĚH O ŽIVOT | mlýn laca grősslinga
    http://lacogroessling.wordpress.com/...jhlavy-zlaty-orel-a-zapad-pochopil-ze-zacal-jeho-beh-o-zivot/
    EKIM
    EKIM --- ---
    Spory o volitelnost Baracka Obamy – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Spory_o_volitelnost_Baracka_Obamy
    EKIM
    EKIM --- ---
    EKIM
    EKIM --- ---
    Crimea: Media War Games - feat. Abby Martin [RAP NEWS 23]
    https://www.youtube.com/watch?v=zDIczjJRSic
    EKIM
    EKIM --- ---
    Tomáš Tožička: Volnem ke svobodě - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/17840-volnem-ke-svobode
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Capital in the Twenty-First Century
    http://www.youtube.com/watch?v=7TLtXfZth5w
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Ústřední tezí Kapitálu v jednadvacátém století je, že kapitalistický systém - ponechaný sám sobě - rozšiřuje propast mezi bohatými a chudými, jak to dělal vždycky. (...) Nyní se ovšem podle Pikettyho celý model vrací do starých kolejí. Disproporční podíl bohatství míří ke kapitálu. Čím "dokonalejší" trh, tím výraznější tento trend bude.

    Západ, krátce řečeno, se vrací ke stavu, jaký panoval koncem 19. století v USA, kdy stále větší díl národního koláče mají ty samé rodiny a předává se z generace na generaci. Pokud se s touto nespravedlností nebude něco dělat, přinese sociální nespokojenost a napětí, které oslabí demokracii. Podle Pikettyho mohou tento trend zvrátit jen vládní zásahy - tedy nějaká podoba zdanění bohatství.

    Od 80. let minulého století příjmy střední třídy stagnovaly, zatímco ti doopravdy bohatí bohatli podstatně rychleji. Studie, o kterých se hodně psalo, ukázaly, že rozdíly v bohatství jsou větší než v kterékoli době od krachu v roce 1929. A dokonce i společenská mobilita a otevřenost příležitostí, jimiž byly Spojené státy vždycky proslulé, jsou nyní menší než ve sklerotické "staré Evropě".

    Poprask v USA kolem knihy levičáckého ekonoma z Francie | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...rask-v-usa-kolem-knihy-levicackeho-ekonoma-z-francie_305527.html#.U2Ce3_l_tig
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Nerovnost bohatství v Evropě a v USA je přibližně dvojnásobná příjmové nerovnosti - nejbohatších 10 procent osob vlastní 60 - 70 procent veškerého bohatství, avšak mají jen 25 - 35 procent veškerých příjmů. Avšak tato koncentrace bohatství je už na úrovni období před první světovou válkou a roste dál, takže se navracíme do konce 19. století, kdy bylo dominantním prvkem hospodářského a sociálního života náhodné štěstí osob, které zdědily bohatství. Velké bohatství rentiérovi bohatství dál silně kumuluje a dál prohlubuje proces nerovnosti.

    Důkaz, že dnešní kapitalismus ohrožuje civilizaci
    http://www.blisty.cz/art/72877.html
    EKIM
    EKIM --- ---
    Súmrak štátu (The Sunset of the State) + slovenské titulky
    https://www.youtube.com/watch?v=qS6RleRMsdY
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Základní teze knihy je velmi zjednodušeně řečeno následující: Od osmdesátých let minulého století roste nerovnost v kapitalistických zemích a zejména v USA tempem, které ohrožuje demokracii i ekonomiku.

    Jak zachránit kapitalismus před kapitalisty
    http://literarky.cz/civilizace/89-civilizace/17195-jak-zachranit-kapitalismus-pred-kapitalisty

    „Historie ukazuje, že takto velká nerovnost nejenom neprospívá růstu, ale může také vést k tomu, že politiku ovládne úzká skupina nejbohatších elit. To bezprostředně ohrožuje naše demokratické instituce a hodnoty,“ říká Piketty v rozhovoru pro New York Times.
    http://economix.blogs.nytimes.com/...ue&_type=blogs&_php=true&_type=blogs&_php=true&_type=blogs&_r=3
    EKIM
    EKIM --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam