• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    TRAVIX: to co jsem psal se tykalo windowsu. Zadne silene odlisnosti v jadre, ktere se pouziva v androidu neni. Pokud googlu se podari dotahnou uzivatelske rozhrani, tak se stane to co se stalo s linuxem na servrech. najdes ho vsude :) ta variabilita opensource je neskutecna
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    WIL_M: MRAKY: Android je přeci postavený na Linux kernelu 2.6 a pro ten existuje spousta ovladačů na všechno možné. Neví někdo, jak moc jsou ty jádra odlišný? Navíc se uvažuje, že časem se budou stále víc přibližovat, což by mělo vývoj ovladačů usnadnit.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    iPad 2 with iOS 5 versus Windows 8 tablet [Video] - SlashGear
    http://www.slashgear.com/ipad-2-with-ios-5-versus-windows-8-tablet-video-15180212/

WIL_M
    WIL_M --- ---
    ACER Iconia Tab A501 with AT&T 4G hands-on - SlashGear
    http://www.slashgear.com/acer-iconia-tab-a501-with-att-4g-hands-on-14179847/

WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: těm ofisům bych ještě věřil, ale že si k tabletu připojíš někdy něco jinýho než zobrazovací/polohovací/úložné zařízení se mi už moc věřit nechce (právě kvůli té tuně ovladačů), ale třeba jsem prostě jen málo důvěřivý vůči práci developerů :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: ;) no ja o tabletu snim docela dlouho a zatim se mi moje prani postupne plni. Ten plny ms office (nebo ekvivalent s jeho schopnostmi) je to co chci dalsi...

no ja chci tablet jako zarizeni ktere neni vykonne jako muj notas s i7 core a 16G pameti a SSD diskem, ale musi zvladnout kancelarskou praci, videokonferenci a jednoduch programy. A zaroven musi byt miniaturni - bez klavesnice, ktera mi stejne zbytecne zabira vetsinou misto....

:D ja vim. zatim nerealne, ale ja se dockam ;)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: že ty chceš je hezká věc, ale jestli Ti to kucka od MS umožní je věc druhá :) spousta zařízení připojitelných přes usb je samozřejmé, ale co chceš k tabletu připojovat? tiskárnu? zvukovku? uf, o tomhle fakt tablety nejsou
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M:
    - ad problem s drivery. Je spousta zarizeni pripojitelna prez usb. O tyhle zarizeni clovek prijde
    - co se tyka nenazranosti - ja chci mit na tabletu plnohodnotne officy ;)

nicmene zasadni problem je v tom, ze MS chce mit tablety jak na arm, tak na intelu. takze i v tomhle bude vznikat nekompatibilita. Zajima me jak to vyresi - jestli budou aplikace automaticky kompilovane pro obe platformy, nebo jako v androidu udelaji nejakou mezivrstvu
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M:
    - ad problem s drivery. Je spousta zarizeni pripojitelna prez usb. O tyhle zarizeni clovek prijde
    - co se tyka nenazranosti - ja chci mit na tabletu plnohodnotne officy ;)

nicmene zasadni problem je v tom, ze MS chce mit tablety jak na arm, tak na intelu. takze i v tomhle bude vznikat nekompatibilita. Zajima me jak to vyresi - jestli budou aplikace automaticky kompilovane pro obe platformy, nebo jako v androidu udelaji nejakou mezivrstvu
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: pořád nechápu v čem je problém, přepisovat drivery proč? budou mít nové pouze pro tato zařízení. a k čemu ta posedlost instalovat nenažrané aplikace z prostředí klasických windows na tablety, které snad nebudou mít ani window manager (i když kousek z videa ohledně task manageru mně hodně zarazil)? tohle nebudou plnohodnotné win, jen jejich "mobile" verze.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: kompatibilitu se starsimi windowsy. chcou aby to mohlo bezet na armu, takze to museli nejak resit. Protoze jina architektura == vsechno od driveru po posledni program se musi predelat - snad krom .NET aplikaci, ktere nepouzivaji kod vazany na x86... na to jak je to velky problem, tak je kolem toho ticho
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: kompatibilitu čeho s čím?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: tak tohle bude evidentne taky zakazane ;)
    by me zajimalo, jak vyresili kompatibilitu. slysel jsem, ze chteli udelat nejakou vrstvu, ktera oddeli aplikaci od procesoru..
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Windows 8 proves there’s more to tablets than iPad - SlashGear
    http://www.slashgear.com/windows-8-proves-theres-more-to-tablets-than-ipad-13179513/

MRAKY
    MRAKY --- ---
    CNV: jinak existuje ctecka moon reader -http://www.androidpit.com/en/android/market/apps/app/com.flyersoft.moonreaderp/Moon-Reader-Pro

ten umi cist knihy z softu calibre, ktery si nekde nainstalujes na svuj domaci server. Je to docela efektni a je dost verejnych ebook knihoven na internetu.

ale me se to nejak nikdy nevyplatilo. Precist knihu mi trva par dni minimalne a zkopnuti na lokani disk mi prislo zatim vzdycky jednodussi.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CNV: ano. jsou dva pristupy jak se to programove resi

1)pouzij na brovzdani po windows sharech trebas program "file expert" . ten nejak nacita programove soubor, ktery chces otevrit.
    ale imho to nefunguje vzdy - je to reseno takovym drbanim se prez hlavu - ale ja si tak bezne poustim filmy z win share. ale musi se zadat ip adresa daneho share

2) kdyz mas rootly android, tak v podstate mas v ruce linux se vsemi jeho moznostmi. vyse uvedeny file expert umi pripojit windows share k adresarovemu stromu androidu a jeto...
    CNV
    CNV --- ---
    Dá se z Androida nějak přistupovat na PC - podobně jako jsou na PC "místa v síti"? Mám představu, že si lehnu na gauč, vezmu tablet a přes wifi se budu hrabat ve sdíleným adresáři s knihama a číst si.
    - nemusela bych to kopírovat na kartu a neustále aktualizovat, když si stáhnu novou knížku
    - spousta čteček navíc nějak neumí přistupovat na sd kartu (v EEE padu je jako sdcard označený interní ssd disk, na kartu se přistupuje přes jiný adresář)
    - spousta čteček si chce mermomocí knihy importovat do sebe (= na interní disk)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: hlavne v ni byla chyba ;) za kterou jsem se na chvili citil jak blb ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam