• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    STEMBUS: ahoj, viz co jsem sem dával včera, zbyly jen dva tablety

[ WIL_M @ Tablet ]
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Zdárek,

Měl bych dotaz (předpokládám, že tu je tenhle dotaz často, ale budu rád za konkrétní odpověď).

Sháním tablet pro mámu (s PC docela zručná).
    Rád bych 10" +/-
    Kvalitní display (hodlá na tom hodně číst po večerech v posteli)
    paměť alespoň 16GB (více + podpora SD výhodou)
    Android alespoň 4.1.x (4.0.x v nejhorším)
    Aby to mělo USB a šel k tomu připojit například foťák, telefon na přenos souborů)
    Alespon 2xCPU
    Alespon 1GB RAM
    ocením i 3G (čili SIM)
    Čeština

Nebráním se "neznámým" značkám, ale podmínkou je aby šel koupit v ČR s CZ supportem a lokalizací

Netuším co je teď za kvalitní značky k dispozici

Díky
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    LACHAUER: Jo no občas to napíšu obráceně :-D já ho kupoval bratrovi a je s ním spokojený
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    KAZATELL: Jen drobná oprava: nikoli padfone, ale fonepad. Mám ho a celkem spokojenost.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KCHARI: A 3g leze sice cena nahoru, ale třeba takový 7' padfone od asusu ke asi za 6k a jde a nim případně i telefonovat... Osobně bych s těmito požadavky klidně i chvilku počkal na to jake se vyroji teď phablety nebo jak se tomu nadává
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HONCKA: mam podobne naroky, a necekam necekam, ze by tohle tablet plne zvladl. ale ja potrebuji mit neco pro neobvykle situace .
    mam dost giga souboru, ktere popistuji hromadu veci/ dokumentace / postupy / trackery pro aktualni veci atd... jakakoliv zmena co delam behem dne na desktopu se mi automaticky okamzite synchronizuje na telefon&tablet... takze kdyz nekam jedu, tak mam vsechno automaticky sebou...

komfort na tabletu je o dost nizsi - o tom zadna - ale nemam ani tak problem se privetivosti systemu, jako s vykonem. kdyz se snazim delat stejnou praci jako na i5 s 4Gbytu, tak proste narazim.
    na druhou stranu, nejak to funguje. Navic ani na desktopu nemuzu delat vsechno - na nektere veci proste si musim platit pristup do labu...Proste na prechodnou dobu se to zvladnout. ipad byl muj prvni tablet a chtel jsem tohodle dosahnout, ale narazil jsem .
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MRAKY: to je relevantni duvod, ja mam stolniho kompa doma a sluzebni 1,5kg notas, veci, ktery potrebuju delat na kompu bych asi ani na androidu delat nemohl. Resp delam spravu site nekolika firmam, tj potrebuju aby to umelo mit otevreny cca 4 vzdaleny plochy, emailovyho klienta, nekolik xls souboru s dokumentaci a do toho browser s x otevrenejma zalozkama a pohodlne se mezi tim prepinat.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    WIL_M: nooo trosku jo :) ale k vysledku se nakonec dobereme! :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HONCKA: ja jsem vymenil ipad za android, protoze po tabletu vyzaduju, abych ho mohl pouzivat misto notebooku. nejvetsi duvod asi byl, protoze IOS nema adresarovou strukturu, kam aplikace mohou ukladat data ( a cist z n ), tak je to opravdu opruz.
    navic aplikace. kazda umi trosku a nebylo mozne si aplikace zkusit.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    KCHARI: z Tebe to taky leze jako z chlupatý deky, jak Ti má člověk radit? :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KCHARI: tak to bych doporucil asi 7" nexus 3g, jses celkem nenarocnej uzivatel, ja pouzivam tablet i jako midikontroler a na to ma android bohuzel dost tragickou latenci, navic jeste rad hraju a AAA her vychazi na ios mnohem vic
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    WIL_M: 10" moc velky :) co tak na to koukam tak kdyz chce clovek 3g tak ty ceny jdou dost nahoru
    HONCKA: ve vsem. Je mi to nesympaticky, nesnasim itunes a prijde mi to takovy debilni. Jak se mi to driv libilo, tak po dvou letech se mi to uz dost hnusi...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KCHARI: v cem te sere ios? ja mel sluzebni ipad1, pak jsem ho musel kvuli zmene prace vratit a mel jsem na mesic pujcenej manzelky transformer a pak jsem se hodne rad vratil spatky k ios konkretne ipad mini
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    KCHARI: ono toho po odfiltrování 3G, Jelly Bean (níže bych nešel) a zbytečných značek stejně moc nezbyde, jmenovitě jen dva /aspoň dle heuréky/ - mluvíme o 10", že? :)

Asus MemoPad ME302KL-1B011A od 11 240 Kč - Heureka.cz
    http://tablety.heureka.cz/asus-memopad-me302kl-1b011a/

Sony Xperia Z SGP321E2/B od 15 499 Kč - Heureka.cz
    http://tablety.heureka.cz/sony-xperia-z-sgp321e2-b/
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    WIL_M: joj sem to napsal debilne, 64gb nepotrebuju :) mam ted a nevyuzivam ani ze ctvrtiny. Prave ze jsem koukal i na ty drazsi modely a prijde mi to pro me uplne zbytecny. Moc funkci za moc penez
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    KCHARI: peníze očividně nejsou problém, ale jednoduchý filtr ukazuje, že 64GB se s Androidem dělá jen Asus Transformer, pak už jedině Windows
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    po dvou letech nastal cas na vymenu tabletu. Ipad prvni generace co mam tedka, zacina byt neprijemny tezitko a dost me sere iOS :) tzn potreboval bych radu co poridit. kriteria jsou mensi velikost, velka vydrz, gps, android, 3G. tablet mam hlavne na maily a prochazeni internetu na cestach (a poslouchani internetoveho radia :)), takze to nemusi byt zadna super raketa s X jadry, 64gb pameti.... dulezita je plynulost chodu (aby se nesekal pri prehravani videa, spousteni aplikaci atd), hry na nem vubec nehraju. a bylo by fajn, kdyby podporoval uzivatelsky ucty (nevim jestli to uz nekdo dela, ale bylo by to dost fajn..)

nabidka trhu se za dva roky znacne zvetsila a moc netusim po cem sahnout, vsechno to vypada dost podobne :)
    PEBAR
    PEBAR --- ---
    Ahoj ma tady nekdo zkusenost s prepolovanim baterky? Pes mi prehryz kabel u Prestigia PMP7100D a i kdyz jsem si to zmeril tak ja idiot jsem to omylem dal naopak. Tabelt jede normalne jen baterka furt indikuje nabijeni i kdyz neni v siti.....odrovnal jsem neco, nebo jen zblbnul logiku baterky.....co s tim? Navrat do tovarniho nastaveni nepomohl.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s XIAOMI? zajimalo by me jestli za ty penize to ma opravdu stejnou kvalitu jako napriklad SAMSUNG
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam