jak ZUZU kupoval levnej tablet pro rodiče, díl první.
rád bych něco jako
[ FLOE @ Tablet ] akorát ještě s 3g modulem, aby se dalo koukat na internet i na chalupě nebo v mhd.
pořídil jsem tedy a velmi výhodnou cenu toto:
NextBook Premium 8 IPS 3G Quad, černostříbrná UMM100N83G + Micro SIM "Mobilní internet na 3 měsíce zdarma" v ceně 999 Kč | CZC.cz
http://www.czc.cz/nextbook-premium-8-ips-3g-quad-cernostribrna/143424/produkt
za ty peníze se mi během dvou dnů používání jevilo zpracování naprosto úžasný, zadní strana dokonce docela úspěšně imituje kov, vypadá to elegantně, displej obraz měl docela hezký, i to bylo celkem svižný, i hd film to bez problémů přehrálo, jediná vada na kráse, že to na tu baterku vydrží fakt jen asi pět hodin, ale krása, kdyby tam jen nebyl:
zprzněnej firmware (prej něco s gapps
[ WABICEK @ Android - otevřená mobilní platforma ] ), jehož důsledkem bylo nemožnost instalace několika klíčových aplikací (konkrétně např. pubtrans/idos na hledání vlaků z chalupy, a google+ sociální síť). vzhledem k tomu, že to je naprosto obskurní značka i model, nedaj se k tomu dohledat žádný informace a zas takovej ajťák, abych zkoušel tam instalovat něco naslepo a bricknul to, nejsem.
podivné je i samo balení - je to v krabici s francouzskýma a anglickýma nápisama, uvnitř tištěný návod taky pro tyto dvě řeči, celý tablet ve výchozím nastavení nastavenej jako v severní americe => asi to je pro trh usa/kanada. dovozce se nedá vůbec naleznoutl.
takže výsledek: kdybyste nepotřebovali k životu google+ nebo se v uměli hrabat v androidu, tak je to za bezkonkurenční cenu hračka. já to vracim.
a prosba: nějaký tip na levný tablet - velikost 8"+ / ideálně poměr stran 4:3 / svižný (quadcore? 1mb ram) / android 4.2+ (kvůli zprovoznění mulituser) / 3g / wifi / bluetooth / usb-host