• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    HONCKA: S WiFi to tak asi bude, ale tu teoreticky mohu využít... Ale hw jako kamery, mikrofon atp., tam je opravdu zbytečný...zkusím asi zkontaktovat nějakýho čínskýho výrobce...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CERMINEK: napr bez wifi se ti asi tablet nepovede sehnat, max mozna nejaky prumyslovy zarizeni, ale to zas bude stat hromadu penez
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    HONCKA: cenově slušný, RS232 potřebuji ale přes USB, máme na to už svůj HW a není to nejvíce prioritní fíčura... Jinak díky za link, ten tablet vypadá zajímavě, jen má většinu toho, co nepotřebuju :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CERMINEK: tohle by melo mit za priplatek integrovany seriak
    7" Android 4.0Tablet with built-in Zigbee Module
    http://www.geekland.co/9-Android-40-Tablet-with-Serial-Port-RS232-RS485-UART-RJ45-POE-GK-Q9POE.htm
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    JOPS: Jedno bude externí flash a druhé bude pro převodník na sériový port / ethernet.
    JOPS
    JOPS --- ---
    CERMINEK: a zeptam se jinak, na co chces to usb pouzit ? :) na pripojeni mysi/klavesnice, ci pripojeni externi flashky ? :) Dneska fakt na tabletech se USB nenosi. Clovek je rad, kdyz tam muze vlozit SD kartu....
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    JOPS: Tyjo, měl jsem nějakou levnou čínu (BC177 či tak nějak), která se prodávala jako PengPod a to dvě USB mělo. Pokud bude jen jedno USB, tak to oželím.
    JOPS
    JOPS --- ---
    JOPS: mozna s Windows, ale i tak si nejsem moc jisty...
    JOPS
    JOPS --- ---
    CERMINEK: podle mne zkolabujes na prvnim pozadavku a to jsou dve USB. O zadnem takovem tabletu nevim...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj všem. snažím se pro testování jedné aplikace najít tablet, který bude hodně osekaný a s úhlopříčkou 10". Ten tablet by NEměl mít (je to tam zbytečné) mikrofon, wifi, hdmi, hw tlačítka, kamery... stačí mi, aby měl dvě USB a napájecí konektor. Rozlišení spíš větší, naopak střeva mohou být slabá. Už jsem tím zabyl dost času a než se vydám cestou zakázkové výroby takových kusů, tak se raději optám ještě tady. nevíte někdo o takto holém modelu tabletu? Díky
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    MICKEY_MOUSE: Yoga 8 3G ... ale to už je možná přes rozpočet
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    OBIWAN: Já mám taky ten samý tablet ale ZUZU píše, že chce 3G modul s internetem. A ten LG nemá, jede jen přes wi-fi.
    OBIWAN
    OBIWAN --- ---
    ZUZU: ja jsem hodne spokojeny s LG G-Pad 8.3, da se poridit za cca 5500 a slape krasne
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZUZU: Ten jsem linkoval o pár příspěvků níž, že je údajně dobrej. Kámoš je s ním hrozně spokojenej. Prestigio je už přece jen značkovej tablet a snaží se, což se o těch skutečně nounejmech říct nedá. Obecný problém Androidu, že jej každý výrobce očeše oč jej napadne, se tam ještě násobí, protože aby to levné cosi vůbec jelo, vykuchá všechno co vykuchat jde a pak se děje to, co popisuješ.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ZUZU: máte např. někdo zkušenost s tímhle: https://www.google.cz/search?q=Prestigio+MultiPad+4+ULTRA+QUAD+8.0+3G ????
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    jak ZUZU kupoval levnej tablet pro rodiče, díl první.

rád bych něco jako [ FLOE @ Tablet ] akorát ještě s 3g modulem, aby se dalo koukat na internet i na chalupě nebo v mhd.

pořídil jsem tedy a velmi výhodnou cenu toto:
    NextBook Premium 8 IPS 3G Quad, černostříbrná UMM100N83G + Micro SIM "Mobilní internet na 3 měsíce zdarma" v ceně 999 Kč | CZC.cz
    http://www.czc.cz/nextbook-premium-8-ips-3g-quad-cernostribrna/143424/produkt

za ty peníze se mi během dvou dnů používání jevilo zpracování naprosto úžasný, zadní strana dokonce docela úspěšně imituje kov, vypadá to elegantně, displej obraz měl docela hezký, i to bylo celkem svižný, i hd film to bez problémů přehrálo, jediná vada na kráse, že to na tu baterku vydrží fakt jen asi pět hodin, ale krása, kdyby tam jen nebyl:

zprzněnej firmware (prej něco s gapps [ WABICEK @ Android - otevřená mobilní platforma ] ), jehož důsledkem bylo nemožnost instalace několika klíčových aplikací (konkrétně např. pubtrans/idos na hledání vlaků z chalupy, a google+ sociální síť). vzhledem k tomu, že to je naprosto obskurní značka i model, nedaj se k tomu dohledat žádný informace a zas takovej ajťák, abych zkoušel tam instalovat něco naslepo a bricknul to, nejsem.

podivné je i samo balení - je to v krabici s francouzskýma a anglickýma nápisama, uvnitř tištěný návod taky pro tyto dvě řeči, celý tablet ve výchozím nastavení nastavenej jako v severní americe => asi to je pro trh usa/kanada. dovozce se nedá vůbec naleznoutl.

takže výsledek: kdybyste nepotřebovali k životu google+ nebo se v uměli hrabat v androidu, tak je to za bezkonkurenční cenu hračka. já to vracim.

a prosba: nějaký tip na levný tablet - velikost 8"+ / ideálně poměr stran 4:3 / svižný (quadcore? 1mb ram) / android 4.2+ (kvůli zprovoznění mulituser) / 3g / wifi / bluetooth / usb-host
    GONTAR
    GONTAR --- ---
    Ahoj, potřebuji poradit. Mám tablet 3Q RC0817C a poslední dobou se mi po probuzení tabletu stane, že obrazovka je inverzně rosvícená (celý světlý, barvy prohozené). Taktéž mi občas poskočí obraz, podobně jak se stávalo na starých televizích. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti (klidně u jiných modelů), případně kde by se daly sehnat další informace? Na samotných stránkách výrobce toho moc není :/

Předem děkuji ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    FLOE: On je docela rozdíl v rozlišení. 8" sezeneš docela lacino:
    Lenovo IdeaTab A8-50 Midnight Blue | Alza.cz
    http://www.alza.cz/lenovo-ideatab-a8-50-midnight-blue-d617667.htm
    Acer Iconia Tab A1-810 bílý | Alza.cz
    http://www.alza.cz/acer-iconia-tab-a1-810-bily-d416968.htm
    Display je jeden z hlavní parametrů ceny, ale také váhy a výdrže.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    FLOE: http://www.alza.cz/prestigio-multipad-pmp5101c-quad-d456925.htm
    Tenhle je dobrej. Jen si zkontroluj, jestli má vše co potřebuješ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam