• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    FIFO
    FIFO --- ---
    JOSEF_MASOPUST: v ruce sem to nemel ale hodne se mi to libi jak to ma jakoby grip ala prelozenej casopis a navic ten stojanek.. Ale kde si to muze clovek osahat? Maj to treba v alze na showroomu?
    JOSEF_MASOPUST
    JOSEF_MASOPUST --- ---
    FIFO: měl jsem tu Yogu v ruce a moc se mi nelíbila ta konstrukce a to tělo
    FIFO
    FIFO --- ---
    nikdy jsem nemel tablet, nikdy jsem ho nechtel a vubec se v tom neorientuju.. Ted ho potrebuju do prace, usetri mi to tahat noutas na vetsinu meetingu se zakosema a obcas jim na to budu chtit ukazat nejakej remote desktop, prezentaci nebo video a hlavne moznosti nejakych MDM systemu. K tomu vyridit emaily, zapsat neco malo poznamek..
    Budget na to mam 7500,- takze jsem to proklikal a nadchla me kombinace
    tohodle Lenova http://www.alza.cz/lenovo-yoga-tablet-10-zlaty-d655976.htm a tehle klavesnice/krytu http://www.alza.cz/lenovo-keyboard-cover-for-blade10-sl-cz-d506368.htm.

Libi se mi to tak, ze jsem ochoten si tech cca 1500 co je nad budget doplatit ze sveho. Delam dobre, nebo je poradite lepsi variantu ?
    PECA
    PECA --- ---
    Uvažuji o koupi tabletu. Jakkoliv by se mi líbil nějaký Galaxy Note (kvůli peru), Transformer (kvůli koncepci a klávesnici), Yoga Pad (kvůli koncepci / designu, možný kryt s klávesnicí), tak bych se potřeboval vejít do ceny kolem 5 tisíc.
    - Vím, že do budoucna budu potřebovat BT 4 Low Energy!
    - Rozhodně chci +/- 10 palců (9,5 a více), IPS panel!
    - Android a aby šel jednoduše aktualizovat (nerad bych zamrzl bez možnosti apdejtů a nerad bych řešil nějaké složité a polofunkční hackování)
    - WiFi, ale ne 3G
    - Ideálně slot na kartu (SD(H/X)C, mikro SD(H/X)C), výstup na displej ((micro/mini)HDMP/DP,MHL...) a USB host (klidně přes redukci).

Vím, že se dá sehnat cca 10" IPS tablet cca od 2 tisíc. Nemyslím si, že takový tablet bude nějaké terno. Jde mi o to, vyhnout se vyloženým sračkám a aby to mělo alespoň nějaký výkon. Asi by se mi líbil nějaký "retina" displej, ale počítám, že by to bylo právě na úkor výkonu.
    Z telefonu mám ne úplně dobrou zkušenost s Androidem 4.2 vs SD karta. Telefon má nějaké vnitřní úložiště, které se tváří jako jedna SD karta a ta ve slotu je druhá. Jenže appky lze přesouvat pouze na tu první, interní SD kartu. Tak nevím, jak tohle bude u tabletu a jestli raději připlatit za větší úložiště a kartu si nechat jenom na data, fotky, filmy, zálohy apod.

Můžete mi dát nějaké rozumné tipy?
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    TOOMIX: k vyberu pri fornatu bylo oboje. Po formatu na fat32 situace nemenna .(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SWITCHMAN: ma ten disk jsko FAT32 nebo NTFS?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    SWITCHMAN: ona tam může být tzv tabulka oddílů taková, že jí ten tablet nerozumí/nezvládá. mě třeba karta ve foťáku funguje dobře a pc mě řve, že je poškozený filesystem a ať provedu opravu. pokud je to možné, zkusil bych formát disku, případně tam připojit usb flashku nebo něco, co by vyloučilo/potvrdilo problém s diskem
    KREKRX
    KREKRX --- ---
    Zdravim chtel bych pomoct,navod jak jednoduse rootnout samsung galax tab2 7.0 hledal jsem vsude mozne ale sem z toho dost zmateny ?
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    SWITCHMAN: Jako laika mě napadá jen zkusit zapnout u toho lenova režim ladění... třeba by se to pak mohlo umoudřit.... ale nevim...
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    Dobry den, prosim o radu. Slecna si koupila pred casem tablet lenovo s5000 a externi hdd western digital 1tb. Problem je, ze pres microUSB hlasi tablet poskozeny disk. Pc jej nacte normalne, muj tablet (no-name sranda za par korun nextbook) jej taky nacte hned. tusite, priosim, cim by to mihlo byt ci jak to vyresit? Diky moc .)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MICKEY_MOUSE: zkusím se zeptat kámoše, má ten samý tablet, jestli mu to dělá
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, používám tablet (LG G-Pad, Android 4.4.2) s externí bluetooth klávesnicí a myší. Vše funguje, jen mám pocit, že mi při zapnutém bluetooth nějak podivně funguje wi-fi připojení. Zkoušel jsem teď něco hledat a kupovat na GooglePlay a každou chvíli to hlásilo že není připojení, pak když jsem se dostal k platbě to pořád padalo nebo hlásilo timeouty (ale internet jel, jen jaksi podivně pomalu a přerušovaně). Až když jsem bluetooth vypnul a vše zadal "klasicky" ťukáním na obrazovku, šlo všechno jak po másle. I pro odeslání tohoto příspěvku jsem musel bluetooth vypnout. Máte podobnou zkušenost, případně tušíte, co s tím nebo proč se to děje? Ještě snad poznámka, že jsem jel na své domácí wifi, žádná kavárna nebo veřejná, kde by mohlo připojení kolísat. Díky.
    CYBERBUBLE
    CYBERBUBLE --- ---
    zdravim, mam problem s tabletem (Samsung), v momente kdy se snazim tam neco nahrat nebo pripojit k PC, zobrazi se mi hlaska, ze software nebyl nalezen a nedokaze rozpoznat zarizeni a musi byt nahran Win. media player.Stahnout to stahnu,nejde to vsak otevrit. Co ted? Diky za rady...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    VLAKODLAK: TAP: Díky za info, koukám, že to nejde řešit normálně, a v tom případě na to peču. :) Ale i tak jste mi pomohli, aspoň vím, o čem to je. Díky.
    TAP
    TAP --- ---
    MICKEY_MOUSE:
    Jak rozchodit Adobe Flash player na Androidu 4.4 Kitkat? | Svět Androida
    http://www.svetandroida.cz/rozchodit-adobe-flash-player-androidu-4-4-kitkat-zvladne-kazdy-201402
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Na uložtu nebo někde si stahnout apku, nahrat do tabletu a spustit, tak jsem to udělal u starýho Nexus 7 a videa se nekoušou a vše je ok, ačkoliv ne už všechny weby tu starou verzi podporujou, takže pak je dobrej Photon Browser, co ma flash v sobě.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    NELLI: Jak jsem ale psal - na Google Play žádný Adobe Flash Player ani nic podobného od Adobe nevidím. Anebo se to instaluje jinak? V androidím Chromu nevidím ani žádnou volbu Rozšíření nebo tak něco.
    NELLI
    NELLI --- ---
    MICKEY_MOUSE: Flash Player plugin je už nějakej pátek pro android nepodporovanej, ale lze stáhnout starší verzi a manuálně ji nainstalovat. Dlužno ale podotknout, že to není bez problémů, video se mě dost často (vlastně pravidelně) po pár minutách kouše. Může to bejt ale problém konkrétního hw (Asus Memo pad), jinde to může fungovat bez problémů. Určitě to stojí za vyzkoušení.

P.S.
    ČT (resp. ivysilani.cz) má svoje vlastní aplikace pro streamování obsahu. Je to ale děs běs. Padá to, nepřehrává to, funguje to když se tomu chce, ne když potřebuješ, aby to fungovalo. Pohrát si s pluginama (viz. výše) je asi vhodnější řešení.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, mám tablet s Androidem 4.4.2, na něm prohlížeč Chrome. Když si chci pouštět živé vysílání na webu ct4sport.cz, buď vidím video jen v okně (nefunguje fullscreen ani nejdou ani skrýt ovládací prvky), anebo když přepnu na ”verzi webu pro PC“, nezobrazí se video vůbec, jen hláška, že potřebuji Flash Player, který jsem nikde na GooglePlay nenašel. Jde to nějak vyřešit? Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MRAKY: Omlouvám se, vidím, že jsem to napsal hodně naivně. Nicméně USB modem jsem T-mobilu už vrátil, tak už to pro mě není aktuální. V každém případě šlo o zprovoznění tohodle:
    Tablet: LG G-Pad http://goo.gl/RacxGd
    USB modem: Huawei e3131 od T-Mobile http://goo.gl/rzSHl5
    Software (ovladače): PPP widget http://goo.gl/3B21Sn

Prostudoval jsem několik online návodů, které všechny odkazovaly na aplikaci PPP widget. Ta představuje jakési neoficiální ovladače pro spoustu USB modemů včetně toho Huawei e3131. Zakopaný pes byl ale v tom, že bylo údajně nutné "rootnout tablet", aby ty ovladače modem našly. Což se asi potvrdilo, protože když jsem zkusil PPP widget "jen tak nainstalovat", modem nenašel, namísto toho hlásil, že mu chybí "root access". A na tom jsem skončil.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MICKEY_MOUSE: nedal jsi dostate informaci. Je fajn rozdelit to co pises do bloku. jake mas zarizeni, co s tim chces delat a poslendi blok, kam ses dostal

rootnuti na androidu je proces, kdy urcitym nestandartnim postupem ( ktery muze byt trivialni, i velmi tezky a vzdy je riziko, ze si zarizeni nevratne poskodis)
    nejde rootnout vsechna zarizeni - proste si najdi na internetu postup pro to tve specificke zarizeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam