• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    LUCIFERX8
    LUCIFERX8 --- ---
    Z toho co píše uživatel VECTOR si říkám že bych se docela bál že se mi v peřinách přehřeje když říká že se sem tam roztočí větrák a roztopí železo, nicméně jsem čekal že bude lehčí než ipad, já mam starší iPad 3 a jediný co mi va je že mam jen 16 GB paměti ale měl jsem ho levně.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Od vcera mam doma Surface 3 Pro. Tak kdyby to nekoho zajimalo, rychle review po 24 hodinach:

- to rozliseni je az moc extremni. chapu, ze cim vetsi DPI, tim vic trendy je produkt, ale naucit se klikat v klasickejch desktopovejch windows na polozku mym tlustym prstem je i po par hodinach zahul.
    - i v metru spousta aplikaci (vcetne tech od microsoftu) nema vectorovou ikonku, takze je videt rastr.
    - ventilator zacne foukat (a tablet se zahrivat) pri zcela nepochopitelnejch situacich (pro me teda), napr. aktualizacich systemu, ostatni vykonove narocny veci jsou v pohode
    - u tech aktualizaci, jsem z desktopoveho win zvykly na manualni update biosu a driveru graficke karty atd., tohle je hotovy vyrobek, tak si pripadam nejak "neaktualni", ale to je asi anachronicka uchylka
    - konektor na nabijecku je proste vtipnej. nemam pro to jiny slovo, je sice lepsi nez obycejnej drat kterej se strka do diry, ale postrada eleganci applu
    - dotykove pero vypada dost forove.
    - metro API nedovoluje (narozdil treba od Windows Phone), aby mela aplikace pristup ke stavy baterie. Jsou sice urcity workaround, ale clovek si fakt jednodusse nemuze pripnout widget se stavem baterie do dotykoveho metra...

+ je jeste mensi a krasnejsi nez vypada na fotkach. hardwarove krasnej, je to v podstate hranatejsi a o trochu tezsi ipad, akorat ze uvnitr je klasickej pocitac.
    + to dotykove pero je sikovna vec, preci jen
    + kickstand (integrovany "operadlo"), podsvicenej type cover, super. fakt se to da pouzivat v kline, kdyz clovek lezi v poste, tak se kickstand skvele hodi, vypada to, ze je kvalitne zpracovanej
    + zapnuti (cold start) je rychlejsi nez veskery android ci apple telefony a tablety co jsem mel v ruce, stokrat rychlejsi i nez zapnuti WP8 telefonu, odhaduju to tak na 2-3 vteriny.
    + probuzeni ze sleepu instantni jako na ostatnich platformach
    +++ vsechny features ktery poskytujou bezny windows, resp. jakejkoli notebook.

Co se tyce vydrze, nejsem schopen zatim nic rict. ale stroj je to krasnej ;)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    FIFO: Ja používám adonit skript... Ty stylusy do 500 jsou všechny stejné a je to asi nejlepší koupit ten nejlevnější
    FIFO
    FIFO --- ---
    WIL_M: mám to objednané už tak uvidím.. já myslel že se to tady víc používá mezi vámi
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FIFO: proč ne, on tam na konci je stejně jen "polštářek" z vodivý pěny, na ebay imho tak za dolar pět kusů, já to dostal k pouzdru na tablet
    FIFO
    FIFO --- ---
    me znevoznuje ze na alze vychazi na hodnoceni nejlip ten uplne nejlevnejsi genius.. http://www.alza.cz/genius-touch-pen-80s-stribrne-d379269.htm#recenze

nemate ho nekdo?
    FIFO
    FIFO --- ---
    z hledani jsem se toho moc nedozvedel, tak bych poprosil o doporuceni na stylus k tabletu. Chtěl bych něco levnějšíh aspon pro zacátek, takze tak max 500,- Našel jsem toho celkem dost na alze, ale recenzi taky nejsem moc chytrej, polovina lidi spokojenost, polovina ne, nektery prej drolej atd..

diky za tipy
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FIFO: aha? je pravda, že já předtím koukal jen na ten 8", díky za opravení
    FIFO
    FIFO --- ---
    WIL_M: dyt to je full HD
    Lenovo Yoga Tablet 10 Full HD 16GB 3G stříbrný | Alza.cz
    http://www.alza.cz/lenovo-yoga-tablet-10-full-hd-16gb-3g-stribrny-d1571789.htm
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PECA: Kdyby ti to nešlo odzkoušet, určitě ti na to odpoví každý solidní eshop (Alza apod.).
    PECA
    PECA --- ---
    PJGEPR: Ajó - to jsem vlastně četl. Ale na ty 10" jsem ofiko KitKat nenašel. A ještě by mě zajímalo, jestli mají BLE (Bluetooth Low Enrgy) - nemáš to náhodou odzkoušený? To jsem se taky nedočetl úplně přesně.
    V nejhorším se pokusím sehnat nějaký kamenný krám, kde to půjde zkusit.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PECA: na yoga 8 mám teď 4.4.2
    PECA
    PECA --- ---
    A když jsem u toho Yoga Tabletu, tak jak je na tom Lenovo s vydáváním aktualizací?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Yoga pěknej přístroj, se zajímavým zpracováním těla, skvělou výdrží baterky a pěkným displejem, snad další generace už bude full hd
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    FIFO: v alze to maj, já mám tu menší a nestežuju si...
    PECA
    PECA --- ---
    FIFO: Nevím, ale JYRKA v klubu eknih psal, že to koupil otci (nebo tchánovi) a že prej se to dobře drží a je to dobrý. Mi to přijde (od pohledu, nemám to) taky super nápad. Ale osobně potřebu BT Low Energy a tedy Android 4.3+
    FIFO
    FIFO --- ---
    JOSEF_MASOPUST: v ruce sem to nemel ale hodne se mi to libi jak to ma jakoby grip ala prelozenej casopis a navic ten stojanek.. Ale kde si to muze clovek osahat? Maj to treba v alze na showroomu?
    JOSEF_MASOPUST
    JOSEF_MASOPUST --- ---
    FIFO: měl jsem tu Yogu v ruce a moc se mi nelíbila ta konstrukce a to tělo
    FIFO
    FIFO --- ---
    nikdy jsem nemel tablet, nikdy jsem ho nechtel a vubec se v tom neorientuju.. Ted ho potrebuju do prace, usetri mi to tahat noutas na vetsinu meetingu se zakosema a obcas jim na to budu chtit ukazat nejakej remote desktop, prezentaci nebo video a hlavne moznosti nejakych MDM systemu. K tomu vyridit emaily, zapsat neco malo poznamek..
    Budget na to mam 7500,- takze jsem to proklikal a nadchla me kombinace
    tohodle Lenova http://www.alza.cz/lenovo-yoga-tablet-10-zlaty-d655976.htm a tehle klavesnice/krytu http://www.alza.cz/lenovo-keyboard-cover-for-blade10-sl-cz-d506368.htm.

Libi se mi to tak, ze jsem ochoten si tech cca 1500 co je nad budget doplatit ze sveho. Delam dobre, nebo je poradite lepsi variantu ?
    PECA
    PECA --- ---
    Uvažuji o koupi tabletu. Jakkoliv by se mi líbil nějaký Galaxy Note (kvůli peru), Transformer (kvůli koncepci a klávesnici), Yoga Pad (kvůli koncepci / designu, možný kryt s klávesnicí), tak bych se potřeboval vejít do ceny kolem 5 tisíc.
    - Vím, že do budoucna budu potřebovat BT 4 Low Energy!
    - Rozhodně chci +/- 10 palců (9,5 a více), IPS panel!
    - Android a aby šel jednoduše aktualizovat (nerad bych zamrzl bez možnosti apdejtů a nerad bych řešil nějaké složité a polofunkční hackování)
    - WiFi, ale ne 3G
    - Ideálně slot na kartu (SD(H/X)C, mikro SD(H/X)C), výstup na displej ((micro/mini)HDMP/DP,MHL...) a USB host (klidně přes redukci).

Vím, že se dá sehnat cca 10" IPS tablet cca od 2 tisíc. Nemyslím si, že takový tablet bude nějaké terno. Jde mi o to, vyhnout se vyloženým sračkám a aby to mělo alespoň nějaký výkon. Asi by se mi líbil nějaký "retina" displej, ale počítám, že by to bylo právě na úkor výkonu.
    Z telefonu mám ne úplně dobrou zkušenost s Androidem 4.2 vs SD karta. Telefon má nějaké vnitřní úložiště, které se tváří jako jedna SD karta a ta ve slotu je druhá. Jenže appky lze přesouvat pouze na tu první, interní SD kartu. Tak nevím, jak tohle bude u tabletu a jestli raději připlatit za větší úložiště a kartu si nechat jenom na data, fotky, filmy, zálohy apod.

Můžete mi dát nějaké rozumné tipy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam