• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MRAKY: on original adapter ma 2100mA... jsem ho nechtel z darku vybalovat a asi budu muset
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    XMEDA: "tak se nabiji, ale nejde touch" to uz se ti probiji ne ?;)))
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Jen teda kdyz je napichnutej na stavu, tak se dobiji velice pomalu a kdyz u toho neco delam, tak se jeste vybiji... wtf? 500mA zdroj

kdyz je na 1000mA zdroji, tak se nabiji, ale nejde touch
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Tak tablet doma, docela fajn se zda :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    tak to jde :)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    XMEDA: moc navigaci nepoužívám, ale zkoušel jsem here a úplně bez problémů. data jdou uložit na sd.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Bezi na tom nejaka pouzitelna navigace? Treba nokia Here ci tak neco?
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    XMEDA: nejde. a to nejde asi žádnej tablet s jednim portem. :( jinak co se usb týče, tak normálně usb host to má, zkoušel jsem klávesnici, myš, flashdisk, čtečku sd karet, dokonce to utáhne i malý 2.5" externí hdd, s usb hubem to nemá problém, akorát když jsou tam takhle připojený dvě uložiště (třeba flashdisk a sd čtečka), tak to nějak blbne, ale moc jsem to nezkoumal, asi jde o to najít správnou appku správce souborů, která by tuhle situaci pochopila.

XMEDA: no každopádně máš 14 dní na vrácení :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Tak uvidime :)

Nabijet to, kdyz je ucpany USB asi nejde nijak, ze?
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    XMEDA: otravuju je mailama tak co 14 dní. už jsem jim i psal, že jim nevěřil a poslali mi screenshoty z interního systému na sledování chyb a z nich je vidět, že to opravdu řešej. a že by měli čas tohle nafejkovat, to si nemyslim :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZUZU: otazkou je, jak se budou dva roky starymu tabletu venovat, kdyz produkuji 150 jinych novejsich modelu.. no uvidime, vecer jdu pro nej
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    XMEDA: neřeší. řeší jen jeden bug s budíkem. jinak jsem v kontaktu s vývojáři, stále tvrdí, že na tom pracujou... :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Podle http://androidforum.cz/...-4-quantum-8-0-3g-5487-t61165-60.html?sid=eca1ca7e34848d9e3852e4ad8d1248d0 na to prestigio vysel nejaky update.. ale asi neresi co cekali.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZUZU:

Prave kvuli tomu displeji mezi tma dvema vaham, 3G nejspis vubec nebude pouzito, leda jako zaloha kdyby zdechl telefon.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    XMEDA: mám to prestigio, koupený v nějaký slevě za 2300. a poměr cena/výkon dokonalý.

jediný problém je, že to má nějak zmršený firmware co se týče videa, takže někdy (tak 20 % případů) má video zpožděný zvuk. výrobce tvrdí, že pracuje na opravě, ale tvrdí to už od listopadu... řešení: alternativní appka na youtube (nebo naň přistupovat v browseru), alternativní přehrávač videa (vlc) a je to bez problémů. jinak na takový to domácí browsení je to ideální a vše funguje jak má. super je, že je to "kovový" (na omak skvělý, zas je to teda trochu těžší) a dost dobrej displej to má, hezky svítí, i venku je vidět, je jasný, akorát chybí čidlo okolního jasu, ale mě to je jedno. ten "kožený obal" k tomu, je úplně na hovno a zbytečně je to kvůli tomu o dvě kila dražší. instalace aplikací na SD bez rootu moc nejde - u většiny to nedovolí, ale to je asi záležitost androidu. rootnout to prý jde, ale ještě jsem se k tomu nedostal. 3G modem je super věc na cesty a je to důvod, proč jsem tenhle tablet pořizoval (nejlevnější s 3g tehdy). gps se chytá rychle. zvuk na hovno a tichej, ale to je tak u všech podobnejch zařízení. trochu slabší příjem wifi oproti třeba mému mobilu. výdrž na baterku slabší, ale nějakejch 5-6 hodin při běžné zátěži mi to dá. mikrofon tak max na to telefonování. foťák jsem asi ani nikdy nepoužil, tak to nevim. po "rozbalení" obsahuje kupu nějakých zbytečných aplikací prolezlých reklamou: řešení = přemazat do továrního nastavení, rázem je jich tam minimum. mám ho od listopadu, a celkem je využívaný a zatím šlape.

shrnuto: překvapivě dobře fungující čína z výprodeje (android 4.2). to lenovo taky bude asi podobnej lowend s pár neduhama jako tohle. takže bych se pouze rozhodoval jestli si 3 kila připlatit za 3g modul (a větší displej) nebo ne...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    z dvojice
    Lenovo IdeaTab A7-50 Midnight Blue | Alza.cz
    https://www.alza.cz/lenovo-ideatab-a3500-midnight-blue-d783059.htm#popis
    a
    Prestigio MultiPad 4 Quantum 8.0 3G Dark Blue | Alza.cz
    https://www.alza.cz/prestigio-multipad-4-quantum-8-0-3g-cerny-d2265889.htm#popis

nejaka pro a proti?
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    KAZATELL: necely 4K se mi do toho davat nechce, ale vypada to na celkem zajimavy zarizeni!
    HONCKA:no ona vyhoda ctecky je mimo jiny i to, ze to nic jinyho neumi.. a kdyz jo, tak je to tak neohrabany. ze to stejne neches delat.... takze nakonec jen ctes, coz se v pripade klasickyho tabletu rict neda ;)
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    HONZAF: no zkousel jsem si cist na nejakejch tabletech v obchode a dosel jsem k tomu, ze urcite nechci sirokouhlej. ten se sice mozna hodi na videa, ale u toho textu je to hrozne neprirozenej rozmer (kdyz ho mas na vysku, je to moc uzky, na sirku zas vidis jen malej kus textu)... takze hledam neco 4:3.... z duvodu manipulace bych mozna taky volil 7", ale ty se snad vsechny delaj jen 16:9... 10" by na doma asi byla fajn, ale treba do tramvaje uz je to na me moc velky ;)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAZATELL: za cenu toho onyxe jde poridit jetej ipad mini
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    KORINKOWICZ: a je nejaky duvod proc trvas na tomdle rozmeru? u me to treba je ze se mi tablet vejde do kapsy ... protoze co mam tablet ja, tak na pdf bych klidne (7inch lenovo) vetsi rozmer displeje ocenil .. 8inch nevim 10inch by byl asi super .. ale zase ta kapsa no ... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam