XMEDA: mám to prestigio, koupený v nějaký slevě za 2300. a poměr cena/výkon dokonalý.
jediný problém je, že to má nějak zmršený firmware co se týče videa, takže někdy (tak 20 % případů) má video zpožděný zvuk. výrobce tvrdí, že pracuje na opravě, ale tvrdí to už od listopadu... řešení: alternativní appka na youtube (nebo naň přistupovat v browseru), alternativní přehrávač videa (vlc) a je to bez problémů. jinak na takový to domácí browsení je to ideální a vše funguje jak má. super je, že je to "kovový" (na omak skvělý, zas je to teda trochu těžší) a dost dobrej displej to má, hezky svítí, i venku je vidět, je jasný, akorát chybí čidlo okolního jasu, ale mě to je jedno. ten "kožený obal" k tomu, je úplně na hovno a zbytečně je to kvůli tomu o dvě kila dražší. instalace aplikací na SD bez rootu moc nejde - u většiny to nedovolí, ale to je asi záležitost androidu. rootnout to prý jde, ale ještě jsem se k tomu nedostal. 3G modem je super věc na cesty a je to důvod, proč jsem tenhle tablet pořizoval (nejlevnější s 3g tehdy). gps se chytá rychle. zvuk na hovno a tichej, ale to je tak u všech podobnejch zařízení. trochu slabší příjem wifi oproti třeba mému mobilu. výdrž na baterku slabší, ale nějakejch 5-6 hodin při běžné zátěži mi to dá. mikrofon tak max na to telefonování. foťák jsem asi ani nikdy nepoužil, tak to nevim. po "rozbalení" obsahuje kupu nějakých zbytečných aplikací prolezlých reklamou: řešení = přemazat do továrního nastavení, rázem je jich tam minimum. mám ho od listopadu, a celkem je využívaný a zatím šlape.
shrnuto: překvapivě dobře fungující čína z výprodeje (android 4.2). to lenovo taky bude asi podobnej lowend s pár neduhama jako tohle. takže bych se pouze rozhodoval jestli si 3 kila připlatit za 3g modul (a větší displej) nebo ne...