• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PISTA1: 3 kg notebook? Tak to už bude dědeček. To se pak srovnává blbě.
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    PISTA1: super, to rad slysim. nerekl bys pro inspiraci co presne za hardware mas?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Osobně můžu po měsíci používání tablet s win 8.1 jen doporučit. Na denní tahání je to oproti 3kg booku naprostá bomba.
    V práci ho připíchnu k monitoru, přes usb hub klávesnici s myší a síťovkou do pracovní sítě. Kdekoliv jinde než v kanclu si vpohodě vystačím s BT myší. K netu se v případě potřeby připojuju přes mobil. Ale ne přes wifi, ale BT, žere to daleko míň baterku.
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    HONCKA: hm, teda to lenovo je ale pekny...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    HONCKA: Prestigio za 3k taky vydrzi kolem 9-10h brouzdani
    PECA
    PECA --- ---
    PISKVOR: Nechci tu zakládat nějaký flejm, zvlášť, když jsem tablet s Win 8.1 neměl v ruce, ale šéf používá Win 8.1 tablet jako cestovní PC a zas takovej rozdíl proti Win 7 v tom není... Hádat se nebudu, na to nemám nárok, já dělám jenom na desktopu (notebooku). Takže jenom takovej názor od klávesnice...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SKUNKOPUMA: Jestli ma jeste pred tou nemocnici nejakej cas, tak jestli mas ipad, tak mu ho pujc, k tomu kup tohle http://www.czc.cz/lenovo-yoga-tablet-2-10-10-1-z3745-32gb-lte-w8-1-cerna/163600/produkt do 10k s plnejma win8 a lte asi nic nesezenes at si to vyskousi a pokud mu bude vic vyhovovat ipad, tak to vratte do 14 dnu a kupte ipad
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    PISKVOR: jo to dava smysl, ale predpokladam, ze ty 10 uz pak budou dostupny i na tablety, ale na ipada to nenahodi...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SKUNKOPUMA: Nevyhne? Já tu teda koukám na Windows 10 Technical Preview, a je to zběsilý úprk zpátky ke klasickýmu módu a la Win7, s povinnou úlitbou Metru-co-se-vlastně-nejmenuje-Metro. Neprezentuj úlet s W8 jako nějaký nevyhnutelný přírodní proces - když mu ten domácí počítač ještě chvilku vydrží, klidně se W8 vyhne.
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    HONCKA: Ja ti nevim, zni mi to jakoby na windows tabletech ten touch nefungoval vubec a zaroven nemohli mit simkartu. Myslim, ze ho treba hodne potesi i USB.
    W8 ma samozrejme taky svoje, ale tim, ze ma doma i komp u kteryho se w8 taky casem nevyhne, tak to dava do i budoucna smysl.
    Hele ja mam/mel 1ipod, 2 ipady, 3 iphony, jeden macbook a kdyz mam sahnout na pc s widlema dostavam vyrasku, ale stejne mu asi doporucim ty widle, protoze si myslim, ze mu to proste bude vic sedet.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PECA: Oprava, je zvyklý na Windows. Předchozí verze Windows a Windows 8 se pro uživatele liší radikálně (byť pod haubnou je to jen další verze téhož systému).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SKUNKOPUMA: nevim s cim tam bude, ale jestli bude spis odkazanej na luzko tak se dotyku nevyhne nebo max normalni notebook, ale i ten je v posteli dost neohrabanej
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PECA: psal ze chce psat v mensi mire, navic na ios jsou ms office, predpokladam, ze asi bude chtit tablet s 4g (v nemocnicich wifi asi moc bezna nebude a pouzivat jako hotspot telefon nebo mit tam zapichtej usb modem je na dlouhodobejsi pouziti dost nepohodlny) a tam je vyber s win 8 dost omezenej. Jinak pokud nepouziva metro, tak je to s ekosystemem prast jak uhod a pro starsiho cloveka je imho ios vic privetivejsi
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    HONCKA: w8 jsou dany, je na widle zvyklej celej zivot, ma svy oblibeny programy a chce k tomu klavesnici a mys jak pisu nize, takze ten touch pro nej nema takovej smysl. poslal by me s tim k sipku, ale dik za tip :)
    PECA
    PECA --- ---
    HONCKA: Vzhledem k tomu, že na tom chce nejdřív psát a potom si hrát, a taky ,že asi chce Win8, tak bych mu iPad nenutil. To je jiný svět, a ne každému musí vyhovovat jablečný "ekosystém" (nic ve zlým pochopitelně).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SKUNKOPUMA: v tom pripade bych se na win8 vykaslal a sel do ipada, je lehci, vydrzi 10 hodin na baterky a je na nej mnohem vic aplikaci a her uspusobenych na dotyk
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    ANARCHY: ze to neni takovy rozdil je dobre slyset, dik.
    HONCKA: prevazne si cist nebo na neco koukat (video). v mensi mire pak psat a trochu hrat hry.

Vcera jsem s nim jeste mluvil, dosli jsme k tomu, ze je pro nej nejzasadnejsi hmotnost toho zarizeni.

Druhy aspekt je vydrz, meo by to vydrzet aspon 6h beznyho provozu .

A pak cena, melo by to stat rekneme do 10tis.

Takze asi prolezu alzu co se da poridit, ten tablet bude asi uz jen vzheldem k ty hmotnosti lepsi. Vyuzivat to jinak bude i po ty nemocnici, na dovoleny atd.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SKUNKOPUMA: zasadni otazka, co na tom v ty nemocnici chce delat?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ja mam win8 tablet, a s mysi a klavesnici de facto neni moc rozdil mezi nim a PC v tom, jak se to pouziva, snad jen vykonovy...

Vyhoda je, ze to clovek muze strcit do vetsi kapsy a vytahnout to treba v parku, aniz by se musel vlacet s necim objemnejsim. Osobne bych spis rekl, ze bude mit problem s Win8, pokud na ne z PC neni zvykly, nez s tabletem jako takovym...
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    pls nemohl by mi nekdo poradit?

mam starsiho znamyho (cca 60), kteryho ceka dlouhodobejsi pobyt v nemocnici. chtel, abych mu doporucil nejaky tablet s win 8, klavesnici a mysi. S tabletama zkusenost zadnou nema a doma jen stolni PC (na ktery je zvyklej vcetne instalovanejch aplikaci). Rikam si, co mu ten tablet vlastne prinese, jestli by nebylo lepsi mu to rozmluvit a koupit normalni notas s w8?
    Aby z toho pak neby rozcarovanej ze to vlastne nefunguje jak pocitac a akorat s tim nebude umet?
    (ja s tabletama na windows teda taky zadnou zkusenost nemam... tak nevim)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    XMEDA: Tak já mám desetipalcovej tablet do značné míry na čtení comicsů (sedm nebo osm palců prostě nestačí). Jasně, kdybych na tom fakt chtěl něco psát tak mám k tomu bluetooth klávesnici a myš, ale na nějakou seriozní práci to prostě není. Na občasný brouzdání je samozřejmě sedm nebo osm palců ideální, ta desítka už přecejen něco váží...

Jo, a z těch dvou tabletů jak jsi psal níže, pokud to budeš někdy používat i na Skype, tak spíš to Lenovo, má lepší přední kameru (zadní nezmiňuju, tu stejně na tabletu skoro nikdo nepoužívá). Jinak je to asi jedno, Prestigio má zas o palec větší displej.
    PECA
    PECA --- ---
    Tak ono taky asi záleží na co to kdo chce. Na čtení mám čtečku (e-Ink), na to tablet nepotřebuju. Na video mám telku (a k ní disk na síti), nebo noťase (služebního). Tablet bych bral na takový to gaučový browsdání, ale hlavně na remaky deskových her, případně jako support pro hraní deskových her. A blbě vidím, takže raději 10". Nicméně mě to nepálí a nějaký rok čekání na něco co mě fakt nadchne, mě nezabije. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam