• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KOJB: Lenovo dělá klávesnice jen k 10" Yoga tabletům. Ale měla by fungovat jakákoliv klávesnice, která se připojuje přes bluetooth (pozor, ne přes dongle, který nemáš kam strčit). MicroUSB je OTG, takže pokud se Ti náhodou podaří někde ulovit drátovou klávesnici s microUSB konektroem, tak ta bude také fungovat (a měla by fungovat i wifi klávesnice, ale to je poměrně rarita, nejspíš na nic takového nenarazíš).
    TAP
    TAP --- ---
    máte tu někdo Nvidia Shield K1 a podařilo se vám tam dostat SD kartu větší než 32gb? jako "portable", ne "internal" (aka adoptable storage). 64gb naformátovaná ať už androidem (čili ext4?) nebo windowsama na NTFS hapruje při zápisu souborů, bez problémů to jde jen tím integrovaným prohlížečem v nastavení systému a ten je dost levej, umí jen kopírovat a ne přesouvat.
    vyměnil jsem karty telefonu a tabletu, 32gb v shieldu funguje normálně, 64gb na lollipopim telefonu taky. libovolnej správce souborů přesouvá bez keců
    fóra jsou rozpačitá, někdo nemá problém, jiní se s tim nedokážou poprat (jako já). může být důvod výrobce karty, že by jiná 64gb karta mohla zabrat?
    KOJB
    KOJB --- ---
    prosím vás klávesnice k YOGA TABLET 2 8 by byla na trhu? bluetooth?
    DUMBO_STRANG
    DUMBO_STRANG --- ---
    NEVILL: Mám první generaci toho tabletu a ano. Funguje to spolehlivě, když máš dobrý router.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TAP: mrknu na to, díky!
    TAP
    TAP --- ---
    NEVILL: to je asi cíl :). projeď si recenze, tím, že je to streamovaný vzduchem může asi občas vznikat nějakej lag, ale pokud máš výkonnej základ, ten tablet už ten přenos videa nějak utáhne
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    JOPS: nVIDIA je dělaná jako herní tablet, Yoga na sledování filmů. Asi dost záleží na tom, co na tom chceš dělat.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TAP: To by asi dávalo smysl...že by to třeba tak trochu nahradilo konzoli aniž by člověk musel ty již jednou vlastněné hry kupovat na jinou platformu...
    TAP
    TAP --- ---
    NEVILL: mělo by to jít, má to hdmi port, kterej normálně duplikuje obraz z tabletu ven. to streamování jsem nezkoušel, nemám na to kartu. ale pokud máš dost rychlej router a podporovanou GPU, neměl by být problém
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TAP: dá se to při tom streamování her ze steamu připojit na televizi?
    TAP
    TAP --- ---
    JOPS: mám ho od včerejška, je to fajn. jen ten gamepad asi zůstane ve skříni, ty hry, co by za to stály, jsou docela drahý a klidně si je zahraju na steamu, kde už většinu mám za polovic.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JOPS: Teda jakmile k tomu dokoupíš pouzdro, gamepad a stylus tak ta cena hned naskočí, ale i je ten poměr cena/výkon přesvědčivý. Kdyby mi Nexus 10 odešel do křemíkového nebe tak bych si Shield K1 zřejmě pořídil.
    JOPS
    JOPS --- ---
    podle me je ted nejlepsi pomer vykon cena v tabletech NVIDIA SHIELD K1

sice to je 8" , ale kdyby mi nedej boze odesel iPad, tak jdu do tohohle
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    THOMASMORTA: potvrzuji, mam Lenovo Yoga 8 a jinou konstrukci tabletu bych uz nechtel...
    RODWY
    RODWY --- ---
    a
    Google Pixel C review - CNET
    http://www.cnet.com/products/google-pixel-c/
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Jinak ohledne win, jestli je to normal u vsech, ale ted jsem mel v ruce Lenovo Miix 700, coz je total win hiend za 35k a nefungovala tam zasadni vec, co od tabletu beru jako normal, vypnout a zapnout s okamzitou reakci, u tohodle byl delay cca 10 sekund, je to u wokenich tabletu normal? Uvazoval jsem, ze bych nahradil notebook a ipad jednim zarizenim na urovni tohodle lenova nebo surfacu, ale tohle me od toho odrazuje
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RODWY: Jestli půjdeš do Yogy, tak potom budu rád za reference na technologii ANYPEN. Sám zvažuji, že bych do budoucna pořídil YOGU s Windows.
    Jo a varuji: nejsem sám, kdo považuje tvar tabletu Yoga za velmi návykový a klasické tablety mi oproti ní už připadají jako kus plochého šutru:-)
    RODWY
    RODWY --- ---
    THOMASMORTA: diky.) vychazi me to z toho Win!
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RODWY: Hardwarově mám skvělou zkušenost se sérií YOGA Tab (případně tablet, v různých generacích to kolísá).
    Yoga má slot na SIM, SD kartu, mikroUSB (klasické USB u tabletů je vzácnost, ale redukce je snadno sehnatelná) LTE wifi.
    Pro W10 je aktuální verze YOGA TABLET 2 ANYPEN, pro android YOGA TAB 3.
    Jestli Windows nebo Android Ti neumím rozhodnout - já mám Android, ale dostal jsem ho darem a sám bych si ho nevybral, protože trpím osobní antipatií k čemukoli od Googlu. Tablety s Windows mají IMHO blíž k notebooku, mají lepší podporu různých office a vůbec kancelářských věcí. Android skoro všechno řeší samostatnými aplikacemi - a na Androidu se musíš smířit s tím, že si nezobrazíš většinu stránek využívajících nějak víc Flash, kterážto technologie je v tuto chvíli tlačena velkými firmami pryč z webu, protože obsahuje závažné bezpečnostní díry, u kterých je jednodušší celou technologii napsat znovu a lépe, než díry záplatovat. Mimo jiné to znamená, že z většiny prohlížečů se nedostaneš na weby se seriály online (YouTube a Stream mají samostatné aplikace, které samozřejmě fungují, ale ty nejsou v šedé zóně autorského práva) a mě osobně třeba mrzí, že se nedostanu na kongregate.
    Pokud dáváš mezi prohlížeči přednost Firefoxu a využíváš různých jeho bezpečnostních režimů, tak věz, že na Androidu máš na výběr mezi betaverzí klasického Firefoxu a upravenou verzí pro Android. Já používám druhou variantu a možnosti anonymního režimu jsou trochu osekané.
    Pokud ovšem nemáš problém s Chrome a nejsi paranoidní uživatel střežící si úzkostně své soukromí, tak Google si svůj prohlížeš na vlastním OS samozřejmě udržuje v dobré formě.

Co se týče bezpečnosti, tak jenom dobré upozornit, že Lenovo (výrobce Yogy) je známé svým laxním přístupem k aktualizacím Androidu - když se nedávno objevila bezpečnostní díra v jádře trojkového linuxu, nad kterým je vystavěný i Android, na níž byla záplata vydaná do 24 hodin, tak Lenovo ji poslalo do aktualizací asi za týden. A to šlo o chybu označenou jako kritickou...
    Na druhou stranu - pokud neinstaluješ každou aplikaci, kterou potkáš a zachováváš pravidla elementární internetové bezpečnosti, tak by to neměl být problém.

S tabletem s Windows zatím bohužel nemám zkušenost, takže k tomu nemohu podat tak obsáhlý komentář.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    MISTERIO: cenove z toho vychazi spis nejaky Yoga tablet s Win 8, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam