ADD: Povídáš, jak jsem krutý, nevkusný a sprostý, ale příjde mi, jakoby jsi pořádně neporozuměla tomu, co já ji vlastně píšu.
Já ji tu nikde nenadávám, já nikde netvrdím, že taková opravdu je.
Pokud si dáš tu práci a znovu si to celé přečteš, narazíš na mojí větu: "Jestli můžu, poradil bych Ti, abyses pořádně zamyslela sama nad sebou a nad svojí rolí matky."
A od té věty ji radím, na co by se měla podle mého zaměřit, jestli by to náhodou nemohla být příčina.
Začínám tématem, jak tráví společný čas, přes společné povídání, až po možnost úzkostného napomínání.
Pak přeskočím na téma, jestli mají v pořádku vztahy s otcem/manželem, kde dávám příklad, že pokud by se chovala jako husička, nebo naopak agresivní hysterická kráva (všímáš si, neříkám: "Když ty jsi hysterická kráva, tak se nediv"), že i tam by mohl být zakopaný pes.
Pokračuji pak dál a zmíním se o borčusu a o tom, jak (dle jejích slov) nemají doma žádný kousek volného místa.
Pak to ukončím tím, že ji poradím, aby se místo trestání syna zamyslela nad tím, jak být lepší matkou.
Tohle všechno jsou možnosti, kde by mohla být (samozřejmě podle mě) příčina jejich problémů a od ní jsem očekával jednu jedinou věc.
Že jako normální člověk si to v klidu přečte, po prvním přečtení se zhluboka nadechne, uklidní se a pozorně si to přečte znovu (aby si uvědomila, že to na druhý pohled není takové, jak si myslíš ty) a začne přemýšlet.
"Trávím s ním dostatek času?" ano, trávím, tím to nebude ...
"Povídáme si dostatečně?" jo, já si myslím že jo ...
"Nejsem moc úzkoprsá?" no, možná jsem, v tom by něco mohlo být, třeba ho moc dusím.
"Manžel se mu věnuje?" jasně, to je super táta, v tom to nebude.
"Hádáme se?" no asi jako každý, ale neřveme na sebe sprostý slova a nebijeme se, v tom to taky není.
"Chovám se jak hysterická kráva?" haha, já taková puťka? V tom to opravdu není!
"Sakra fakt tu mám bordel?" rozhlédne se kolem, omrkne to ... ne nemám, to nevím co viděl, ale krom rozházenejch hraček tu nic není.
No a je to.
Rozumný člověk si řekne, že jsem hodně mimo a jde dá.
Pokud mimo nejsem, a je v tom až moc shodných věcí, tak se rozumný člověk zamyslí a snaží se s tím něco dělat.
No a pokud rozumný není a pravda to je, tak začne kolem sebe kopat, kousat a zlobit se.
Hele promiň, ale nebudeme si tu hrát na sluníčkový svět, obzvláště když v tom její světě se uvažuje o trestání dítěte objímáním "z lásky".
Nepoužil jsem jediné sprosté slovo, tak mě nenazývej sprosťákem.
Možná jsem krutý, ale snažím se ji zabránit v krutém trestání vlastního syna.
A nevkusný?
To už sem snad vůbec nepatří.