• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CROSS: kapnout na zavřené, u vnitřního koutku - přímo s ním domluvit že má mít oči zavřené - poté otevře a kapka sjede do oka... on ten strach nebývá před kapkou, jako před kapátkem u oka...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CROSS: bohužel, jedině ta síla. U starších dětí domluva spojená s jemnými vyhrůžkami.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Poraďte zaručený :-] postup pro kapání očních kapek. Syn se brání přímo pekelně. Víc nesnáší postup silou (tj. když ho držíme), ale prokouknul i moji metodu postavenou na překvapení. Nikdy jsem si nemyslel, že oční víčka jdou zatnout, ale jdou.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    obavam se, kdy se dozvim tuto informaci

    ‎"Mami, víš kolik zubní pasty je v jedné tubě?"
    "Nevím."
    "Já už to vím: od gauče až k televizi."
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SANTAL: Taky se mi to stalo, ze byl erik takovy rezervovany, nic nerikal, tvaril se divne. a o to vic to mrzelo, ze ja bych ho nejradsi pomazlila. Ale nez jsme treba dojeli domu, tak se rozpovidal a trvalo to chvilku vlastne. Jen mi pride divne, ze me po trech hodinach u babick vita skakanim a po vikendu nic.. Ale nikdy jsem to neresila, protoze vim, ze je to normalni
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CROSS: zdravé dítě zvládá odloučení - ale při příchodu (návrat matky) se nějak projeví (kdyby ne, PAK je problém). A to "trestání odmítnutím" jak píše NIENNA patří mezi "normální" reakce zdravého dítěte v takové situaci.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: to tedy.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Ale i tak....dlouhé minuty, ne?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: ono to u něj trvalo chvilku, spíš minuty než desítky minut. Ale i tak. Neroztál ani pak hned.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Si myslím.... Mě by to porazilo... :-( A to VÍM, že k tomu může dojít... To musí být pěkně pitomé... když k tobě nechce vlastní dítě...
    Teta takhle dala syna k příbuzným po dobu své operace a on k ní pak vůbec nechtěl... a nechtěl odjet a trval na tom, že je doma tam, co ho hlídali...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: já byla od B pryč jen dva dny listopadu, to mu byl necelý rok a půl. Zvládl to s tátou skvěle (oba pracujeme doma, takže nás má oba stále z první ruky), nicméně nejdřív ke mně nechtěl. Divný pocit, přesně jak píšeš.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Vypadá....ale přišlo mi fajn to tu zmínit... Navíc starala jsem se o chlapečka,který byl zvyklý na cizí lidi, babičky se střídaly.... ale rodiče odjeli na týden pryč a když se vrátili, byl z toho celý zmatený.... Asi není úplně dobrý popis, že se bál....ale prostě k mámě nechtěl...tátu vzal na milost vlastně hned...ale mámu ne...
    Mě je jasný, že je to indivindi jako všechno...ale chtěla jsem to zmínit...no... :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA:
    CROSS: to vypadá, že se bát nebude a že to dá v pohodě, moje dvě starší děti byly oražené, třetí je závislák a že by šel třeba do jeslí, to si vůbec neumím představit. A to je mu rok a půl.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    CROSS: Tak to máte dobře našlápnuto :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    NIENNA: to je dobrá poznámka, ale hádám, že to bude v pohodě. Jedna babička žije 900 km daleko a druhá asi 3000 km, vídá je sporadicky, ale nebojí se jich. (Na tom se nejspíš podepsaly brzké jesle — syn je obecně dost komunikativní, a to ani nezmiňuju, že je vysazenej na mladý holky — normálně na ulici se za nima otáčí. :-])

    No uvidíme. Mě se nebál, když jsem se vrátil po pěti dnech (to mu bylo 9 m), ale bez ženy ještě nebyl dýl než přes den v jeslích.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    CROSS: Tak to vypadá dobře... Jen si dovolím poznamenat, že BY SE MOHLY objevit problémy při návratu... je maličký, týden je pro něj dlouhá doba... je možné, že se jí bude "bát" až se vrátí... Nechci děsit, spíš upozornit, že se to může stát a pokud k tomu dojde, tak klid, je to normální, za chvíli to zase přejde... :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    THURINGWETHIL: těžko říct, protože vzhledem k tomu, že oba pracujem, třeba večerní uspávání tráví v pracovní dny převážně s ženou (rána zase se mnou), ale spíš se mi zdá, že žádnou takovou fixaci nemá.

    Uvidim teda ráno, ale v noci na dnešek naopak spal překvapivě dobře a klidně (spí sám ve svém pokoji), zatimco když je žena doma, většinou jsou to takový divoký noci, nad ránem se budí třeba každou půlhodinu a něčeho se domáhá. Na dnešek spal v podstatě na jeden zátah asi od osmi do pěti do rána, to vůbec nepamatuju, kdy se nám naposled přihodilo.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    CROSS: Pozoruješ nějaké známky fixace na ženu, když je doma? Jako visí na ní víc než na jiných lidech, nebo ji vyžaduje k některým aktivitám nebo něco takového? Jak moc času tráví jen s ní? Je to spíš tak, že je jedna převažující osoba (ona nebo ty) nebo se o něj staráte napůl? Pokud na ni není fixovaný normálně, staráte se spíš napůl (nebo víc ty) a není neklidnější, plačtivější, hůře spící nebo neobjevily-li se žádné problémy třeba s jídlem apod. Vůbec bych se nebála. Náš první syn byl zcela nezávislý (v tomhle věku, nějak kolem roku a půl najednou na všechno začal potřebovat mě, ale to bylo nejspíš narozením sourozence).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CROSS: tak to je mu to asi úplně jedno ;-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Někdo zkušenosti, jak snáší jedenáctiměsíční dítě odloučení od matky? Žena odjela na týden na služební cestu, osiřel jsem se synem a s tchýní. :-] Syn to snáší dobře, navíc v pondělí jde zase do jeslí (kam chodí rád), ale říkám si, jestli nepřehlížím nějaké známky frustrace. Zatim se mi zdá, že je mu to úplně jedno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam