MADIETTA: inushka je z ajťácké rodiny, tam je to opravdu trochu jiné než v běžné rodině...vím to, muž je ajťák a určitým věcem se nevyhnu ať dělám co dělám...nicméně jak jsem už psala před nějakou dobou ve vedlejším auditku, syn si tablet pouze půjčuje od tatínka a má na něm hry ve stylu pexesa, vymalovánek apod., u kterých stráví max. půl hodiny denně...navíc tam má svá oblíbená videa o konstrukci letadel, což ho strašně zajímá a mě by přišlo škoda ho v tom nepodpořit...rád se dívá na společné fotky a má k nim sáhodlouhé komentáře...podotýkám, že to vše až poslední cca 2 měsíce (v půlce února bude mít 4), půjčovat mu tablet ve 2 letech by mi přišlo značně předčasné...to je asi tak všechno :)
tvůj přístup mi přijde bezva, dítěti techniku nezakazuješ, neděláš z ní něco tajemného/nepřístupného, ale zároveň ji bereš jako čistě užitkovou věc, která má člověku sloužit, nikoli si z něj dělat otroka...
p.s. smartphone též nevlastním, mám stařičký sony ericsson a naprosto mi to vyhovuje :)
IJACZEK: syn mě učil a stále učí trpělivosti (jsem člověk značně temperamentní a prchlivý), naučil mě tolik nespěchat a utřídit si priority (raději se s ním večer tulit v posteli a šeptat si jak se máme rádi, než mu dát jen pusu a jít dohánět domácí práce), naučil mě více poslouchat/naslouchat a ne jen nezúčastněně pokyvovat hlavou a být myšlenkami jinde, naučil mě potlačit mou přirozenou lenost (přesně jak píše santal), vystačit s minimem spánku a dokázat i přesto fungovat...naučil mě milovat bez podmínek a přijmout sama sebe takovou, jaká jsem, i s tou spoustou chyb co mám