• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BALAENA: Jsi skvělá....!!!! Díky moc... jsem v tom pořád tápala (ale přiznám se, že linkovaný odkaz jsem nerozklikla - jsem ostuda)... Díky moc...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NIENNA: ve stejným odkazu píšou "Zaměstnanci, kteří měli během roku pouze příjmy ze závislé činnosti (tj. ze zaměstnání), zpravidla požádají svého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování. V tomto případě je nutné doručit mzdové účetní všechny podklady do 15. února. Do tohoto termínu musí tedy i zaměstnanec, který chce uplatnit slevu na dani na manželku, doručit čestné prohlášení manželky, že její vlastní příjmy za rok 2011 nepřekročily hranici 68 tisíc Kč. Při změně několika zaměstnavatelů během roku, provede roční zúčtování poslední zaměstnavatel."
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BALAENA: a ta manželka taky vyplˇnuj da´nové přiznání? Jakože na nulu? Nebo třeba nějaký minimum,co si vydělala k rodičáku? Nebo jak ten manžel dokáže, že si ji tam nenapsal jen proto, že je venku pěkně...?

    Taky to budeme řešit, taky v březnu...ale ráda bych to věděla...a když už to tu padlo.. Předem díky
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    BALAENA: diky kazdopadne v tom dost tapu
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CLUBEER: UTFG - http://finexpert.e15.cz/kdy-muzete-uplatnit-slevu-na-manzelku - mateřská se do příjmu počítá, rodičák ne.
    "priznanejch 10k" myslíš co? oficiální příjem na pásce? vliv to samozřejmě má, protože slevu na dani můžeš uplatnit, teprve když máš nějakou daňovou povinnost, kterou si tím snížíš. pokud máš nulovou daň, nemáš to od čeho odečíst.

    u dětí je to něco jiného, sleva na dani na dítě je vystavěná jako sleva na dani/daňový bonus, takže pokud by daň byla menší než dětská sleva na dani, stát ti ten rozdíl naopak vyplatí. ale u manželky to tak není.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    BALAENA: to je mi jasny ze brezen. jsem normalne zamestnanej a manzelka ma materskou pocita se to do prijmu? ja mam priznanejch 10k ma to nakej vliv?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CLUBEER: pokud má manželka roční příjem méně než (nějak kolem 60 kKč, googluj), tak si za ni v ročním zúčtování daně/v ročním daňovém přiznání odečteš od daňové povinnosti nějakou částku (googluj).
    čili v tuhle chvíli nijak, máš čas do března
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    mam rychlej dotaz jakym zpusobem si odepisu manzelku z dani aby mi za ni vratili penize? diky
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    P_AVEL: no Toník byl hodné miminko za odměnu a když něco, tak to nebylo schválně, když teď zkouší hranice.
    P_AVEL
    P_AVEL --- ---
    MARKYSHA: A jakou má zkušenost s vlastní prchlivostí, když bylo dítě ještě mladší? Máme teprve roční dítě, takže s obdobím vzdoru nemám osobní zkušenost. Nicméně i u mladšího dítěte jsou přece nervní situace, kdy je rodič konfrontován s vlastním vztekem... Jako rodič se postupně sebevychovávám, zpravidla si sám zpětně uvědomím, když se na dítě urvu, stydím se za to a příště se snažím předejít celé situaci (připravím si motivaci, rozptýlení...) nebo, vědom si svého předešlého výbuchu vzteku, se snažím ovládnout vztek současný.
    Ale sám jsem zvědav, jaké to bude za půl roku.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tátové jak dáváte období vzdoru? Muž má s tím hrozný problém, pořád na něj křičí, zbytečně mu naplacá. Pak se tím trápí, přitom s ním chce být. Nějaký tip, jak mít víc trpělivosti z mužského pohledu?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: prostě je to někdo jinej - já sem takhle jako malá tahala nakonec 2 hračky: jednu jetou a druhou novější
    KEBAB: no my zas máme období, že je oblíbený jen jedno triko, jedny kalhoty a jedno pyžamo .. eh, 2,5 leťákovi nevysvětlíš :)
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    CROSS: pyžamo dobrý, můj syn mezi druhým a třetím rokem trval na tom, že chce chodit jen v trenkách a fuseklích (ne, opravdu to nikde neviděl). Nestačilo mu to doma, jakmile se na návštěvě rozkoukal, rovnou do trenek...uf, vyrostl z toho
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já si to už přesně nevybavuju, ale myslim, že jsme mu taky nic do postýlky nedávali, ale začal si ho brát sám. Pak jsme jako obrannou reakci zkusili dodat jiný hračky, ale nevyměnil to. (Dobrý řešení by bývalo bylo vyměnit to za takový ty malý medvídky a tygříky, co jednu dobu prodávala Ikea, ale ti ho moc nenadchli.)

    TRISSIE: jak by řekl můj bratr -- jako fík. Sice jsem manželku přesvědčoval, že novej půjde do "trezoru", dokud se starej nerozpadne, ale trvala na tom, že je bude střídat, byl přijat bez námitek. On je úplně stejnej, akorát míň ohmatanej a opranej. Neni to klasickej plyšák... výška asi 10 cm:


    V Čechách jsem nic takovýho neviděl, ale kdybyste na něj narazili... ;-]
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CROSS: a to je nový medvídek akceptovaný?

    náš syn spí s plyšovou placatou krávou. Je na ni hodně fixovaný, jednak na spaní a druhak na uklidnění. Tak jsem pro všechny případy sehnala novou krávu (co by matka z lásky neudělala...), ale co myslíš, sáhnul na ni a letěla do kouta, protože je neopraná, nová a vůbec, prostě je to falešná kráva a on chce jen tu pravou.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CROSS: Tak to tedy mám omnoho lepší! .-) já nedávám plyšáky do postele (starší syn má navíc na roztoče alergii) - ale mladší začal tahat hračku na spaní do postele sám. Usne jen, pokud ji má u hlavy, vedle polštáře. Je to pistole... Naštěstí jde měnit za jinou - ale klasicky revolver vede...

    A to jsem si s prvním myslela, že budeme vést děti bez zbraní.. pche. Když dítě chce, je pistolí i věšák, mladší ve 2r postavil z lega pistol i se zaměřovačem, tož jsem plně rezignovala (že tomu prostě jako žena nerozumím a řešit to tedy nebudu).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CROSS: já bych řekla, že to ta prevítovina bude. U nás je teď hit "ne, ty ne táta", když není táta doma, naopak samozřejmě taky, když jsme doma oba tak je žádána babi:-) Samozřejmě pak následuje nezbytná herecká etuda zoufalé batole :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    LACHAUER: no, to já taky, ale je to jen otázka volby, jestli bude scéna dřív nebo později. Fakt je, že nejhorší to bylo, když jsem ho musel svlíknout kvůli toxickému bsahu plenky hned po probuzení, ale i když ho nechám až těsně do rannho odchodu do jeslí, dělá scénu, že na nás asi brzo sousedi zavolaj policajty. ;-] No hádám, že ho to nakonec přejde a najde si jiný objekt zájmu.
    CROSS
    CROSS --- ---
    MARKYSHA: no, to se dělo doteď (nechtěl tričko, pak no zase nechtěl sundat; nechtěl na tříkolku, pak nechtěl z tříkolky a pod.). Teď je zrovna fixovanej jen na to pyžamo. Dělal scénu i manželce, přitom jinak se chová po ránu vzorně. Ale asi ho to přejde.

    A z jiného soudku, jen taková historka. Syn si oblíbil medvídka, kterýho dostal v setu s pyžamem (náhoda, že jo). Je to takovej hadráček. Teď je z něj spací medvídek, kterýho ráno vymění pouze za mlíko a večer bez něj nechse spát. Samo po 19 měsících je medvídek patřičně jetej. Jelikož šlo o set z místního supermarketu a dávno už je nemaj, manželka nelenila a napsala jim, jestli by se ještě někde nenašel. Kupodivu odpověděli obratem, že by se nenašel set, ale že vyšťourali jednoho posledního medvídka a toho nám poslali. (Whoa!) Z novýho medvídka jsem zjistil, že je pro supermarket vyrobila na zakázku německá firma Heunec. Těm jsem napsal sám, ale ti se neozvali (dost možná proto, že jsem jim napsal anglicky, neb němčinou nevládnu). Neni to snadný, s těmahle hračkama.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    CROSS: Možná ani ten vzdor - upřímně, komu se chce ráno z vyhřátýho pyžama? jenom konvence nás z něj vyhánějí... Řeším to (možná nesystémově) tak, ze mu ho prostě nechám do doby, než je převlečení spojeno s vyhlídkou nějaké atraktivní aktivity, třeba procházka v loužích.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CROSS: nevím, třeba to je jen vzdor, Tonda se taky občas nechce převlíknout, pak nechce tohle triko, ale tohle, nechce bačkory atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam