• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    jak tak ctu oblibene veci,
    tak ja jsem dostal od zeny nocni kosili
    9118 pánská noční košile Andrie krokodýl od 560 Kč - Heureka.cz
    http://panska-pyzama.heureka.cz/9118-panska-nocni-kosile-andrie-krokodyl/
    a dcera si ji desne oblibila,furt to na sebe navlika,akorat ze v jejim pripade to ma jak arabsky habit :) pak se rucne nakrucuje pred zrcadlem

    a jedna predvanocni z jysku, eliska ulovila vanocni cepici a nehodlala se ji vzdat


    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CLUBEER: na manzelku je max 24 a nejake drobne. na 1ks ditete 1100/mesicne tusim. nebo s detma to mam apson ja takhle.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    LEXXA: takhle to chapu ale zajima me kolik atd.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CLUBEER: ve skutecnosti to funguje tak ze se na tebe zamestnavatel vykvakne a da ti jen rocnu zuctovani. pak si do formulare opises potrebna cisla a dodas: kopie oddaciho listu, rodny list ditete, cestne prohlaseni manzelky (vlastnim slovem. zadna veda v tom neni), to rocni zuctovani od zamestnavatele a ruzovej formular. pred nima to podepises a pak jen cekas na cash.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CLUBEER: ano, pokud máš dost velkou daňovou povinnost (z čehož při přiznané mzdě 10 kKč mám docela obavy). pokud by ti vyšla daň nižší, tak jen do její výše, resp. pokud bys měl spočítanou daň menší než 13 kKč, tak nejen že nebudeš platit daně, ale zbytek do 13 kKč ti ještě stát vyplatí formou daňového bonusu
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    BALAENA: dekuju za rady na tohle jsem hrozne hloupej. jedtli to dobre vhapu na dite mi vratej 13k a na manzelku 24k ?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CLUBEER: trvalé bydliště je administrativní údaj, podstatné je skutečné vedení společné domácnosti - čili dobré třeba je, pokud tvoje výplata i její mateřská chodí na stejný účet a z něj se platí provozní náklady bytu i nákupy, anebo to sice chodí na dva různé účty, ale z jednoho se platí nájemné a z druhého inkaso k témuž bytu, a podobně. v nejhorším se pořídí svědectví sousedů.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    este tam pisou o spolecne domacnosti ale my mane kazdej trvaly jinde
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BALAENA: Jsi skvělá....!!!! Díky moc... jsem v tom pořád tápala (ale přiznám se, že linkovaný odkaz jsem nerozklikla - jsem ostuda)... Díky moc...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NIENNA: ve stejným odkazu píšou "Zaměstnanci, kteří měli během roku pouze příjmy ze závislé činnosti (tj. ze zaměstnání), zpravidla požádají svého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování. V tomto případě je nutné doručit mzdové účetní všechny podklady do 15. února. Do tohoto termínu musí tedy i zaměstnanec, který chce uplatnit slevu na dani na manželku, doručit čestné prohlášení manželky, že její vlastní příjmy za rok 2011 nepřekročily hranici 68 tisíc Kč. Při změně několika zaměstnavatelů během roku, provede roční zúčtování poslední zaměstnavatel."
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BALAENA: a ta manželka taky vyplˇnuj da´nové přiznání? Jakože na nulu? Nebo třeba nějaký minimum,co si vydělala k rodičáku? Nebo jak ten manžel dokáže, že si ji tam nenapsal jen proto, že je venku pěkně...?

    Taky to budeme řešit, taky v březnu...ale ráda bych to věděla...a když už to tu padlo.. Předem díky
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    BALAENA: diky kazdopadne v tom dost tapu
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CLUBEER: UTFG - http://finexpert.e15.cz/kdy-muzete-uplatnit-slevu-na-manzelku - mateřská se do příjmu počítá, rodičák ne.
    "priznanejch 10k" myslíš co? oficiální příjem na pásce? vliv to samozřejmě má, protože slevu na dani můžeš uplatnit, teprve když máš nějakou daňovou povinnost, kterou si tím snížíš. pokud máš nulovou daň, nemáš to od čeho odečíst.

    u dětí je to něco jiného, sleva na dani na dítě je vystavěná jako sleva na dani/daňový bonus, takže pokud by daň byla menší než dětská sleva na dani, stát ti ten rozdíl naopak vyplatí. ale u manželky to tak není.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    BALAENA: to je mi jasny ze brezen. jsem normalne zamestnanej a manzelka ma materskou pocita se to do prijmu? ja mam priznanejch 10k ma to nakej vliv?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CLUBEER: pokud má manželka roční příjem méně než (nějak kolem 60 kKč, googluj), tak si za ni v ročním zúčtování daně/v ročním daňovém přiznání odečteš od daňové povinnosti nějakou částku (googluj).
    čili v tuhle chvíli nijak, máš čas do března
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    mam rychlej dotaz jakym zpusobem si odepisu manzelku z dani aby mi za ni vratili penize? diky
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    P_AVEL: no Toník byl hodné miminko za odměnu a když něco, tak to nebylo schválně, když teď zkouší hranice.
    P_AVEL
    P_AVEL --- ---
    MARKYSHA: A jakou má zkušenost s vlastní prchlivostí, když bylo dítě ještě mladší? Máme teprve roční dítě, takže s obdobím vzdoru nemám osobní zkušenost. Nicméně i u mladšího dítěte jsou přece nervní situace, kdy je rodič konfrontován s vlastním vztekem... Jako rodič se postupně sebevychovávám, zpravidla si sám zpětně uvědomím, když se na dítě urvu, stydím se za to a příště se snažím předejít celé situaci (připravím si motivaci, rozptýlení...) nebo, vědom si svého předešlého výbuchu vzteku, se snažím ovládnout vztek současný.
    Ale sám jsem zvědav, jaké to bude za půl roku.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tátové jak dáváte období vzdoru? Muž má s tím hrozný problém, pořád na něj křičí, zbytečně mu naplacá. Pak se tím trápí, přitom s ním chce být. Nějaký tip, jak mít víc trpělivosti z mužského pohledu?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: prostě je to někdo jinej - já sem takhle jako malá tahala nakonec 2 hračky: jednu jetou a druhou novější
    KEBAB: no my zas máme období, že je oblíbený jen jedno triko, jedny kalhoty a jedno pyžamo .. eh, 2,5 leťákovi nevysvětlíš :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam