• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    OK, stejne mrne cislo 2 bude nejakou dobu spat v postylce a snad mrne cislo 1 casem dojde k tomu, ze bude chtit spat samo...nevim kdy to bude, ale predpokladam, ze v patnacti asi nebude chtit spat s rodicema v posteli :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HAWKS: pokud muzu poradit tak nejlepsi postoj ktery k tomu muzete zaujmout je ze se zacnete smirovat s tim ze mrne cislo jedna zustane u vas v posteli. uz vam ujel vlak.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    MARKYSHA:
    aha..jenze az se narodi druhe, tak asi bude potreba, aby uz to starsi bylo schopne spat samo..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HAWKS: asi bych teď nezáváděla žádné změny.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    MARKYSHA:
    tak to je ta lepsi varianta..

    jeste me ceka odnaucit dcerku spavat s nami v posteli... uz by to chtelo...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HAWKS: máme to samé, po pár týdnech je zas oblíbenec táta, někdy požaduje dokonce babičku.
    HAWKS: my máme doma čerstvý přírůstek. Na sestřičku je hodný a realizuje se na nás. Sestřičce dává dudlík, houpe ji,vu všeho asistuje.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    SANTAL:
    aha, to s tim zkousenim limitu zni dost pravdepodobne...takze proste i pres vztekani ji vzit a premoci...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ADD: no to je přesné "ty ne, ty" :-)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    HAWKS: Naprosto normální i u jedináčka. Že se to eventuálně hrotí neboť přijde konkurent je možné - ale nevyhla by ses tomu, takže si nedělej hlavu (respektive, čekej to i u posledního kousku).
    Šéf (takto psycholog) toto nazývá "ty ne, ty!" - dítě zkouší sílu - kdo tady velí :-) Kdyby u vás byla ještě babička, zapojí ji do her taky (neber si to tedy ani osobně).

    výborná knížka: Uwe Rogge "děti potřebují hranice". Nebo cokoli od Roggeho a hranicích (a prima se to čte, stuyl popsané příběhy + poučení)
    ADD
    ADD --- ---
    HAWKS: Druhý důvod může být, že se snaží činnosti protahovat a prostě remcat. Naši kluci mamanáci nejsou a dělají to spravedlivě všem - vždycky chtějí, aby jim pomohl ten příbuzný, který zrovna není k dispozici. :-)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    no ja se bojim akorat, ze zacne na sourozence zarlit a aby mu nejak neublizila
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HAWKS: jo. a jestli te to uklidni po porodu zacne ten poradny mindfuck. zatim to mas jeste v norme.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    dik jsem uklidnen..jen jeste upresneni...souvisi to s s tim, ze dite citi, ze bude druhej sourozenec s nimz se bude muset delit o maminku ?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HAWKS: uplne normalni. ale uplne.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    Zkusim se zeptat, zda tu nemate nekdo blizsi zkusenost, pripadne zda se jedna o normalni vyvojove stadium

    Dcera ma necele tri roky a zacala "blbnout"ve smyslu, ze se z ni stava chvilemi desny mamanek.. Prikladne, prijdu s ni z venku a chci ji vysleci a zacne se vztekat, ze chce, aby ji vyslekla maminka..
    To stejne potom vecer v koupani-vykoupu ji, chci ji vytahnout z vody a zabalit do osusky-vztekani az hysterie, ze chce zabalit do rucniku od maminky,to stejne pak s oblekanim pyzama, cistenim zubu..
    muze to souviset s tim, ze manzelka je tehotna a dcera muze tusit, ze je ocekavana konkurence, tak si chce maminku usurpovat ?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    GREVE: OK, já se radši ptám, protože spousta lidí mateřskou a rodičovský příspěvek nerozlišuje a pak jsou z toho zmatky. I tady na Nyxu se potkáš s formulacemi typu "tříletá mateřská".
    GREVE
    GREVE --- ---
    INUSHKA: Ano, určitě mám na mysli mateřskou, proto píšu "mateřská". Vše, co píšeš, je známé a jasné, dá se to najít v každém článku na toto téma, mě však zajímaly praktické zkušenosti.

    Celé to má takový "drobný" důvod - pár desítek tisíc měsíčně navíc, které lze takto od státu získat.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    GREVE: Určitě myslíš mateřskou nebo mluvíš o rodičovskom příspěvku? Na mateřskou dovolenou může otec nastoupit nejdřív 6 týdnů po porodu (šestinedělí), ale platí, že při pobírání peněžité pomoci v matrřství (PPM, to čemu se lidově říká "mateřská") nesmíš pracovat ve stejném pracovním poměru, který ti zakládá na PPM nárok (ze kterého bylo odváděno nemocenské pojištění, z něhož se PPM vyplácí - platí i pro OSVČ). Musel bys tedy buď pracovat jinde nebo u stejného zaměstnavatele na jinou smlouvu a na jiné pozici. A matka by si musela ošéfovat zdravotní pojištění (nevím, jestli by měla nárok na kategorii "péče o dítě do xy let", když na to dítě někdo jiný pobírá dávku). Upřímě moc nechápu, jaký by to mělo mít praktický důvod.
    Pokud jde o rodičovský příspěvek, tam je de facto jedno, na koho ho napíšete, protože při jeho pobírání lze libovolně pracovat, omezená je jen docházka do jeslí / školky nebo podobného zařízení a to jen do dvou let.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Můžu se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tím, že otec dítěte jde místo matky na mateřskou, přičemž o dítě pečuje matka a otec pracuje? Mělo by to teoreticky fungovat, ale máte s tím někdo praktické zkušenosti? Pokud ano, rád bych je ocenil (kdyžtak do pošty). Děkuji.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    jak tak ctu oblibene veci,
    tak ja jsem dostal od zeny nocni kosili
    9118 pánská noční košile Andrie krokodýl od 560 Kč - Heureka.cz
    http://panska-pyzama.heureka.cz/9118-panska-nocni-kosile-andrie-krokodyl/
    a dcera si ji desne oblibila,furt to na sebe navlika,akorat ze v jejim pripade to ma jak arabsky habit :) pak se rucne nakrucuje pred zrcadlem

    a jedna predvanocni z jysku, eliska ulovila vanocni cepici a nehodlala se ji vzdat


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam