• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MADCAT: Chce to velkou nálož trpělivosti a všechno mírně vysvětlovat a opakovat, nemoralizovat, nenálepkovat ho jako "zlobivého". Neuchylovat se ke křiku a násilí, to podle mě kýžené plody nepřinese, naopak. Syn prostě touží po vaší pozornosti, tak mu ji dát (jak je ve vašich silách, ale důležitý je od něj neodbíhat a třeba někdy upřednostnit jeho před miminem a dát mu to vědět, že je upřednostněn) a hlavně ho zapojit do chodu domácnosti (ale ne formou příkazů, ale kooperace, třeba formou "s tímhle mi můžeš pomoct ty, mimino to ještě neumí"), aby si připadal stařší a důležitý. Vyčlenit mu nějaká privilegia, která mimino nemá. Ale většina toho tu už byla napsána.
    MADCAT: Jak píšeš, že odmítá chodit na velkou, tak to jsou zadržované emoce...je to věc často dost psychosomatická, takže řešit to projímadly bude až druhotné, prvně ta psychika...a ty emoce si pak vybíjí tím popisovaným chováním.
    MADCAT: Jo to je pitomě udělaný, mám nějakou peřinu a ikea povlečení je samozřejmě o trochu větší, takže to úplně nesedí...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADCAT: a věnujete se mu oba? Jako jestli na to není jenom žena a má čas k domácnosti se věnovat oběma, aby se syn necítil odstrčený.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ORIKA: 3,5 roku se mi zdá na pravidelnej sport trochu brzo, no ale třeba se pletu, že... každopádně nedělá, a taky mě už napadlo, že by to mohlo možná pomoct. absolvuje akorát jakžtakž pravidelně vycházky s maminou a tou roční sestrou v kočárku... většinou je tomu celkem rád, ale třeba zrovna dneska prý na krátké půlhodinové vycházce bez sestry půlku hystericky prořval a pokračoval ještě doma...

    napadá mě někdy, jestli třeba za tím nestojí nějakej zdravotní problém, o kterým nevíme, a kterej se mu nějak začíná projevovat a tím v něm vyvolává tyhle nálady... jistou dobu, a vlastně doteď, odmítá chodit na velkou na záchod, ale současně odmítá i vyrobit to do plínky, protože "už je velkej na plínku", takže se sekne a třeba tři čtyři dny nic... a kdoví, jestli si tím zadržováním nevyrobil nebo nezadělal na nějakej problém... projímadla všeho druhu, čípky - žádnej efekt, na klistýr jsme s ním teda zatím nešli, protože to zatím vždycky NĚJAK dopadlo...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KRUPAN: no, v prvnim planu tohle napadne dost lidi, faktem ovsem je, ze to absolutne nic nevyresi
    MADCAT: resila bych to, protoze je jen otazkou casu, kdy se pes nastve a zcela opravnene syna kousne...psychologa bych klidne zkusila, treba i bez syna, zajit "na pokec" a zeptat se na moznosti reseni..
    agresivita jako takova neni spatna, ale podle me je potreba ho naucit s ni pracovat , resp. ji spravnym smerem odventilovat..dela nejaky spor (myslim pravidelne) ?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ORIKA: sestru naštěstí jenom strká, resp. odtlačuje třeba od stolu nebo gauče, kde se drží, protože ještě nechodí bez opory... a nedělá jí to tak často jako tomu psovi, na toho si z nějakýho nepochopitelnýho důvodu umanul, a už nás to všechny tak nějak ehm sere... on to navíc není "náš" pes, ale babičky (matky manželky), u které bydlíme, takže s každým konfliktem se ona taky nasere a nemluví s nama atd... a to zas nelibě nese žena, protože je na "špatnou náladu v domě" háklivá.

    MARKYSHA: důrazně jsme již párkrát zasáhli, protože prostě nervy a tak, ale nemám pocit, že by to někam vedlo, krom ještě většího řevu... a taky mu nechcu něco udělat, že...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    MADCAT: doktor Hnízdil by ti řekl, že je to vás rodičích.
    MARKYSHA: To je jen vytloukání klínu klínem. určitě to pomůže, ale ten problém to nevyřeší.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    to je na zlískání prdele....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADCAT: na psychologa to imho není, ale řešila bych to dost důrazně, to je fakt hrůza.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MADCAT: zarleni na sestru bych jeste pochopila, ale tyrani psa (a to kopani do psa a dalsi projevy fyzickeho nasili vuci nemu, jednoznacne je) uz mi prijde hodne pres caru..
    sestru taky bije a kope nebo tam se zbrzdi "jen" u toho strkani?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Poslední dobou máme problémy s 3,5 ročním synkem, kterej se asi neumí srovnat s tím, že není středobodem vesmíru, nýbrž má ještě roční sestru, a taky že máme doma psa (kterej je o dva měsíce starší než on, takže by na sebe měli být zvyklí). Samozřejmě chápu, že žárlí, ale člověk by řekl, že si to nějak sedne, ale ono je to spíš horší a horší, a poslední dobou se to nějak podezřele stupňuje - na psa furt řve, že smrdí (ačkoliv to je pravda jen výjimečně), šlape po něm, kope ho, kde si pes stoupne, tak tam syn jako naschvál chce být taky, přičemž ho samozřejmě pošlape (jezevčík). Přitom mu furt bere jeho hračky a háže mu je - a pes jak blbec mu je furt nosí a chce si hrát, jenomže tím si vyslouží jenom další kopance. A že bere hračky sestře, kdykoliv si ona nějakou vezme, to už je jenom "bonus", strká ji, že kolikrát spadne, protože tam zrovna chce stát on, atd. Příjemný návdavek je ještě to, že jídlo a pití stále víc odmítá jíst sám, ačkoliv to umí, stojí 20 cm od talířku, chrčí, řve, rudne, ruce má za zádama (jakože je nemá) a dožaduje se krmení. Chápu, že to je asi další projev závisti a žárlivosti, ale stupňující se frekvence výskytu a intenzity mně klidu nepřidává.

    Je to na dětskýho psychologa, nebo je to ještě furt "normální"? Něco jsme zanedbali/podcenili/neumíme vysvětlit...?

    Díky.
    ADD
    ADD --- ---
    YMLADRIS: http://www.alza.cz/iteddy-d156232.htm
    V medvědovi to vydrželo den, pak už používali samotné "bříško", prostě normální mp3 přehravač. Ale kdybys věděla o nějakém jiném se zabudovanými reproduktory (a běžným kabelem :-))), budu moc ráda za tip. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ADD: a ktery vyrobek?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    YMLADRIS: youtube asi od 2r :-) Jako ideální se ukázalo ovládání přes touchepad.
    ADD
    ADD --- ---
    YMLADRIS: Kluci to používali a kdyby si dvakrát nepřekousli kabel, asi to používají dodnes (bohužel kabel není běžně nahraditelný). Naučili se s tím zacházet rychle, rychleji než já. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pouziva prosim vase batole nejaky prehravac hudby (asi mp3), neco kde si voli skladby? pripadne diky
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LITROP:
    tak to je dost smutny :(
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    FARFELOO:
    hele a kdy se venujes vecem jako nejaka udrzba domacnosti atd. ? Ja bych treba byl rad s detma cele odpoledne, ale pak bych uz neudelal absolutne nic jineho..pocinaje povinnostma a konce konickama
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    My spolu trávíme 95% času mimo moji pracovní dobu... Rád bych taky někdy hlídal, vždyť to nejde, aby byla žena 24/7 s dítětem... potřebuje taky chvíli odpočinku...
    ADD
    ADD --- ---
    MATT: Nevím, jestli vykolejený, prostě se změnily. Ještě jsem o tom přemýšlela a mám pocit, že přestože se pohybuju v křesťanském prostředí, kde by člověk čekal konzervativní přístup, znám všeho všudy jednu holku, která - nedobrovolně - přijala model "čekám na muže doma a starám se o děti" a ta svého drahého nedávno opustila. Jinak má dvojice buď štěstí na společné zájmy a hlídání a tráví čas spolu doma + spolu venku, nebo se "ve vycházkách" střídají. Podporu pro model hospodyňky podporující manžela v jeho zájmech najdeš leda u té starší generace, a to nebude dostatečné pro spokojené manželství. :-)
    MATT
    MATT --- ---
    ADD: myslim, zes to docela vystihla. dnesni spolecensko-socialni role jsou tak vykolejeny, ze by jeden z toho moh bejt docela nestastenej.
    MATT
    MATT --- ---
    INUSHKA: snazim se, aby na ni "hlidani" vyslo jednou, max 2x tejdne. k tomu "asi" - ty znas motivace sveho muze? znas nebo si to myslis? znas to co ti rika, to co si on mysli, nebo jeho opravdove podvedome motivy? a cokoli z toho, bys psala nekam na net?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    AVATAR: Jsem si nevšimla, že zrovna ty bys nám někde vnucoval svoje chlapské pohledy na naše problémy. Spíš si chodíš pro rady a pro ženský pohled na ty svoje, co jsem tak postřehla :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam