• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    DALEEN: Trochu mi nedošlo o jaky bazén je řec. Jasny pro dětský bazén bych použil filtraci, ne chemky.
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    MADCAT: No deka se i 5ti milimetrova
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    bezne se to prodava jako 2x1m, myslim, ale lze to samozrejme libovolne rozsirovat dalsi sadou...
    My to teda kupovali v beznych supermarketech typu hypernova, ale na netu napr.:
    Bazénová izolační pěnová podložka pod bazén | TV PRODUCTS CZ
    http://www.tvproducts.cz/cz/detail/bazenova-izolacni-penova-podlozka
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    My mame teda bazen na podlozkach pod bazen, takove ty skladaci kostky a la penove puzzle a nejak si neumim predstavit, proc volit neco jineho.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MEDDOG: tam není čím ten miralon propíchnout - je to na dlažbě, která je sice všelijaká a křivá, ale ne ostrá. když to bude třeba i ve dvou vrstvách, tak imho nic nehrozí. jo kdybych to dal na strniště, to by byla asi jiná. ta geotextilie je moc tenká, ne? já bych chtěl právě, aby to i trochu změkčilo podklad, právě proto, že to mám na té dlažbě...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MEDDOG: Tedy v modré skalici bych děti koupat nenechala a panák sava je sice fajn, ale vodu nevyčistí. Jen zabije bakterie. Voda ale zůstane ošklivě kalná.
    Navíc koncentraci chlóru je potřeba udržovat v určitém množství, aby voda nebyla přechlórovaná. Obzvlášť pokud jde o dětský bazének pro malé děti.
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    MADCAT: Ja bych se s miralonem bál, je snadné ho propichnout. Ja použil geotextilii ´´je to netkaná látka. Používá se na stavbách a dělá se v různých šířkách, min 2m.

    Na bazén: dobrá filtrace, panák sava, nebo modrá skalice.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MADCAT: Miralon funguje dost dobře a není problém ho slepit izolepou :) Případně se zkus podívat po nějakém zbytkovém koberci.
    Co se údržby vody týče. Začala bych tím, že koupíš plovák a tabletu (ideálně vše v jednom), případně se dělá i něco speciálně do dětských bazénků. Ale přimlouvala bych se za tu filtraci. Aspoň maličkou kartušovou. Přeci jen ta chemie ten sajrajt ve vodě zabije, ale neodstraní.
    Baby Pool care 0,6 l | Marimex.cz
    http://www.marimex.cz/baby-pool-care-0-6-l/
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    _PLASA_: mirelon mě taky napadl, ale právěže se to dělá myslím jenom v metrových rolích, nebo desky. mrknu až se dostanu někam do hobbymarketu...
    _PLASA_
    _PLASA_ --- ---
    MADCAT: K podložce... v podstatě stejně by měl fungovat mirelon z běžných stavebnin. Otázka je, v jaký šíři ho dělají, 1,5 m asi ne.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MEDDOG: a brzo dojedou...

    jinak do pléna: jak nejsnadněji udržovat použitelnou vodu v dětským bazénu? dávám jí tam cca 200+ litrů, a teď jak bylo chvíli ne zrovna na koupání, tak mi v tom vyrostla skoro taková malá zoo - různý fleky po dně, bordel na hladině atd... a nechce se mně takový množství vody měnit co tři čtyři dny. co s tím? občas tam šupnout nějakou tu chlorovou tabletu, nebo musím pořizovat nějakou aktivní filtraci...?? to se mi zrovna taky moc nechce, kvůli pár týdnům v roce...

    a k tomu poddotaz: dá se někde koupit nějaká podložka pod ten bazén z nějakýho podobnýho matroše jako je třeba karimatka, ale o rozměrech dejme tomu 200 x 150 cm? můžu samo koupit tři karimatky, něčím je podélně slepit a dát pod bazén, ale třeba se někde něco takovýho na míru uříznout dá...? všude mají jako podložku pod bazén takovou tu geotextilii, a to mně přijde málo, bo mám bazén z různých důvodů na v návodu nedoporučeným betonu (dlažbě), a potřebuju něco klustčího...

    dík všem.
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    BRKODLAK: To ale na něčem jedou ne ))
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Fakt je že u předcházejících dvou dětí jsem se zpočátku téměř nevyspal
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Znám lidi, co spí i čtyři hodiny za týden, naštěstí děti nemají.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CROSS: škoda že spánkovej deficit ale nejde "předespát":))
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CROSS: Tyvole! My se ted v nekolika mesicich obcas i vyspime celou noc, tohle by me zabilo.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PISKVOR: píšu to jako někdo, kdo tři a půl roku spal víc jak 4 hodiny v kuse jenom na služební cestě.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CROSS: Zni to jako blbej vtip, ale neni to blbej vtip. Pripojuju se s touze radou, ted je tak minimalne na pul roku posledni sance.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DASHAN: tak se jdi ještě pořádně vyspat.
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Tak to teď čekám! Sice odstaven od krásy těhotenství, od prožitku toho zázraku jímž je porod, ale stále čekám milovaného potomka, který se každou chvíli narodí a moc se těším!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam