• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    našel bych tu nějaká doporučení na co si dát pozor a čemu se vyhnout ohledně krosny na dítě neboli dětského turistického nostíka?
    ADD
    ADD --- ---
    ENT: Na vylety terenem jedine Inglesina Magnum. :-)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    ENT: Nevim, jaky teren mas na mysli...moje segra pouzivala gesslein a myslim, ze si toho s nimi zazil docela dost. Ziji v zahranici (v Pobalti) a dost vyletuji a ne uplne po promenade. Ale asi na drnani vyhradne pres koreny to neni, to bude Thule lepsi.
    Kazdopadne gesslein s nimi x-krat letel letadlem a vzdycky bez uhony prezil, to bych taky videla jako plus :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ENT: nevím jestli ti to pomůže, ale jen pro info :

    - standartní kočárek na město/občas do lesa máme ABC DESIGN SALSA AIR 2020.. Za mě promyšlená elegance (Prémiová Rosegold verze), snadno a úsporně se skládá do kufru auta, bytelná konstrukce (vše i po roce funguje jak má, nic nevrže atd), malá ho má od narození do ted (rok a jeden měsíc..) Tj. jak korbička od narození, tak jak začla trochu sedět, tak přechod na sporťák..

    - na výlety do přírody jsme si ale pořídili THULE GLIDE (prakticky nepoužitou 1kovou verzi od známé) a to je například ve sněhu anebo v terénu jiný kafe.. Obrovská průchodnost terénem, zasněžené louky krájel jak nůž máslo, žena ho má i na inline s dcerou, lehoučká hliníková konstrukce, jednoduše se skládá, promyšlené detaily, prostě Thule..

    Tj. máme aktuálně dva a každý si najde svoje využití..

    Ale to si asi slyšet nechtěl.. :-)
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    BANANABOY: withings
    DYNK
    DYNK --- ---
    ENT: My pouzivame https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=baby+jogger+summit+x3

    Mame ho cca ctyri roky, odvozil dve deti. Nevim jestli na nej jde dat i autosedacka, to jsme nepouzivali, ale korbicku a sportak jsme pouzivali a spokojenost na vsech stranach. Jedinej problem za celou dobu byl, ze nam orezly kluzaky odpruzeni, kdyz jsme loni byli mesic u more. Na funkci to nema vliv, ale hezky to nevypada. V terenu zvlada dost diky velkym kolum a odpruzeni, do mesta bych ho ja osobne nechtel, je docela velkej.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ENT: jestli úplně záhul nevím, ale brala jsem ho i na polňačky, žádný úplně od výtahu k autobusu :) měli jsme teda nafukovací kolečka, tak jediný co, že potřebovaly občas dofouknout (no shit, Sherlock :D), jinak mi přišlo že pohoda.
    ENT
    ENT --- ---
    QUANTI: A jakym způsobem jsi ho pls používala? Dostával záhul, nebo takový to městský šourání?:)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ENT: ABC design jsem měla, i když už je to pár let, a co do robustnosti a praktičnosti jsem neměla námitek. Lehčí by asi mohl bejt, ale pochybuju, že o moc.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BANANABOY: mně docela funguje https://www.lekarnahartmann.cz/bezdotykovy-teplomer-thermoval-baby?language_content_entity=cs - ale musí se to brát trochu s rezervou a v případě pochybností měřit opakovaně.
    ENT
    ENT --- ---
    Máte někdo zkušenost s kočáry Gesslein a Thule Urban Glide 2? Popř. tip na jinej (na ABC Design koukám:))?

    Gesslein maj recenze takový 50/50, někdo chválí do nebes, někdo nadává. Intuice mi řiká, že je budou chválit měšťáci, kteří s nim vyrazej max do Grébovky, žádný vejlety terénem.

    Ten Urban Glide jsem byl omrknout naživo a přijde mi teda hezkej, ale celej takovej plastově fórovej. A určitě tam hraje pozitivní roli značka, něco jako mít lednici Liebherr, boty Caterpillar apod.

    Potřebujem kočár, ideálně trojkombinaci, kterej něco vydrží a neváží metrák. Jestli mě něco vytáčí, tak jsou to reklamace mizernýho zboží. Potřebuju, aby kočár vydržel trochu hrubý zacházení, cestu terénem a při prvnim nárazu mu neodešly plastový části. Ideálně něco kvalitou podobný starýmu sporťáku, kterej snesl fakt hrubý zacházení. Cena není až tak rozhodující.

    Tipy?:)
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Diky za info, ta nespolehlivost mě v 21.stoleti překvapila. ale ok, pujdem tady klasickou cestou z 19.stoleti :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    BANANABOY: ne, ozkoušeli jsme více značek a byla to spíš loterie.
    I s tím, který teď máme (thermofinder) je nutné měřit na správném (čti po nějakém tom hledání nalezeném) místě - děti mají naštěstí dobře situované pihy, tak se to dá snadno zaměřit- aby jeden získal teplotu blízkou tomu kterou naměří rtuťový.
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    A tip na nějaký osvědčený podsedak?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BANANABOY: jsou lidi, co budou přísahat na různé značky, ale... jednak to vždycky bude spíš orientační než přesné a druhak jsou děti, na které ani to orientační nebude fungovat.
    Třeba moje, které i u kalibrovaných nemocničních v rukou profesionála (v Motole na JIPce, ne nějaká malá oblastní nemocnice) zásadně podměřují, a to velmi výrazně (37,2C místo 38,6C je VELKÝ problém, pokud jde o dítě hospitalizované s febrilními křečemi...), takže tak.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Cau, mate tip na spolehlivy bezkontaktni teplomer ?
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Prosím o doporučení koloběžky pro 5ti letou holku. Žadny závodní ježdení, spíš tak po sídlišti. Asi bych preferoval vetší kola než u takovych těch klasických dětských skládacích koloběžek a asi i pákovou brzdu. Předem dik za nápady
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    DYNK: dormi je skvela chuvicka
    DYNK
    DYNK --- ---
    BANANABOY: chuvicku přes den jsme řešili přes aplikaci Dormi (jen Android), dosah klidně přes půl světa, stačí být na jakýmkoli internetu. Problém je samozřejmě v místech bez signálu/wifi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam