• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PSYSBEE: určitě trekove.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    PSYSBEE: Vzal bych klasický trekovky a pokud budeš chodit víc po asfaltu, tak si k nim dokup gumový botičky, ať nezníš jak chromej stepař :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Mám dotaz - který typ holí - nordic walking nebo trekové - je lepší jako podpora při chůzi s nosítkem na zádech (v něm 3,5 letá dcera, cca. 17 kilo váha). Terén převážně česká krajina, žádné VHT lezení.
    Díky za doporučení.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Sem se to tematicky hodí, pokud někdo nezachytil v klubu 3. světová válka :-]

    [LA_PIOVRA @ 3. světová válka aneb kam náš svět směřuje? Status: Winter War 2.0]

    Když ještě směly děti chodit samy ven, do nejlepší přípravky pro život - VOXPOT
    https://www.voxpot.cz/kdyz-jeste-smely-deti-chodit-samy-ven-do-nejlepsi-pripravky-pro-zivot-2/
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    SCHWAB: najit si na ni cas. jak mama, tak tata i oba spolu. a mluvit s ni o tom - pred i po narozeni miminka. nam to docela zafingovalo.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    nějaký interesantni typy, jak co nejvíc ohladčit nový přírůstek ke skoro tříleté? nebo čemu se vyhnout? spíš to druhý - na co si dát bacha, negativní zkušenosti jsou ty nejcennější.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Ahoj, nemáte někdo z Prahy na prodej jedny z techto rukavku?

    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SH_PANDA: moje dítě z Lega nestaví, nezaujalo... V minecraftu ano, pravda.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    Tablet a ted na xboxu
    SITH
    SITH --- ---
    SH_PANDA: hraje na pc nebo tabletu?
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    Jako musim rict, ze mne fakt prekvapuje co je moje 7yo dite schopne postavit v minecraftu vs z lega. Ten rozdil v kreativite je neskutecnej. To hledani ty spravny lego kosticky je asi fakt desna brzda.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: no nevím, ale nejsem dostatečne relevantní vzorek - čtyři dospělé děti už se odstěhovaly, nicméně máme doma dvě malé, takže to neumíme dost ocenit ;-))
    CROSS
    CROSS --- ---
    TRISSIE: to si v tuhle chvíli (10, 7, 3) vůbec nedovedu představit, že by někdy nastalo.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    kamarad je spokojený, že to tak je všude :-)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    TRISSIE: jojo, a "užívej si to, to je to nejlepší období"......nějak zapomínají dodat, že je to nejlepší období pro ty děti, zatímco rodiče se plazí po zemi. A to mám jenom dvě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAN_SPRCHA: ti nejvíc pokročilí tvrdí, že se nám po tom bude stýskat, až se děti odstěhujou.
    zatím si říkám, že to stýskání asi klidně přežiju :-)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    TRISSIE: však ti to přeju, já tam ještě nejsem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAN_SPRCHA: to sice jo, ale za sebe rozhodně můžu říct, že ta večerní sklenička whiskey už je potěšení a nikoli nutnost :-)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    TRISSIE: No mně přijde, že čím je to lepší s dětma tím je to horší s celkovou únavou a stárnutím.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    SCHWAB:
    - kamarád si musí uvědomit, že řeší několik věcí zaráz, což je vždy nevhodné. Je třeba to nějak naporcovat a řešit separátně. Některé boje vyhrát jdou dříve, některé jdou vyhrát později, některé vůbec.

    - první bod je ta malá. To, že se vzteká je v tomhle věku z velké části z toho, že zkouší věci dělat po svém a svět kolem odporuje, což je - jak každý uzná - ohavné. Tzn. stejně jako jsi jí pomáhal učit chodit, musíš jí pomáhat učit se zvládat svět kolem ní. To, že některé věci prostě nějdou, to, že by možná i šly ale je unavená ona nebo okolí.
    To, že se to s lety bude zlepšovat ale zatím jí prostě rodiče a nejen ti do plánů často hodí vidle neb nemohou jinak. A hlavně si to uvědomuj sám, pomáhá to s tím vztekem malé protistrany :)

    - druhý bod jsou emoce té malé. Učit jí jak ten její vztek vypadá z druhé strany, že je to nepříjemné, že tím nic nevyřeší ani neurychlí, spíš naopak. Učit jí o vztahu jejích emocí a emocí okolí - jak její vztek může věci zhoršit. To, že se stává, že se lidé vtekají, ale je to pak třeba řešit. Zrovna tohle je boj který bude na dlouho a jen s malými výsledky, to neznamená ale, že není podstatný. Z historické zkušenosti bych řekl, že tak za 3 roky to může být o chlup lepší :)

    -třetí bod jsou emoce té velké. Tam je to samozřejmě složité, ale projděte spolu někde v klidu nad kafem bez dětí co jsou spouštěče (nad rámec těch dlouhodobých jako únava či nevyspání ) jestli tam není něco co by zabralo snadno - u nás celkem zabralo poctivě dohlížet jeden druhému na to, aby se najedl 5x denně :).
    Druhá věc je dohodnout se spolu na nějakém zvládání krizového scénáře kdy jeden tuší že to může brzy dopadnout špatně, ale druhý ne. Vyrobit sadu nepřímých ale i přímých upozornění s tím, že to zkusíte oba vnímat a používat jako zcela neutrání věc (aby to nezvyšovalo riziko konfrontace samo o sobě). A hlavně, dodržovat, že po uklidnění situace si to jde velká s malu vysvětlit "Byla jsem unavená, proto jsem křičela, je mi to líto." Aby bylo jasné a zažívala si malá obluda, že vztek není "normální" a "v pořádku".

    -A hlavně, pro všechny věkové kategorie, probrat fakt, že emoce osoby A jsou zodpovědnost osoby A a nikoho jiného. Osoba A je povinna je zvládat a ovládat se a nikdo jiný. Okolí může milovat a pomáhat, ale to neznamená žádný přenos odpovědnosti. Naplacato -ty nejsi zodpovědný za hněv své ženy - můžeš být zodpovědný za situaci, která ji rozhněvá, ale ne za to, že nezvládne své emoce. To samé platí pro tu malou. Ty jsi ten kdo může věci deeskalovat a je dobře, že to děláš. Je a bude to nepříjemné - ale je a bude to důležité. Prober se svou ženou jak ti s tím může pomoci, protože dlouhodobě rozhánět rozběsněné fůrie do různých koutů bez nějaké pozitivní zpětné vazby je oser.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam