• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    JARAX: člověkování :)
    JARAX
    JARAX --- ---
    K Ich formě :) zkuste to někdy jako cvičení, Hodně z toho, co napíšete změní k nepoznání. Dokonce si troufnu říct, že některé věci, které by jste normálně napsali, tak v "ich" formě už nenapíšete.

    Abych neplkal obecně, vezmu to třeba na přikladu tady z příspěvku níže, který byl zobecněný (nebrat osobně, prosím):
    "lidi jsou různý. tady je víc lidí, co křičí po změně, možná jsou tu i lidi, co si uvědomujou, že změnu je třeba udělat."
    ...nahrává na filozofické smeče typu: Říká kdo? jak jsou různý? Kolik jich je? Existujou? Neni to zobecnění?

    Ale pokud by tam bylo:
    "Myslím si, že lidi jsou různý. tady je víc lidí, co křičí po změně, možná jsou tu i lidi, co si uvědomujou, že změnu je třeba udělat."
    ...znamená to názor. Můj názor jak to vidim. Ale i ten nahrává na odpovědi typu "pleteš se, tak to neni". Což je dál filozofování, blíž pravdě.

    No a když se mrknu ještě více do sebe, třeba to vlastně znamenalo tohle "Nějaká část mého já křičí po změně. No a můj rozum si to i uvědomuje. Ale má strach a tak se ani nepokusí, protože si myslí, že by to nepadlo na živnou půdu"
    ...tohle autorka třeba vůbec nemyslela, je to jenom příklad, ale nejbližší moje reakce na takový příspěvek je "Rozumím ti, myslím, že by to třeba fungovat mohlo, protože mně se to nějak povedlo" nebo třeba "Nerozumím ti, nikdy sem se takhle necítil"

    To co jsem popsal je způsob, kterým se učím komunikovat krok po kroku, víc naslouchám, víc přemýšlím, míň mluvím, a pokud, tak se snažím říkat to co cítím, jak to na mně působí, případně se snažím užít analogii s mojí zkušeností. Je to prostě takový vopravdovější. Kdo mně zná :) ví, že specielně u mně to byla dlouhá cesta. Jedním z fází bylo i mocné filozofování.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    JARAX: jakoze ve smyslu konstruktivni diskuse, tak? (to by mohlo byt kouzelne zaklinadlo.. ale ja nejsem pohadkovy dedecek, takz toho asi bude prd :-) )
    ANNA
    ANNA --- ---
    nevím, ale přijde mi jako triviální věc udělat třeba speciální web, imho by klidně stačila přepřipravená forma typu webnode apod., aby s tím mohl dělat i člověk programátorsky negramotnej, což píšu i k:
    YMLADRIS:
    CONTINUITY:
    kdyby se to v klubu řešilo tématicky (problém: bolavá noha > rady, nebo muladhára > osobní zkušenosti, problémy, rady...), a výsledek by se někam vyvěsil.
    ANNA
    ANNA --- ---
    YMLADRIS: nevim. já to zas vidím tak, že dotaz snadno zapadne, člověk si řekne, že se k tomu vrátí třebas později, ale už to neudělá. spousta dotazů imho ani nepadne, protože člověk spoustu věcí pustí z hlavy, nebo to bude řešit jinak (aby nebyl off topic, nebo), rozhodně asi nebude po týdnech a měsících doplňovat informace k něčemu, co dávno zmizelo v historii.
    zatímco když se do něčeho investuje energie a člověk chce, aby to fungovalo (má na tom vlastní přímej zájem), tak se o to pak třeba víc stará.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: ...nechala bych to spontánně vyvíjet....
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Takový věci mě napadají už dlouho taky.

    Ono to spektrum těch různých věcí je tak široký, že těžko to nějak uchopit.
    Po pravdě, tu energii na to nemám, něco s tím nějak systematicky dělat (jak říkáš...;)

    Takže v podstatě jde dělat dvě věci: buď si vybrat vždycky nějaký jedno téma z té šíře a to zpracovat, nebo to nechat volně spontánně vyvíjet, takže vznikne nějaká směs :))...a tu případně později nějak korigovat nebo třídit, když bude materiál a potřeba.
    Tak nějak bych to viděla :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANNA: ok. ja to vidim presne naopak - v male skupine se proste zeptam zda nekdo umi kozy - overhead s databazi je znacny; ono se to nezda ale ty pocitace programovat je spousta prace.

    tak vyckejme treba se casem zajemci realizacni ozvou
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JARAX: Tak nějak.
    Díky, žes mi pomohl si to vyjasnit.
    :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ad tady ten klub, mne by se libilo kdyz by vznikala treba urcita mapa cloveka, dejme tomu rozdelena podle caker (to hodne lidi zna) a ke kazde urovni by se dopsaly ty prostredky, ktere se komu osvedcily/reference na ne atd. co ja vim.

    postupne by si clovek mohl dohledat dejme tomu fyzicka uroven - problemy s fyzickou energii - conti doporucuje ajurvedu, ymladris zabrala dieta na potravinove intolerance, X vi hodne o zvladani syndromu vyhoreni, whatever. Nebo pata cakra - vztahy - (jestli to teda jsou) - ymladris hlasuje pro Deidu, Anna doporucuje xyz atd.

    vyhoda by byla ze by to tu neplynulo teda odnikud nikam, ale vznikala by nejaka knowledge base, ovsem asi nejlip zalozena na tipech od konkretnich lidi, spis nez k sexu vygooglit vsechno co se da najit

    jenomze jenomze, delat se mi to nechce, ze ;)
    ANNA
    ANNA --- ---
    YMLADRIS: ... nechci se dokola opakovat, ale: za a) vznáším téma TADY, abych zjistila, jestli se někdo chytně (vlákno odumře = malý až žádný zájem > nebudu to hrotit a budu se dál zařizovat podle sebe; nebo ...); za b) pro sebe vidím udržitelnost v menší základně, než je universita, nyx, apod. (moc lidí, pravděpodobně nižší schopnost vlastní aktivity a zodpovědnosti, neznámost).

    tzn. pokud tady tohle téma vyšumí a nikdo nebude vykřikovat "ano, to chci a budu se podílet", tak to holt vyšumí.
    proto říkám, že mě zajímá zájem, pokud je jedinej zájem, že mi napíšeš, že mám napsat nyxovi, ať to (někdo jinej) zkusí, tak asi zájem moc velkej neni.

    imho takovýhle věci můžou důvěrněji fungovat v systému podobnýmu vesnici, ne velkoměstský kaši (kam řadím nyx, university atp.).
    LOOK
    LOOK --- ---
    CONTINUITY, JARAX: beru na vedomi, to zamereni na prakticnost. snaha o diskuzi nebo shodu na nejakych teoretickych vychodiscich zde zjevne k nicemu nevedla, skoda no..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANNA: tak asi nic nedas za to kdyz napises nyxovi aby do trziste pridal vhodnou novou kategorii na nabidky/poptavky tohoto typu, treba to i udela. Pak napsat spouste lidem aby tam neco dali, aby mainstream pochopil, k cemu to je, jaky to ma potencial
    JARAX
    JARAX --- ---
    LOOK: nemám vůbec nic proti filozofování. Tvoje odpověď je jen odpovědí na můj příspěvek, ne na můj příspěvek v kontextu tohodle klubu. Je tady jedna slečna, Continuity, která založila klub, který měl mít nějaký účel a dala tomu i nějaká pravidla. Čert vem pravidla, ale důležité je umět naslouchat, a to i přes web, což je podle mně mnohem těžší. No a zdá se mi, že z každého příspěvku, který sem tahle slečna napíše, zoufale volá - sakra tohle sem nechtěla, tohle filozofování. Pište věci co jsou opravdové a funkční. Filozofujte jinde.
    ANNA
    ANNA --- ---
    YMLADRIS: btw lidi jsou různý. tady je víc lidí, co křičí po změně, možná jsou tu i lidi, co si uvědomujou, že změnu je třeba udělat. je mi jasný, že takovejhle nápad může pohořet v širší skupině lidí s roztříštěným smýšlením, ale o tom se nebavím.
    ANNA
    ANNA --- ---
    YMLADRIS: tohle si právě nemyslím, takovej Kuato je chodící příklad toho, že na net nechodí jen lidi, co viděli zeleninu koutkem oka v supermarketu. a když se k tomu přičte, že někdo takovej možná oplývá více znalostma, než na který člověk narazí při procházení nyxu, nebo že zná další lidi, co něco umí/znají...

    ale tohle je HYPOTETICKÝ, protože imho záleží na zájmu více lidí sdílet. a na to já nemůžu odpovídat.
    ANNA
    ANNA --- ---
    YMLADRIS: jo, jenže hledáš Pepu mezi desítkama dalších Pepů. taky mám svůj systém na hledání informací, ale myslím, že není nikterak efektivní.

    rozebírám to i proto, že tu několik lidí řeklo, že mají zájem o informace, ale existující možnosti jim přijdou nedostačující.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANNA: Mne pripada ze do tebe vidim v tom smyslu, ze kdyz by nekde bylo napsano ze se smi jet k Libusce na kozy = velka uleva pro tebe, ze se "nemusis naslepo vnucovat", ale zaroven proste tvoje potreby (kozy) jsou tak mimo, ze proste neverim ze Libuska se do tohoto webu zapise, kdyz nekde pase kozy. [ V historicky kratke dobe, dokud by takovy web pouzivali jen technology early-adopters ]

    Ale jako mohla bys vyvesit inzerat Kdo mi obtelefonuje kozi farmy, nabizim za to super masaz (nebo co mas ty). To by bylo zajimave ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: plus mi přijde pořád dobrý dávat sem texty, odkazy, zkrátka co nás zaujalo, to je asi jasný :)
    ANNA
    ANNA --- ---
    YMLADRIS: já ale neuvažuju o platformě rozměrů university, ale třeba místní organický skupiny. a proto říkám, že to chce zjistit zájem, nemá smysl, abz to dělal jeden člověk (pokud by se někdo aspoň časem nepřidal).
    ANNA
    ANNA --- ---
    ENKIE: time dollars byla jen rekapitulace proběhlého, nemám vizi to dělat zrovna podle tohoto mechanismu. mně je bližší právě jakejsi ekvivalent kamarádů a přátel, akorát by se to rozšířilo o to, že by měli lidi přístup k více lidem, než vlastním přátelům.

    YMLADRIS: nevim. moje zkušenost je, že nejsem stejně šílená. prostě zájem o jedno neznamená, že se protínají další podobnosti. mně nepomůže povzbuzování, pomůžou mi maximálně tak reference od příčetnejch lidí.

    jinak: já jsem třeba v určitym směru dement, co se týče sociální inteligence, a neschopa, co se týče sociálních schopností. do toho řeším spoustu jinejch věcí, takže to, na co nezbývá síla a vynalézavost odkládám. možná právě proto mi přijde zajímavá ta idea nějaký platformy, ze který se dá vyjít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam