• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    PIZI, YMLADRIS: ..a možná je podstatou samotné existence
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: a taky ukonceni utrpeni
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: A někteří zase šíří a udržují mem "starejte se jen o sebe", kterej je rovněž značně extrémní.
    IMHO to nedává smysl to oddělovat. Pokud se "starám o sebe", celkem logicky mi záleží i na světě, kterého jsem součástí.
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: touha je zdrojem utrpeni.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    no, mozna jo, ale ja teda ne ted zrovna na pozadani... jinak ale jestli jsi looku dosel k tomu, ze moc premyslis, tak gratuluju :))
    LOOK
    LOOK --- ---
    KERRAY:
    YMLADRIS: ne, treba neco jako psal Jarax o zmene zamestnani apod. prakticke veci. myslim ze na to mate material, oba dva:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    kerray je totiz odedavna lookuv ucitel

    pizi, ad ze lidi resi vesmir misto sebe a ze az projde 2012 najdou jine datum - tak jsou spousty vyklady sveta, kde mezi tebou a vesmirem neni az tak rozdil, treba u nas v buddhove se velice veri na accumulating merits, proste to funguje (na obou urovnich, zkus si to pripadne). a ad upinani se k datumum, to je proste touha, touha je fajn, je za vsim, datum soustreduje vytrhuje z nablble prokrastinace, novorocni pedsevzeti.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LOOK: abys měl o čem přemýšlet? možná tak další knihu Daniela Quinna, My Ishmael :))
    LOOK
    LOOK --- ---
    KERRAY: rek bych ze casem clovek pozna a prijme, ze opravdu do druhych nevidi, a prestane je resit. tu vasi diskuzi taky vidim jako intelektualni cviceni, a ze sem spis nepatri nez patri.
    (a 2012 me uz resit nebavi, nevidim na tom nic prinosneho)
    ale zajimalo by me od tebe slyset neco jakoby praktickeho k topicu:) jestli neco mas
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PIZI: jasne, samozrejme, je to tak, nehas, co te nepali... nic to nemeni na tom, ze z meho pohledu to vypada tak jak pisu, a co si o tom mysli rozum nemam problem videt, protoze ho taky mam :) ale ze bych mel chut nekoho presvedcovat, ze potrebuje resit neco jineho nez rozum, to ani moc nemam (obzvlast kdyz sam neciti potrebu neco menit nebo je v tom rovnou spokojeny) - respektive mam, takze o tom obcas pisu, ale uz to delam tak dlouho, a uz jsem to opakoval tolikrat, ze nemam duvod to opakovat znovu, pokud mne k tomu nevyzyva nekdo, kdo to nemysli jen jako intelektualni zabavu

    cimz za sebe koncim, jsme u conti v klubu a nemam dojem, ze by probihalo neco jineho nez zas jen dalsi intelektualni "cviceni"
    PIZI
    PIZI --- ---
    KERRAY: Nejprve musim citit problem abych hledal reseni. Ty popisujes ze rozumaci neciti problem a pak nevi ze ho maji a nehledaji reseni. Ja jsem pro nehledat reseni problemu o kterych nevim. Hledani rovnovahy musi byt motivovano tim, ze vyresi neco co vnimam jako problem.

    Kdyz reknu co takhle meditovat nekomu, kdo nema problem, tak nebude chapat proc by mel. Nejprve musi byt clovek hledajici a teprve pak je mu mozno poradit reseni.

    Casto si lide projektuji do druhych sebe a mysli si, ze ten clovek ma problem, protoze citi ze oni by ho v jeho pozici meli.

    Napriklad jsou lide, kteri jsou velmi spolecensti a potrebuji kolem sebe lidi. A maji potrebu lidem, kteri lidi nepotrebuji porad radit jak jim bude skvele kdyz pujdou ven a budou navazovat znamosti.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PIZI: no, narazime klasicky na pojmy a jejich konotace, pricemz pojmy, ktere by odpovidaly tomu, jak to vnimam, (nejen) v nasem jazyce nejsou, a kdyz si je vymyslim, nebude jim rozumet clovek, ktery neprosel obdobne uhly pohledu

    takze nebudu resit protiklady, protoze to opravdu vubec protiklady nejsou, to jen ty slova zneji, jako by byly - a kdyz zustanu u rozumu, coz je jeste jakz-takz spolecny pojem - ten je vhodne rozvijet a trenovat, nicmene taky je vhodne umet rozpoznat, kde se jen plete do cesty a je lepsi ho odlozit - a cim je rozvinutejsi, tim vic je schopen sam sebe a svou dulezitost ospravedlnit, takze se o to hur odklada - respektive clovek, ktery zije "v rozumu", pripadne dokonce jine urovne fungovani, kterym by mohl venovat pozornost, ani moc nepoznal, ani je nevidel nikde kolem sebe, coz je dneska bezne, nebude videt, proc ten rozum neni tak dulezity, jak se z pozice rozumu zda, a tim padem si ani nebude mit motivaci to nejak zkoumat, overovat atd.

    navic to zkoumani a overovani vyzaduje aktivity ruzneho druhu, ktere casto nejsou prijemne - uprimnou sebereflexi, ochotu vzdat se svych predstav, trenovani ticha a spocinuti v nem... nic z toho z pozice rozumu nedava valny smysl
    PIZI
    PIZI --- ---
    KERRAY: Me se zda ta dualita rozum a nerozum umela. Rovnovaha?
    Chces aby nekdo kdo ma talent na kytaru nechal rozvijeni kytarovych schopnosti a ucil se na klavir, aby mel v rovnovaze kytaru a klavir? Ja bych spise doporucil soustredit se na to v cem je dobry, na kytaru a klavir klidne vynechat.

    Rozum a (cit?) nejsou antagoniste, nejsou to dve opacne strany neceho. Jsou to dve nezavisle veci ktere lze rozvijet oddelene. Rozvijenim rozumu nezhorsuji cit a naopak.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PIZI: jojo... málokdo má rovnováhu - někdo má jen rozum, někdo se naopak rozumu (nerozumně :) brání - a málokdo se o tu rovnováhu byť jen pokouší...
    PIZI
    PIZI --- ---
    KERRAY: Dost lidí také pořád chce léčit Zemi a Vesmír, místo aby se postarali sami o sebe.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    i kdyby to bylo "jen" placebo (co není placebo?), je to šance udělat něco se sebou... málokdo to ale takhle chápe, někdo na to "nevěří" (a nevidí, o co se tím připravuje), a někdo na to naopak "věří" až moc, a čeká, že ono se něco samo...
    PIZI
    PIZI --- ---
    A kdyz neudela, vymysli se dalsi datum. Lidi jsou nepoucitelni.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    protože na to věří hodně opravdových, poctivých lidí, jako třeba Grey a Grof níže:), a i kdyby žádná změna sama o sobě být neměla, je možné, že společná touha mraků lidí něco udělá ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    jinej pohled, taky velice zajímavej a podnětnej

    YouTube - How 2012 "Enlightenment" Will Lead To Genocide (1 of 3)
    http://www.youtube.com/watch?v=8aFtEnSqIOI&NR=1


    (Tenhle člověk upozorňuje na podivnost mnoha těch informací a channelingů o 2012. Do značný míry s tím souhlasím, přišlo mi to už před lety samo, že x těm "entitám", co komunikují skrz různé new age lidi, nevěřím ani slovo.
    To s tou genocidou mi přijde, že zase on příliš volně vyvozuje....ale podepsala bych se pod to, že to probuzení v r. 2012 je mj. nějakej druh mediálního projektu, a některé zdroje jsou velmi pochybné a zdají se mít vlastní agendu.
    Což ale nevylučuje, že se něco dobrýho stane doopravdy ;)))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Alex Grey on Saving the World
    YouTube - Alex Grey: How to Save the World Interview
    http://www.youtube.com/watch?v=qEBtG6ypmCw&feature=related
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YouTube - Stanislav Grof: About 2012
    http://www.youtube.com/watch?v=HxtQ_3UveUE&feature=related

    Grof on 2012
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam