• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PIZI: jojo... málokdo má rovnováhu - někdo má jen rozum, někdo se naopak rozumu (nerozumně :) brání - a málokdo se o tu rovnováhu byť jen pokouší...
    PIZI
    PIZI --- ---
    KERRAY: Dost lidí také pořád chce léčit Zemi a Vesmír, místo aby se postarali sami o sebe.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    i kdyby to bylo "jen" placebo (co není placebo?), je to šance udělat něco se sebou... málokdo to ale takhle chápe, někdo na to "nevěří" (a nevidí, o co se tím připravuje), a někdo na to naopak "věří" až moc, a čeká, že ono se něco samo...
    PIZI
    PIZI --- ---
    A kdyz neudela, vymysli se dalsi datum. Lidi jsou nepoucitelni.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    protože na to věří hodně opravdových, poctivých lidí, jako třeba Grey a Grof níže:), a i kdyby žádná změna sama o sobě být neměla, je možné, že společná touha mraků lidí něco udělá ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    jinej pohled, taky velice zajímavej a podnětnej

    YouTube - How 2012 "Enlightenment" Will Lead To Genocide (1 of 3)
    http://www.youtube.com/watch?v=8aFtEnSqIOI&NR=1


    (Tenhle člověk upozorňuje na podivnost mnoha těch informací a channelingů o 2012. Do značný míry s tím souhlasím, přišlo mi to už před lety samo, že x těm "entitám", co komunikují skrz různé new age lidi, nevěřím ani slovo.
    To s tou genocidou mi přijde, že zase on příliš volně vyvozuje....ale podepsala bych se pod to, že to probuzení v r. 2012 je mj. nějakej druh mediálního projektu, a některé zdroje jsou velmi pochybné a zdají se mít vlastní agendu.
    Což ale nevylučuje, že se něco dobrýho stane doopravdy ;)))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Alex Grey on Saving the World
    YouTube - Alex Grey: How to Save the World Interview
    http://www.youtube.com/watch?v=qEBtG6ypmCw&feature=related
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YouTube - Stanislav Grof: About 2012
    http://www.youtube.com/watch?v=HxtQ_3UveUE&feature=related

    Grof on 2012
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YouTube - Stanislav Grof: How to Save the World Interview
    http://www.youtube.com/watch?v=_L_ou2SpSBk&feature=related

    Stanislav Grof: How to Save the World Interview
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    JARAX: člověkování :)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    YMLADRIS: Udelat ale takovyhle komunitni projekt na inetu (prip. i v realu, ale s tim nemam zkusenost) je opravdu hodne slozity a musis mit sakra stesti, intuici a vhodny lidi okolo sebe a prijit s tim ve spravny okamzik atp. Je tezky rict, proc treba zrovna takova blbost jako facebook nebo myspace se napr. staly tak popularnimi - nic specialniho na nic nebylo, moznosti jak dosahnout takovy funkcnosti bylo i driv spousta, a v mnohem lepsi podobe. Podobne treba diskusaky - neni vubec jasny, co vlastne prinasi navic oproti inetu jako takovemu, krome nevhodne centralizace a vytvoreni single point of failure. Cely internet je jedna velka decentralizovana socialni sit, mas v nem decentralizovany email, web a jabber a irc a ftp a bittorrent a usenet k dispozici, stovky klientu a protokolu a moznosti... A vsechno tohle bylo ve svy dobe lepsi jako technologie i komunita (rekneme 90. leta, zacatek) nez cokoliv, co je dnes na webu.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    YMLADRIS: Me charity nikdy neoslovovaly. Cas od casu posilam penize (~ $10 - $100) na ruzny dobrovolny projekty, ke kterym mam nejaky vztah, ze kterych mam nejaky uzitek, vetsinou tedy veci tykajici se nejak te free software komunity, gnu.org nebo erowid.org nebo gentoo.org nebo fsf.org treba atp. Nebo ruzne undergroundove weby a magaziny, ke kterym mam blizko, nebo treba si rad zaplatim obcas nejakou indie hru nebo hudbu, nebo neco poslu do wikipedie. Vetsinou davam nejaky ty drobny i vselijakym somrakum na ulici, at uz maji jakoukoliv vymluvu, kdysi jsem v tyhle situaci taky byl a pomohlo mi to. Proste rad penezma ocenuju nekomercni kreativitu, a nebo neco, co me nejak primo ovlivnuje realne (nejen psychicky) v mym okoli.

    Jsem presvedcenej, ze spoluprace a altruismus ma smysl jen nejak takhle - proste v nejake polootevrene skupine, kde se ten efekt zcela neztrati a odrazi se zpet nejak i k tobe samotne, pak z toho muzes udelat nejaky dlouhodobe udrzitelny projekt a komunitu atp, vznikaji nejaky vic osobni vztahy. Prispivat na hladovejici deti v africe nebo zemetreseni na druhym konci sveta me nikdy nebralo, podle me z toho nic neni v dusledku, nepovazuju lidskej zivot tak nejak za absraktni hodnotu samu o sobe.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: uf, další takový....
    Včera jsem četla o zemětřesení na NZ. Něco podobnýho, moje milovaný město Christchurch prakticky spadlo.

    80%, to je síla. Ale nedivím se.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ja smerem k tomu svetu to prave nemam nijak zmaknuty protoze je to tak komplexni a zmateny. fakt netusim co by se melo delat. aktualne mne napadaji dve veci, a to kdyz by clovek chtel davat penize na charitu, tak u hodne organizaci taky treba 80 % (?!!!!?1!!) sbirek sezere provoz organizace samotne, to mne teda odrazuje. ale verim temto dvema spolkum, ze jsou efektivni (moc jsem ale nezkoumala)

    * Lekari bez hranic

    Médecins Sans Frontières - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9decins_Sans_Fronti%C3%A8res

    * no a od nas (r. norbu) ASIA co resi tibetany

    http://www.asia-ngo.org/en/

    ted jsem prekladala nejaky video na losar a v Yushu (zemetreseni) je aktualne az -30 stupnu, 90 % budov spadlo, no nic moc.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: ještě bych to upřesnila, jak to cítím....

    nejde celkově vůbec o to, že by léčil někdo-někoho-něco.

    Jde o sdílení toho, co (nám) funguje :), co jsme objevili, co děláme, co jsme zažili.... Každej si s tím potom naloží podle sebe, vezme si z toho, co mu bude blízké
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Nejde mi o to vyléčit svět ;)...netuším, jak by moh kdokoli něco takovýho dokázat.

    Za reálný považuju uzdravování jednotlivých lidí a kousků (či kusů) světa, který ty lidi spolutvořej. To určitě jde, a určitě je to dobře.

    A na to je mapa úplně ideální, super nápad :), protože to je o stovkách a tisících rozmanitých cest.
    Celá léta to mám v hlavě a občas to vyskočí, že by bylo pěkné udělat nějakou knowledge base odkazů, případně textíků o věcech s tímhle společným tématem.....od stavění domů z přírodních materiálů až po meditace a mantry;-D

    Ale na realizaci toho nejsem ten pravej člověk ;)....vidím to tak na to, průběžně tam přispívat testíkama o tom, co v reálu dělám a testuju :)

    Pokud se do toho budete někdo chtít pustit, to bude úplně super :))
    ANNA
    ANNA --- ---
    LOOK: jo, to je asi víceméně jedna z možnejch podob.
    LOOK
    LOOK --- ---
    ANNA: takze hlavni bonus bude overenost informace plynouci z overenosti uzivatele ktery ji vlozil. overenost uzivatele je dana tim, ze ho znas, nebo ho zna jiny uzivatel.

    plus ze to bude systematizovane, jednoduche vyhledavani ve srovnani s nyxem

    provozni narok: uzivatele ti tam budou muset ty informace klikat/psat/pastovat sami. cili to visi na jejich vuli, misto prispevku do klubu ho psat do klubu i do systemu, pripadne jen do systemu a do klubu dat echo, pripadne presun komunikace z klubu do systemu
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JARAX: tak zalezi jaky s tim mas cile. Mne to pripada jako ze drobne pritazlivejsi pro ctenare (mapa cloveka), nez nejaka "obycejna" wikipedie na tema co nas polecilo;

    jde o to moci si tam vyhledat "kineziologie" kdyz s ni nemam zadny svy zkusenosti, a zjistit kde se to tak asi nachazi vuci jinym metodam (tj. nejlip k tomu zadavat nejaky klicovy slova) a kolik je u toho nakliknuto lidi ze jako jo (i treba trochu vim se kteryma idckama jsem kompatibilni = muze to byt pro mne). zaujme-li mne vic, rozkliknu si konkretni tripreporty/odkazy na dalsi zdroje o kineziologii co tam kdo doporucil atd.

    ale mozna by ta wiki byla v pohode, pripadne duhovou cakro mapu mit jen jako interface/frontend kdyz by se s tim nekomu chtelo delat no.

    stejne je ale podstatny editor/wikipedista, ktery by byl ochoten to nejak udrzovat v nejake forme no a na to presne nemam cas.

    kazdopadne hazet drobne reporty "co mne tento tyden polecilo" by lidi mohli do zasoby kazdopadne ze. at uz na jakekoliv urovni.

    druha vec je, ze conti jde o to vylecit svet a k metodam na to se mapa dela asi spatne resp nemam napad (svet je prilis komplexni)
    ANNA
    ANNA --- ---
    LOOK: jinak já někdy třeba i v rámci jednoho týdne prolejzám x fór, když se snažím zjistit o něčem informace, většinou ty fóra jsou nějak profilovaný, takže po informacích o cihlách se musíš pídit jinde, než po informacích o pěstování žita, nebo třeba informacích o čakrách a jejich souvislostech. když už najdeš, co hledáš, tak si přečteš třeba od 5 do 500 příspěvků od lidí, který neznáš a kontakt nemáš (a i kdyby, furt ti může cizí člověk napovídat cokoliv, nebo během krátký návštěvy zdaleka neposoudíš problém komplexně). nepředpokládám, že nějaký jiný řešení bude samospásný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam