• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MTO: ad strach jako pricina, souhlasim, ale tvoje reseni - neblazni. uzkost ti nevyvolava vnejsi prostredi, strach je v tobe, protoze se citis slaby proti narokum zivota. Jak to myslis, ze se lidi maji vyhnout? Kde je struktura kam by se mohli schovat, kde se jim nestane ze jim umiraji blizci, rozpadaji se rodiny, prichazeji o praci, terorizuji je mezilidske vztahy, boli je nemoci atd.? Utrpeni existuje :-)

    ad ze nebojujes, ok, sorry, neznam te
    MTO
    MTO --- ---
    YMLADRIS: nojo, ja si myslim ze by se mela ale zacit lecit pricina, nez dusledek nemoci...
    imho vetsina psych nemoci je ze stresu (strachu), takze nejlepsi lek je se takovemu prostredi a situacim vyhnout

    YMLADRIS: ja bych se ohradil proti bojovani, s nikym nebojuju. naopak, to muze lidem treba pomoci. k zamysleni aspon. Ja ty auditka nenavstevuju, i kdyz sem pomalu pul roku AD a jine leky bral.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY:
    MTO: ad rypani do fanousku farma reseni. To je podle mne eticka otazka, pokud nemam nic lepsiho co cloveku nabidnout na jeho utrpeni, je fakt nejlepsi postup dotycnemu vykladat ze jeho lek nefunguje atd.? Bud funguje / hura / a nebo nefunguje a pak on to vi sam nejlip, ne.

    Ale jako chapu i vas ze chcete bojovat proti cemusi atd.. tak good luck.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    conti diky, na ziskovou se mrknu a na to agni taky

    MTO: ja netusim co by se melo nebo nemelo delat (jestli se to da delat lepe), minim to jako poznamku na tema proc to tak je... z jakych potreb lidi to vychazi..

    mineno, mohl bys mit nejakou jinou kulturu, kde by se miliardy necpaly do farmakoprumyslu ale dejme tomu do stavby chramu buzku klidu (whatever) a taky by to lidem pomahalo a fungovalo. Kdyz se AD objevily, byl to prulom, totalni bomba, velka ucinnost. Ale je to uz 30-40 let (ci co) a ted je vazny problem s tim, ze AD maji ucinnost uz casto nizsi nez ciste placebo (muzu kdyztak dohledat clanek), takze asi se vymysli neco jineho, cemu by lidi zas mohli chvilu verit. Proc to tak rychle se vytezilo? Muj nazor je, ze tyhlety poruchy spojene s psychikou jsou desna magie. Jak si lidi navzajem reknou ze pills (uz) nefunguji, tak se to roznese a fakt nefunguji. Protoze fungovaly opravdu nejvic na bazi 1) viry v pills 2) ze to lidem nejak zmenilo stav = neco se delo = podpora pro viru ze mne to leci. Ale zrejme to nestacilo, no.

    pojistovna plati veci, ktere dana kultura povazuje za funkcni. Rozumim ze je tu problem lecebneho byznysu, ktery zatemnuje informace o tom, co fakt leci, protoze je pro nej vyhodne, kdyz je situace neprehledna. Ale "lidi si to vzdycky reknou", takze ono se to casem zase upravi. Leceni je tak dulezita vec, ze tam nemuze prestat fungovat samoregulace.
    MTO
    MTO --- ---
    YMLADRIS: s placebem tomu rozumim, ale bavime se o castce 2.500,- za baleni leku a o tom ze to nemocny neplati, ale pojistovna...

    CONTINUITY: mam takovou stouravou, klidne jim to tam soupnu ;-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MTO: Najde se nějakej odolnej dobrovolník, kterej tohle dá do auditka Deprese, Spofa Blues nebo do jakéhokoliv jiného auditka plného fanoušků farmaceutických drog ? ;-DD
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ANNA: Mléko zahleňuje jak koho ;-D Podle konstituce a podle momentálního stupně zanesení organismu, a taky fyzické aktivity - i extrémní Kapha ho nepochybně zvládne, pokud celej den štípe dříví v lese a má z toho hromadů svalů a rozjetej metabolismus ;-D
    Kozí mléko je fakt velkej rozdíl, bylo nám to vysvětleno jednoduše na tom, jak vypadají ty zvířata. Koukni na krávu, veliká, těžká, pomalá, klidná, jasná kapha ;-D...proto pro kaphy stejky a mlíko jsou věci, na který si dát pozor.
    Zatímco koza je malá, akční, furt skáče a hýbe se, je váta, její mléko má váta vlastnosti a pro lidi, co se potřebujou spíš rozhýbat, je vhodné. Zároveň mu ale zůstávají určité uzemňující a výživné kvality dané prostě tím,že je to živočišná potravina a mléko, takže to je výbornej kompromis.
    Přijde mi to logický :), nenacházím co by nesedělo.

    Luštěniny se moc nedoporučují vátám (s výjimkou munga, tofu a někdo říká čočky), protože způsobují nadýmání (plyny ve střevě, zvyšování váty) a vůbec jsou hůře stravitelné. Takže váty, a lidi se slabým trávením, je mohou jen v malých dávkách, opatrně, a s vhodnými kořeními a oleji, které trávení pomůžou. Každej si musí zjistit sám, které a jak moc snese.
    Pro ostatní, tedy ty, kdo je dobře tráví a dominuje u nich spíš pitta nebo kapha, jsou to dobré vyvážené výživné potraviny :)
    Taky záleží na kombinacích a na denní době.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: hned první odkaz: http://www.holisticonline.com/remedies/Arthritis/arth_ayurveda.htm#Vata
    tam se zaměřují na čištění od toxinů, a posílení trávicího ohně

    Ayurveda for Arthritis - altMD.com Article
    http://www.altmd.com/Articles/Ayurveda-for-Arthritis

    Na posílení trávení a eliminace toxinů mi bylo doporučeno jednoduchý cvičení, agnisára, např. tady
    YouTube - Agni Sara - Yoga Fire Cleansing
    http://www.youtube.com/watch?v=CSUeVEqK3ws

    Když provedeš po ránu 200x - 10x20, akce na 5 minut, budeš mít mnohem víc energie, lepší trávení, a přispěje to určitě k léčbě. Podle Prashantiho tohle cvičení potřebuje většina žen, které v Čechách potkal ;-D, že prý tu má agni kdekdo málo.
    Vyzkoušeno, funguje, začla jsem to praktikovat když jsem abstinovala a pomáhalo to MOC ;)
    ANNA
    ANNA --- ---
    CONTINUITY: mám problém s tím, že jsem četla, že mléko zahleňuje a že nezahleňuje. roky nepiju mléko, protože mi po něm nebylo dobře, inspirovaná Ann Shulginovou jsem nedávno vyzkoušela kozí mléko s výsledkem, že jsem neodolala a pila ho samotný. nebylo mi po něm nic, vyjma chuti udělat capriolu.

    mně zas ájurvéda pocitově nesedí, nebo je to možná tím, že se ke mně dostává v povrchnějším proudu. třeba s kaphou a s mlékem bych se ještě dokázala shodnout, pokud bych si to zasadila do scenérie 30 stupňů nad nulou, malý výdej energie a potřeba éterického rozpoložení. ale v Indii asi moc bůček s knedlíky neletěl.
    zajímalo by mě, kam spadají luštěniny.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: byla jsi u ájurvédistů vyloženě s artrózou?

    Uměj to léčit. V literatuře jsem našla mraky informací o příčinách a o přístupu k léčbě, v zásadě říkají, že je to vždy příliš vysoká nějaká dóša (může být artróza typu váta, pitta....) plus hodně ámy, tedy nestrávených toxinů nějakého druhu. Řeší se to samozřejmě přes stravu, plus vzhledem k tomu, že je to závažná nemoc, speciální procedury k detoxikaci organismu a obnově rovnováhy. A změny životního stylu, tak aby vyvažoval tvou konstituci a předcházel tomu problému (na artrózu a artritidu např. často trpí váty, které žijí převážně intelektuálně - ty pak potřebují být víc v těle a rozvíjet sílu, pružnost a uzemňovat). Má to samozřejmě i psychickou složku, velmi důležitou, to už si moc nepamatuju.
    To je, co si vzpomínám, co jsem tak jako laik vyčetla, každopádně je to ale nemoc dobře popsaná a léčitelná, v mnoha svých podobách u různých konstitucí. Chce to ale asi jít k pořádnému doktorovi, doporučila bych třeba ájurvédskou ordinaci MUDr. Ziskové.

    Hledala jsem to kvůli kamarádovi, kterej artrózou trpí taky, ten ale bohužel napřed o informace projevil zájem, pak je ale v podstatě naprosto odmítl i jen vyslechnout (znamenaly by, že by musel dost věcí změnit) a raději bere metadon proti bolesti a žije život nemocného člověka :(

    Můžeš si sama pro představu najít základní popisy terapií a přístupů na netu, je toho dost. Ale je fakt, že by se v tom člověk ztratil, pro konkrétní léčbu to chce odborníka, kterej ti určí přesně, co se na tebe vztahuje.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ANNA: Kozí mléko méně zahleňuje, je lehčí, je vhodnější pro lidi typu kapha (voda-země, mohutnější, těžcí, pomalejší), a pro lidi se zaneseným organismem, pokud mají pocit, že nutně potřebují nějaké mléko. Říkal nám p. Mitchell na ájurvédském vaření, pocitově mi to dává hodně smysl.
    ANNA
    ANNA --- ---
    AIM_FREEMAN: ta první dieta vypadá, že je z hlediska nedoporučených potravin podobná dietě s nízkým obsahem purinů (na dnu).

    jinak tip na zkoušku pro ty, kdo rádi mléčné výrobky, nahradit aspoň do nějaké míry kravské mléko kozím, nechci zobecňovat, z vlastní zkušenosti lépe stravitelné etc.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    YMLADRIS: jasny no. good luck.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jo no s tema dietama to ma takovej charakter, ze kazdy doporucuje neco i diametralne odlisneho. vsem to funguje, ze. tak myslim ze je tam taky velky podil placeba/lecebneho ucinku nezavisleho na samotne podavane substanci.
    syrovou zeleninu mi zas treba ajurvedisti zcela zakazali pro muj typ, neb nemam energii ji zpracovat. ovoce bychom u nas meli jist jen to co roste u nas. a tak dale a tak podobne, jezte same orechy/hlavne nejezte orechy!!! Sama nemam sanci se v tom orientovat takze spis zkusim najit nekoho komu se bude dat uverit ze umi lecit artrozu, nejlepe jeji pricinu.

    ale dik
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    YMLADRIS: jo, vsak nepropaguju nikoho z tech lidi co tam mluvej..jen ten zpusob. nicmene makrobio neni jediny zpusob stravovani ktery tam doporucuji. ucinna je pry i dieta s vysokym (nadpolovicnim) podilem cerstveho ovoce, zeleniny, klicku asi taky. Living food.

    Úplně náhodně:

    I got rid of my arthritis and arthritis pain forever by eating a natural living food diet. I found relief from my arthritis pain, naturally, and you can do it too.

    Arthritis concentrates in one or several joints where deterioration occurs. To get the arthritis pain relief you're seeking it's helpful to understand how arthritis works. The first step..
    Try A Natural Diet For Arthritis Pain Relief
    http://ezinearticles.com/?Try-A-Natural-Diet-For-Arthritis-Pain-Relief&id=508027

    To cure myself of breast cancer, I decided to turn down all conventional therapy. No surgery, no chemo. no radiation, no drugs. On my own, I started juicing carrot juice in a juice extractor and drank a quart and a half a day (I drink two glasses a day now). I ate only living foods-- tons of fruits and veggies, some raw nuts and seeds, every day. My breakfasts were and are loaded with several fruits for example. I make tons of fruit-only smoothies and huge salads.

    Anyway within a month-- hard to believe, but my fibromyalgia AND arthritis pains were completely gone and have never returned. Not to mention, the breast cancer disappeared and I am still in perfect health today.
    Fast Arthritis Pain Relief - How I Cured Myself of Arthritis !
    http://www.fastarthritispainrelief.com/How_I_Cured_Myself_of_Arthritis_!.html

    Raw food je velmi silný léčebný systém. Krátkodobě naprosto ospravedlnitelný. HC makrobiotikům by se možná nelíbil, ale v léčbě "neléčitelnýchL chorob má afaik daleko rychlejší výsledky než MB. V obilí holt neni nálož antioxidantů a vitamínů s téměř okamžitou vstřebatelností. Samo se to dá dělat i blbě. Ale šťavit šťavit a šťavit pár tejdnů může udělat divy, člk na to rozhodně neumře, kdyby tě někdo strašil a dlouhodobý problém může odejít do nebytí.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    AIM_FREEMAN: makrobio jidla mi chutnaji leda kdyz je vari darjeel..

    hodil by se mi nekdo kdo umi lecit artrozu
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    YMLADRIS: v případě vysoce toxické chemoterapie proti rakovině to ale neplatí. síla placeba nevyváží škodlivost chema. (statisticky). naproti tomu ti kteří "léčbu" chemoterapií neabsolvují se dožívají déle. což mi potvrdila i máti, která vedla longitudinální studii s pacienty s rakovinou na plicích. léčit se to nicméně dá:

    Dokumentární.TV > Léčba rakoviny zevnitř / Healing Cancer from Inside Out
    http://dokumentarni.tv/zdravi/lecba-rakoviny-zevnitr-healing-cancer-from-inside-out
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MTO: billion je miliarda :)

    jinak na druhou stranu, ve vsech kulturach a vzdycky se placebem lecilo se znacnym uspechem... pill musi byt draha a specialni, protoze pak muzes snadneji verit ze te uzdravi
    MTO
    MTO --- ---
    Depression Drugs Revealed a Scam | Trending Searches
    http://trendingsearches.net/depression-drugs-revealed-a-scam/

    This powerful video contains interviews with experts, parents and victims. It is the story of the high-income partnership between drug companies and psychiatry which has created an $80 billion profit from the peddling of psychotropic drugs to an unsuspecting public. How did these drugs, with no target illness, no known curative powers and a long and extensive list of side effects, become the go-to treatment for every kind of psychological distress?

    - myslite ze bych neco vysoudil na svych byvalych psychiatrech? dokaze si nekdo predstavit 80 bilionu dolaru? uz vite kam jde vase zdravotni pojisteni? nazev The Marketing of Madness je trefnej :-]

    YouTube - Marketing of Madness Official Trailer
    http://www.youtube.com/watch?v=dAoRmrqvr4s&feature=related
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    soutez o vytvoreni tiskoveho inzeratu zamerenyho na ne nasili na zenach
    hl.cena 5000 eur,tak treba se nekdo budete chtit zapojit.)
    SAY NO to Violence Against Women - United Nations Regional Information Centre | UNRIC Blog to raise awareness
    http://www.create4theun.eu/
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    URZA: (: čtvrtým rokem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam