• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LOOK: imho normalni memeticka valka o svet ... tak jak geny valci o biologicky prostor, koncepty/komplexy taky chtej world domination. Ty jsi jen jejich nastrojem
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LOOK: ok, nevermind, spatna interpretace
    PIZI
    PIZI --- ---
    LOOK: Já si myslím, že je v tom něco jako podvědomá touha po tom aby všichni byli jako já. Nebo aby všichni viděli svět tak jako já. Možná ještě hloub může být něco jako, že chci aby lidé byli pochopitelní/předvídatelní a toho dosáhnu tím, že z nich všech udělám sebe. Sebe znám a tak pak znám i ty druhé.

    Ale připadá mi to jako takové salóní psychologizovaní. Něco jako vysvětlovat všechno traumaty z dětství.
    LOOK
    LOOK --- ---
    KERRAY: nechapu
    LOOK
    LOOK --- ---
    PIZI: pridana hodnota mela byt v tom, ze do sklenice se voda nedostane protoze je plna, ale koukam ze posledni veta KERRAY tohle rika. zajimavejsi otazka je, proc mame vlastne chut vysvetlovat?:)
    PIZI
    PIZI --- ---
    INK_FLO: Díky vyžadování toho charisma mluvíš o učení někoho, kdo se v první chvíli vlastně učit nechce. Pro někoho, kdo se učit chce, má charisma ta "probíraná látka", učitel ho až tak nepotřebuje.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    učení je imho umění, protože vyžaduje pozorovací schopnosti (odhadnout, jestli má daný člověk chuť naslouchat a mentální kapacitu na to, aby chápal sdělované), talent (předávat informace tak, aby zaujaly, ve správné formě a správně nadávkované a načasované) a charisma (aby ten, který učí člověka něčím chytil a vzbudil v něm touhu pídit se dál, i když zatím třeba ještě ani neví proč, nebo co ho na sdělovaném a na sdělující osobě fascinuje)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LOOK: to zní jako bolístka způsobená někým konkrétním...?
    PIZI
    PIZI --- ---
    LOOK: IMHO popisujete vsichni totez.

    Kdyz reknu nema cenu lit do plne sklenice dalsi vodu, vytece a nebo reknu. Nekteri lide se pokouseji lit vodu i do plne sklenice, tak je to vlastne totez. Ti prvni rikaji zkusil jsem to a nefunguje to. Ty se ozyvas s necim jako, mam pocit, ze to nekteri lide zkousi. :-)
    LOOK
    LOOK --- ---
    KERRAY:
    CONTINUITY:
    me zas prijde ze nekteri lidi se snazi vysvetlovat i kdyz na druhe strane neni chut naslouchat, coz pak nefunguje.
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: citit se hlavne dobre, protoze z pravdy mame deprese? Nepoužil jsi nesprávně slovo protože? Ta touha cítit se dobře plyne z toho, že z pravdy mám deprese? IMHO ne.

    Touha po štěstí je v podstatě dána biologicky všem od malička. Není způsobena nějakou depkou.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    CONTINUITY: imho vysvětlovat smysl má, ale představa vysvětlování stylem "dva odstavce" nebo "příjemný pokec na jedno odpoledne" je zároveň lákavá, zavádějící a (většinou) prakticky nemožná, aby se dalo něco vysvětlit, bývá to dlouhodobější proces, přelaďování a následný soutok pozorností, osmóza... často ani kniha nestačí, když je čtenář zaseklý na své hromadě keců a nemá zájem se přeladit na autora, aby to třebas i jen na chvíli zkusil...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Čím dál víc mám pocit, že nemá smysl nic vysvětlovat.
    Kdo chce, ten vidí, žije...

    Napadla mě další stručná definice, co je systém: hromada keců
    zásek v mysli
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YouTube - Linda Farkas (Magma Firetheater): Double Staff - Fire
    http://www.youtube.com/watch?v=ttbdRr2gFk0

    :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ENKIE: ja to chapu. proto rikam ze ten problem imho neni resitelny, protoze pouzivat kriticky rozum boli, ale bez nej ty lzi vsude okolo neprokoukneme. a pokud je nasim cilem citit se hlavne dobre, protoze z pravdy mame deprese, pak nam holt nezbyva nic jinyho nez neustale skakat na spek nejakemu sikovnemu obchodnikovi, ktery presne tento princip zna a vyuziva jej. obet si v tomto pripade sama najde vraha svou nechuti premyslet.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ENKIE: :-) a co mas proti pokroku?
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Jsem ted hral druhej dil jedny pekny hry - Portal - a prislo mi to jako dobra parodie na dnesni zivot v te rozpadajici se modernite. A jak tu vidim v cele klubu Ymladris, napadlo me, jestli nahodou ta Transformace neni jen maskovany "Pokrok".. ;)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    _BENNY: Vetsina lidi se chce CITIT DOBRE. Jakekoliv jine mentalni aktivity a kognitivni funkce maji pak jediny cil a smysl, kterym je tohle zajistit za jakoukoliv cenu. Pokud tohle jako myslici typ nechapes, tvuj problem :)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: jé, prima, respekt :o)

    duchovních keců tam fakt moc není ;-DDD.....přestože je to podáno jako dialog učitele a žáka ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam