• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    _BENNY: Vetsina lidi se chce CITIT DOBRE. Jakekoliv jine mentalni aktivity a kognitivni funkce maji pak jediny cil a smysl, kterym je tohle zajistit za jakoukoliv cenu. Pokud tohle jako myslici typ nechapes, tvuj problem :)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: jé, prima, respekt :o)

    duchovních keců tam fakt moc není ;-DDD.....přestože je to podáno jako dialog učitele a žáka ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Ishmael dočten a doporučuji. Doporučuji jako zástupce racionálních robotů, co neradi duchovní kecy. I takoví si v tom mohou najít inspiraci.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    wow :)

    Instinkt | Matt Southwell:Diplomat feťáků
    http://instinkt.tyden.cz/rubriky/rozhovor/matt-southwell-diplomat-fetaku_25868.html

    Před pár lety by mi přišlo nepředstavitelné, že někdo půjde s takovými názory otevřeně na veřejnost, teď takovej člověk existuje a dělá to :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: Žijeme v realitě, kde se mnoha základním věcem opravdu nedá věřit, jsou špatně a nutně potřebujou změnit. Uvědomovat si to mi přijde životně důležité, a nevidím smysl v popírání toho. Postavit se k tomu nějak konstruktivně a pozitivně, neplašit, a hledat co dobrého jde dělat, je samozřejmě výzva :)

    Kolem sebe vidím, že čím dál víc lidí si klade otázky, přemýšlí, nevěří všemu, co jim tvrdí mainstream (mj. proto, že chování systému je čím dál zjevněji absurdní), jsou otevřeni alternativám, novým myšlenkám, změnám. Třeba ne ve všem, třeba nemohou vidět celý obrázek, ale alespoň v malých věcech.

    Dogmatičnost se sem tam objeví, ale přijde mi, že to je spíš psychickej úlet jednotlivců než obecnej problém. Rozhodně mě nikdo nenutí kupovat bio nebo věřit východním naukám. A stejně tak nějak nepozoruju to vyloučení kvůli odlišnosti. Ale nejspíš je to proto, že necítím potřebu patřit do nějakých kolektivů, kde lidi mají potřebu někoho vylučovat, mezi tolerantníma lidma je daleko víc legrace :)
    --------------------

    To s těmi plícemi na krabičkách cigaret mi přijde nechutné a naprosto nefunkční, to souhlas. Když už lidi kouří, měli by kouřit s chutí a radostí a bez výčitek, to je totiž prokazatelně zdravější a bezpečnější ;) Ani současná parte na cigaretách se mi nelíbí a fandila jsem třeba projektům jejich přelepování hezkými mandalami ;-D Varování by tam být mělo, to ano, ale tohle je přehnané a účel to stejně neplní. Strašení nic neřeší.
    Ale líbilo by se mi vidět zveřejněná fakta o těch chemických mixech, co všechno se tam dává, co to dělá, jaká rizika to má. Možná by bylo fér spíše než fotky plic tam normálně uvádět složení ;)

    V tom dokumentu o lécích měli i docela konstruktivní návrh, jak by měl vypadat informovaný souhlas pacienta: Pacient by měl být informován o faktu, že jeho "porucha" ve skutečnosti není nijak objektivně měřitelná, ani není prokázáno, že ji léky řeší. Měl by být informován o plném spektru rizik a vedlejších účinků, a také o návykovosti a odvykání po delším užívání. Měl by být informován, že existují různé jiné metody léčby, a měl by být komplexně vyšetřen na možné psychologické, fyzické a další příčiny svých problémů, a dozvědět se výsledek. A pak se může svobodně rozhodnout......
    Tohleto je samozřejmě za současné situace dost utopie, ale líbí se mi, že se to pokusili formulovat.
    LOOK
    LOOK --- ---
    YMLADRIS: asi pred rokem mi prines kamarad 0,5l, pil jsem cca pul deci denne, zdalo se mi ze mi to pomaha, citil jsem se lip. nic moc report, co, ale aspon primy, jak preferujes :) minimalne jsem se z toho neotravil ani neonemocnel :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: ano, takto jsem to myslel. a mas imho pravdu, bohuzel. proto si myslim, ze neni dost dobre mozne vsechny lidi zmenit tak aby

    a/ neverili mainstreamu a verili alternativam
    b/ verili mainstreamu a neverili alternativam
    c/ dusledne pouzivali kriticky rozum, nezblaznili se z toho a nevedlo by to k rozpadu cele spolecnosti

    imho neresitelne i pro kdejakeho vystudovaneho socialniho inzenyra. chce to imho ovlivnovat svoje okoli svym prikladem a nezblaznit se z toho ze treba zrovna nemam ani jedineho fanouska ktery by me nasledoval :-)
    BOREC
    BOREC --- ---
    ono se to ani nemusi pit, staci nabrat do pusy, povalet co nejdyl v puse, promichat se slinama a pak to klidne vyplivnout, treba po pul minute, pokud se nekdo boji toho že mu to zasvini organismus. stribro jako taky pro organismus toxicky byt muze, ale prave v tech koloidnich davkach to ma ty spravny ucinky.
    takže stribrny lzicky nejist :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BOREC: dik, ani ne :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: jasne. jenomze proste to musis to brat tak, ze lidi, kteri jsou schopni si uvedomovat tyhle metaurovne (jak se vytvari system hodnot, na cem je zalozenej, proc se lidi drzi svych pravd a jak by bojovali proti existencialni uzkosti kdyz by pripustili ze pravdy az tak nejsou atd. atd.) je relativne velmi malo. 4 % lidi maji abstraktni mysleni takove ze jsou schopni programovat. Kolik % ma abstrakci takovou aby videl tyhle struktury?

    Pokud to teda minis tak jak to ctu, tj. ze vidis ze mezi mainstreamem a alternativou v zasade zadny rozdil neni.

    vetsina lidi to ma proste hozeny stylem vcera jsem byl komunista, dneska jsem krestan. (cimz jsem vyhral). s tim nic nenadelas. Nebo teda ja nemam zadne dobre vysledky s tim lidem jejich svetonazory rozkecavat.
    BOREC
    BOREC --- ---
    YMLADRIS: ja ho teda nepiju, jako nekteri, sem celkem zdrav, takže to v podstate pit nepotrebuju, jinak ho pouzivam na ruzny bedaky co mi sem tam vylezou - mizi fakt rychle a taky na nohy ( plisen ) to už je na dyl ale funguje to spolehlive. vyroba neni nijak narocna casove ani postupem, ten nas naucil Milan Smrž.
    Kolega ( je mu 50 ) koloidní pije asi 2 roky a nemocnej nebyl - to samo o sobe nic znamenat nemusi, ale taky to muze fungovat preventivne.
    když mi prineses 0,5l lahvicku destilovane vody, musi byt sklenene - ne plast, tak ti dam jedno koloidni na zkoušku, teda, jestli chceš :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BOREC: v cem ti to pomohlo, jakou mas konkretni zkusenost? dik
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: _BENNY: neco takoveho se snazim neobratne rict taky. ze samotny proces 1) nejaka vec genuine-ne (jak je to cesky?) funguje... 2) ale neodvratne se z toho stane rekneme "byznys" .. 3) ktery postupne ztrati kredit, a lidi se obrati k necemu jinemu, co se jevi vice genuine. Stale povstavani a upadani.

    To proc se to deje IMHO zahrnuje vice faktoru, ale pripadaji mi vesmes primo zakodovany do struktury sveta, resp. jak funguje nase civilizace: je jev, udela se jeho teorie, ta se predava dal (super vymozenost), ale jev nelze zcela popsat tou teorii, takze se to casem rozbije. (lidi co to objevili a pouzivali to i intuitivne umrou; nabali se obchodnici; objevi to konzumenti hledajici quick fix; zmeni se obecne podnebi; atd. atd.). Pozada

    Co se s tim da delat: ja asi jdu cestou ze kdyz se pro neco rozhoduju, vyptavam se lidi na jejich PRIME zkusenosti s nejakou prave jeste genuine strategii, tj. komu co funguje / kdo zna nekoho kdo neco umi atd.

    A o tom si myslim ze by mohl byt tento klub, jak jsme se bavili pred casem, tj. "prodelal jsem terapii AD s naslednou psychoterapii u dr. jmenem ...., fungovalo to tak a tak a pomohlo mi to". Spis nez boj na tema "lidi jsou blbi a lini a hamizni". Ale jak jsem psala chapu, ze kdyz to nekoho sere fakt moc, tak vidi smysl v tom poukazovani na ty faily... ok.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: nebo priklad cim dal aktualnejsi - nekupujes bio, zijes nezdrave. a opovaz se spekulovat nad tim ze bio je v nekterych pripadech jen predrazene nebio. opovaz se o tomto pochybovat - ze spolecnosti lidi kteri to se svetem mysli dobre budes vyloucena. stejne tak tzv. zelene technologie atd. jinymi slovy, problem je totiz v tom, ze lidi nepochybuji o mainstreamu a pochybuji o alternativach, misto aby to meli presne naopak jak to mame my, kterych kdyby bylo hodne, pak by vytvorili novy mainstream :-)
    BOREC
    BOREC --- ---
    akorat ty ceny, to je fakt ulet, když staci k vyrobe jen destilovana voda a dve stribrny tyčky ktery ti vydrzej skoro na celej zivot :)
    BOREC
    BOREC --- ---
    a proto je tu
    Biostribro.cz - koloidní stříbro, zlato, zinek
    http://www.biostribro.cz/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: tim pouzivani rozumu myslim kriticke uvazovani o vecech okolo. coz se samo o sobe aplikuje dost blbe, aniz by se clovek neustale vyclenoval ze spolecnosti, ktera kritickemu uvazovani nefandi (on vlastne nikdo nema rad kdyz mu nekdo rika "nemas pravdu"). musel by neverit zcela zakladnim vecem, jako napr. slozeni jeho potravy nebo platnost tvrzeni uplne kazdeho obchodnika - a v tom by normalni clovek zit nechtel, v neustalem podezrivani kazdeho. cela nase civilizace je postavena na vzajemne duvere mezi lidmi a kdo ji podkopava, ten je z ni vyloucen. pro priklad: v mainstreamove tzv. slusne spolecnosti k vylouceni vede pouhe neakceptovani stavajiciho spolecenskeho zrizeni, v alternativni spolecnosti muze k vylouceni vest neakceptovani jinych dogmat, jako napriklad pozitivniho vlivu vychodnich nauk (coz je vec nedotknutelna pro jine). v kazdem pripade "nevereni" vede k vylouceni.

    tedy, obavam se ze tento problem neni resitelny snad ani slozite, natoz jednoduse.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: EU ma v planu na krabicky cigaret davat fotografie zasvinenych plic tesne pred konecnym vychrchnutim. vsadim boty ze se spotrebou cigaret to nehne, maximalne si lidi zacnou kupovat cigarety baleny a/nebo zacnou pouzivat tabaterky.

    s tema lekama je to prusvih jako se vsim ostatnim - jakmile se neco jenom trochu zda ze by to mohlo fungovat, nabali se na to obchodnici, marketingovi specialisti atd a lidi to zacnou hltat. viz Mastickar, nejstarsi ceske drama ze 14. stoleti :-) dokud lidi nebudou pouzivat rozum, nepomuze jim ani svecena voda.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: aha, ok, už tě asi chápu, srovnáváš to s kouřením, což je další taková nepředstavitelná věc, a ví se to, a přesto se to děje dál.

    Přijde mi ale, že i u kouření po všech těch snahách všech těch lidí nastaly dost velký pokroky, už to není šik, a často ani normální....mnoho lidí, i když jim to chutná, nechce být v zakouřeném prostoru nebo smrdět....a pomalu, ale přece, narůstá i povědomí o tom neuvěřitelném koktejlu chemikálií, co se dává do cigaret.
    Což je další taková věc, o které se moc nemluví, a přitom je velmi prudce reálná, a spousta lidí o tom ještě ani neví, a mnozí IMHO kdyby pořádně věděli, kouřit by to už nechtěli.
    Tenhle svět je plnej hustohustých lží, a jsem přesvědčená, že jejich odhalování je jedna ze součástí procesu transformace, proto jsem ráda, kdykoli se s nějakým krokem tím směrem setkám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam