• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    OGMIOS: my tady (hodne z nas) verime treba na tzv. hlubokou meditaci podle AYP systemu. v principu je to zalezeno na predstave, ze tvoje mysl frci, frci, ale jeji bezne projevy nejsou vse co dokaze, ve skutecnosti mas podstatne vetsi potencial. Probudit ten potencial lze pres kazdodenni pravidelnou praxi "nedelani niceho" [ niceho co se normalne povazuje jako ze za normalni 'delani', tj. lusteni problemu ci pochodu odnekud nekam... ]. Meditovanim, rizenym ponechanim mysli at nic moc nedela se paradoxne umozni aby vybublaly ruzne veci, ktere jsou v tobe, tvoje moznosti, tvuj potencial. Postupne odstavis ty nutkave programy (jak pises, napr. pekelne ego) a mas vic moznosti k dispozici.

    Cili pokud se vnimas jako ze v tobe prevlada cast ktera te nebavi a zaroven nejaka cast kterou bys chtel podporit, mohl bys to vyzkouset. vice viz klub o ayp (nastenka). tak za mesic uz muzes vedet zda je to pro tebe funkcni.

    [ AYP - pokročilé jógové techniky (i pro začátečníky) - aplikovaná duchovní věda ]
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    YMLADRIS: jak se to dela?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    OGMIOS: meditovat jsi zkousel?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ma nekdo nejakou dobrou funkcni radu na transformaci sebe sameho? mam pekelny problemy se svym egem v te nejkrasnejsi krajine silenstvi a mam toho plny zuby. chci se zmenit ale nevim jak.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Ja osobne bych byl spokojeny, kdyby se uz nic nemenilo, nezhorsovalo... Neni treba zavadet zadny ideal, ani ty moje idealy... I v tomto bidnem stavu se da jeste nejak zit, ono je nastesti dost tezky tu prirozenou zivotni silu v prirode a v jednotlivcich uplne znicit tim pokrokem.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: ad tvoje znama, to je presne vychova kterou jsem dostala ja. Ale nic neni ztraceno, treba kindosi jeji jednou zacnou meditovat nebo neco a objevi i jine aspekty sveta.
    KUATO
    KUATO --- ---
    Aleister Crowley - O vzdělávání dětí - nádherné, jedna z nejhezčích věcí k tomuto, jaké jsem kdy četl.
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: musis mit hold vic deti. pak na nich budes mnohem min lpet a i kdyby ti jednoho sezrali cigani (kdyz by dosly kocky, mile deti), tak by ti jeste furt nejake dalsi zbylo :o). ale ted vazne - nevim co delat ve meste (nemam zadnou zkusenost) kde je vsechno anonymni, cizi, kde se se serem zacnou houfovat (nejen) cerne huby co nemaji co na praci.. kdyz je clovek na vesnici a ma kolem pole a louky a les a vetsinu lidi zna a vetsinu deti, je to jine. duvernejsi. muzes byt vic otevreny.

    i kdyz..znam jednu matku, je ji kolem 40, dve male deti a ta je uplne posrana z toho, kdyz na neco sahnou, kdyz se uspini, kdyz cokoliv udelaji. opekali jsme u nas a jeji decka, jak to doma nemaji, tak pumpovaly vodu do kyblu, hrabaly ve sterku, sermovaly se s klackama a ona stala, nohy a ruce se ji trepaly jak by hned vybehla je zachranovat, protoze by se jim hned mohlo neco stat. syn ma o svuj "bunkr" opreny stary plech ze strechy 2x1m, pridratovany, ale mohl by spadnout a spinave mokre boty a obleceni a olizl decko pes... to jsem jeste u nikoho nevidel, takove reakce. kdyby byla jen trochu lepsim "magem", tak by se jejim detem opravdu mohlo neco stat, protoze takovou realitu ona tvori - ze svet je nebezpecne misto, od ktereho radsi dal. takto je jen zkurvi, stejne jako jeji matka zkurvila ji. pritom se snazi byt verici krestankou, cistou. cely zivot zije na vesnici.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jo jeste k tem GPS umistenych na detech... mne se velice osvedcuje Google Latitude. Moje matka vidi ze ziji, kde jsem, ze se pohybuji a je mene uzkostna. Predtim furt telefonovala. (Je mi 37 let :-).
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: v tom dokumentu říkali, že statisticky žádné větší nebezpečí než dřív nehrozí, že ta iluze vzniká díky většímu medializování...ale už nerozebírali, co přesně to znamená (počet mrtvých nebo zmrzačených dětí ročně?) a v rámci kterých zemí
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: na tohle jsem vazne zvedava, pokud by se mi zdarilo mit dite, zda ho necham volne pobihat nejak uplne bez dozoru. Nejak ziju v predstave, ze za socialismu byla mnohem nizsi kriminalita; plus ze prave proto ze skoro zadne deti volne nepobihaji tak to znamena ze zlocinci si vice vsimnou prave meho ojedinele pobihajiciho ditete; nemusi to byt zrovna pedofil staci 2 cikani kteri mu daji po drzce a seberou mu veci atd.

    Ale fakt nevim. Ideove presne rozumim co rikas. Asi je hodne taky rozdil mesto/vesnica a tedy brat decka nekam vic na ves, tam at je neco pokouse, to mi nevadi
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: problem je v te predbezne opatrnosti. nemame dokazane, ze neco zpusobuje skodu, ale protoze jsme lidi, kteri jsou od prirody vybaveni strachem, zarlivosti, xenofobii atp, je prirozene, ze z neceho ciziho a nehmotneho mame strach a mame tendence to pak kazdemu zakazovat, a tedy je prirozene ze neco ze strachu zakazeme. a ted jde jen o to kolik nas je a jak moc jsme hlasiti. pokud je nas dostatecne slyset, muzeme dosahnout toho, ze pro sichr tu jednu vec ze strachu zakazeme (napr Wifi), zatimco jinou vec ponechame (napr. hudbu), protoze, dotazeno ad absurdum, bychom museli zakazat uplne vsechno, coz zase citime ze neni to prave orechove, orechove je to jak to prave citime. principy tu jsou stejne jen pro mocipany, ze?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: viz priklad s hudbou. hudbu mame radi, tu zakazovat nebudeme. ze nektere lidi ty zvukove vlny obtezuji? ze to plasi zver? to prece nevadi, protoze hudba v nas vyvolava dobre stavy a v kom vyvolava spatne stavy, at si trhne nohou. ale WiFi? to nam dobre stavy nezpusobuje, my ty vlny nevidime, neslysime, buhvi co vlastne delaji, a tak je pro sichr vsem zakazeme. tohle je tmarstvi.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KUATO: jj, zrovna s tou Kanadou tam byla statistika, že tamní děti tráví 90 procent volného času uvnitř
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    YMLADRIS: No ja v obou techto typech zdanlive rozdilnych iracionalnich reakci vidim jeden spolecny jmenovatel - nekteri lide maji proste pocit, ze maji nejaka prava, ktera jim nekdo nahore zajisti, staci dostatecne dupat a delat bordel. Ze nekdo zakaze v jejich zajmu to ci ono. Nebo naopak, ze nekdo v jejich zajmu zrusi nejakou regulaci nebo jiny rozhodnuti tech nahore. Oboji je blbost - nejlepsi je starat se jen o sebe a jednat a myslet v ramci sveho vlastniho fyzickeho i mentalniho chlivku. Pak ti muze bejt jedno treba, jestli je LSD zakazany, ale zaroven ti muze bejt i jedno, jestli je LSD povoleny. Proste na ty zakony seres, protoze je to mimo tvuj chlivek, nemas ty sama zadnou moc to ovlivnit, pokud pomineme to trapne srocovani se do stad s jinymi stejne postizenymi, a podobny "socialni" iniciativy. Proste se starat o sebe, o veci, ktere muzes ty sama zmenit (treba si lsd koupit na cernem trhu nebo o nem psat pozitivni clanky na net), a mas o nich dost infa atd. Kdysi se tomu rikalo volny trh, nez nekoho napadlo, ze je nutne dat lidem nejaky prava zajistovany shora, protoze veci proste nejsou tak idealni, jak by mely byt, a ze je treba to nejakym "pokrokem" zmenit...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NYA: no ja to spis nechapu (akupunktura). kdy prijde zakaz, ze piercing muze nastrelovat pouze lekar? a tetovani?

    Prece kdyz jdu k nekomu kdo mi ma sahat na telo, tak je moje zodpovednost abych si zjistila o nem reference, co rikaji jeho klienti, abych se mu sverila do rukou, abych vedela, ze moje rozhodnuti ma dusledky. Zadne pravidlo typu "kdyz ma typek diplom, je to v pohode, jinak ne" nemuze prece nahradit vlastni rozhodovani. Proto si lidi delaji weby jako znamylekar.cz, protoze diplom nic neresi. Jenze mi prave pripada jako by se verilo, ze systemem vnejsich pravidel toto jde poresit.
    IRO
    IRO --- ---
    no trochu jsem s těma mobilama a dopadem na zdraví měl co dočinění a není to jednoznačné úplně. každopádně se ten negativní dopad s vývojem nových technologií zlepšuje, páč novější typy mobilních telefonů mají menší SAR (http://cs.wikipedia.org/wiki/Specifick%C3%A1_m%C3%ADra_absorpce) a taky se zahuštuje sít základnových stanic -> větší pokrytí -> mobily musí vysílat s menším výkonem a méně se zahřívá mozková tkáň. jinak jsme elektrosmogem obklopeni skoro všude, ale myslím si že škodí hlavně to, co je přímo u těla. byl jeden zajímavý výzkum v izraeli kdysi. rakovinu měli hlavně lidi, co žili daleko od základnových stanic (v nějakých kibucech myslím) a jejich mobily musely pracovat s větším výkonem aby zesílily signál. jinak je to taky o jedinci a tom jak se jeho tělo dokáže na účinky záření adaptovat. osobně bych děcku mobil koupil co nejpozději a taky všechny pc, wifiny apod. bych doma minimalizoval. berte to tak, že my jsme vyrůstali v uplně jiném prostředí z hlediska na elektrosmog než je tedka a ty děti dostávají brutální záhul už od doby co jsou v břichu matky.
    zajímalo by mě jak rychle se tělo a zda vůbec dokáže adaptovat na takové dávky vln. jestli má někdo o tom nějaké info, tak si ho rád přečtu :¨)
    no mi se jinak líbí ty školy v přírodě pro děcka, to bych podporoval všemi deseti :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    INK_FLO: tyvole mazec.. vzpomel jsem si ted na jedno rceni - na valce je dobre to, ze tolik deti je zbaveno zhoubneho vlivu svych rodicu.

    segra mi rikala, ze jednou se vracela letecky z Kanady a sedela vedle nejakeho amika a tak si povidali a kdyz mu licila, co jsme delali jako decka, blbnuti venku do tmy, bunkry v senu ve stodole, micove hry vseho druhu, venkovske oslavy jako vodeni medveda, kde ji vozili na sanich a ona s muzikantama hrala na tahaci harmoniku, ruzne souteze a akce dobrovolnych hasicu, taboraky a stezky odvahy, neckiady na rybniku atd. tak chlapek jenom sedel a s otevrenou hubou cumel :o)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    možná trochu související s tím, co nakousla ymladris - teď jsem viděl tento výbornej dokument

    "Lost adventures of childhood"

    Beyond
    http://www.beyond.com.au/index.php?option=com_vcatalogue&task=view_details&vid=390&Itemid=21

    je to o nově se objevující hrozbě, která může mít dalekosáhlé důsledky. A sice, že mezi dětmi (hlavně teda zatím asi v USA, UK apod.) mizí tzv. "volná hra". Tzn. že děti si hrají sami bez dozoru rodičů, zažívají různá dobrodružství, učí se kooperaci, sociálním dovednostem, rozvijí fantazii, přímou zkušenost s okolím metodou pokus-omyl atd.

    Bují hyperparenting, kdy rodiče dětem řídí vpodstatě veškerý volný čas, dítě má přesný režim na sebe navazujících kolektivních sportovních aktivit a zájmových kroužků, na všech těchto místech mu někdo řekne, jaký je program, co má dělat. A když pak např. zkoušeli tyto děti nechat bez dozoru, tak bezradně stáli a nevěděli, co mají dělat, protože jsou už od mala zvyklí nechat si řídit život.

    U dětí se tak rozvijí pasivita a neschopnost vytvářet opravdu vlastní motivace, názory, sny atd. Dělaly se výzkumy, které dokázali, že volná hra rozvijí mozek a čím dál tím víc se spekuluje, že nedostatek totoho fenoménu se podílí na masivním nárůstu ADHD, stresů atp. Bylo až k pláči sledovat tu absolutní absurditu, kdy v US byla třída, do které docházeli k psychoterapeutovi 7 - 11leté děti, které trpěli úzkostmi a stresem z toho, že jsou na ně kladeny příliš velké požadavky. A po psychoterapeutovi si je vzal do parády další odborník, který je učil, jak si hrát :-))

    Ukazovali tam třeba jeden tábor, kde má jedna ženská jedinou funkci - od rána do večera fotí děti při všech aktivitách a fotky průběžně uploaduje rodičům na net. Pokud se pak rodiči zdá, že je na pár fotkách dítě nějaké bez nálady, tak hned volá vedoucímu tábora, který se musí zodpovídat a sjednat nápravu. Nebo jeden rodič se tam chlubil tím, jak mají všechny jeho děti GPSku, díky které přesně ví, kde se nachází. Což mi přišlo obzvlášť zrůdné, když si vybavím, že nejkouzelnější okamžiky dětství byli během spiklenectví toho, že jsme lítali někde za vesnicí po bažinách a lesích a věděli, že rodiče neví, kde jsme

    Rozebírali i to, že stále rostoucí rodičovské obavy o své děti nemají žádné opodstatnění a jsou jen důsledkem jejich vlastních neuróz a vystresovanosti. Protože podle statistik žijeme v bezpečné době, což si bohužel neuvědomují lidi, kteří udělají z jedné bulvárně nafukované "Aničky" závěr, že za každým stromem číhá zfetovanej nekrofilní pedofil s kleštěma a letlampou.

    mluvil tam např. autor této knihy

    Under Pressure: Putting the Child Back in Childhood: Amazon.ca: Carl Honore: Books
    http://www.amazon.ca/Under-Pressure-Putting-Child-Childhood/dp/0676978436
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    CONTINUITY: mě jsou nějaký mobily úplně šumafuk...bennyho poznámka mi akorát asociovala podobný historický příklad...z mé strany se nejednalo o argument
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam