• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    PIZI
    PIZI --- ---
    NYA: Několik jsem jich četl, nevím o tom, že by některá toto rozlišení uváděla.
    NYA
    NYA --- ---
    PIZI: doporučuju nějakou učebnici dějepisu :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    NYA: No to je pravě ta otázka. Co je to kultura, která trvá? Znamená to, že ti lidé nemají žádná nová slova ve svém jazyce? Žádné nové obrazy, písně? Jak poznám kulturu, která trvá od kultury, která se transformovala v něco jiného?
    NYA
    NYA --- ---
    _BENNY: benny, proč bych si měla myslet, že se ptáš protože se chceš něco dozvědět, když vím, že jsi demagog. před pár dny jsi ze mě v jiném audi dělal p*u, tak pokud by ses se mnou teď chtěl bavit, čekala bych, že se aspoň omluvíš

    PIZI: jsou kultury, které trvají, a kultury, jež zanikají. taky nevím proč
    PIZI
    PIZI --- ---
    NYA: Nevim jak poznat ze nejaka kultura existuje kontinualne. A nevim ani proc by jeji nekonecna existence mela byt neco spravneho a zadouciho.
    LOOK
    LOOK --- ---
    OGMIOS: psychoterapie, krizove centrum apod...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NYA: ja jen ze pak nevim jaks to myslela s tema nejkonzervativnejsima kulturama a ztracenou liberalni zapadni civilizaci. mi teda pripadne, ze se cina zene do mnohem vetsi zahuby.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NYA: zidove a cinani nepouzivaji mobily? nepouzivaji wifi? nemaji jaderne elektrarny?
    IRO
    IRO --- ---
    OGMIOS: a co sex? funguje to?
    NYA
    NYA --- ---
    YMLADRIS: njn, viz INK_FLO asi...

    ENKIE: právě tenhle individualismus je obecnou množinou mainstreamových proudů a je příčinou bezohlednosti

    _BENNY: paradoxně ty nejkonzervativnější kultury bránící se novotám trvají kontinuálně od starověku dosud (židovská a čínská). ta naše západní to už má spočítané, přesně kvůli tomu, že nezvažovala včas důsledky

    INK_FLO: imo už děti nepouští ven, protože by je srazilo auto. tolik jich před 20-30 lety nebylo... druhak dřív děti běhaly venku v partě a dohlížely jedno na druhé, ale teď už se jedna banda děcek ze stejné ulice nebo paneláku neposbírá


    OGMIOS: studená sprcha většinou pomůže.
    btw. přišel jsi se stejnou písničkou jako před dvěma měsíci (do jiného audi).. tehdy to dopadlo tak, že ses sbalil a odešel. teď je to totéž, ale ostřejší a ty jsi o dost zmatenější. je to jako oblak smradu. buďto ho projdeš rovně, nebo v něm budeš chodit sem a tam, dopředu a zase zpátky.
    jako posledně - když nechce jít přítelkyně do manželské poradny, běž sám. potřebuješ poradit.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    OGMIOS: hele, rozeznat co je fajn myslenka a co je egohra, to neni trivialni ukol. VUbec to ted po sobe nechtej. Zamer se na uplne jednoduchy veci typu v klidu si uvarit caj a dulezita rozhodnuti typu zadost o rozvod nech plavat; nemas na to si ted ujasnovat kdo co ve vasem vztahu dela blbe atd.

    Kdyz by ve tvem stavu byl tvuj dobry kamos/tvoje sestra, co bys jim poradil. Tak to udelej.
    F0N
    F0N --- ---
    OGMIOS: it's simple - kazda myslienka ktora ta napadne nie je vobec dolezita (AKAKOLVEK) - nedavaj tomu energiu, nedavaj tomu DOLEZITOST - nic sa nedeje - telo reaguje to je v poriadku a intenzita aku budes citit zalezi od toho kolko energie vkladas do otazok do tvrdeni a vlastne cohokolvek co ti ide hlavou.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OGMIOS: vidíš, tos mi přišel podle projevu na nyktě jako rebel.. a asi tě při tom žena docela sekýruje
    no tak jestli si tvoje polovička stěžuje na to, že seš po práci hned doma a jednou si nebyl, tak je to docela pekelná stíhačka; ženský patří dom a chlapy na stavbu, jakýpak ego.. tradiční ženskou roli doma nepřebírej, buď tátou, ale ne ženskou
    já teď taky měsíc vařím skoro v kuse a už mě to moc neba, člověk není stroj, má svoje potřeby
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PALEONTOLOG: ja osobne si myslim ze davam vsechen svuj cas, uz jen tim ze jen pracuju a hnedka letim domu abych tam byl. osobne nic jineho nedelam. kdyz jsem nedavno sel s lidma z prace poprvy na pivo co tu delam tak jsem si to samozrejme vyzral. jenze na druhou stranu si myslim ze ani ja nedelam dobry veci pac si moje polovicka porad stezuje..tak bud si stezuje nepravem nebo proste to pres svy ego nevidim.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OGMIOS: chápu, taky sem si dělal srandu :)
    hele vypadá to, že seš pod tlakem a nevede Tě z toho cesta ven.. to bych si v první řadě fakt udělal čas jen pro sebe, kámoše, povyrazit si a udělat si něčím radost..
    můj fotr taky od mojí mámy, když mě porodila, vzal kajak a šel na Dunaj na 14 dní..;
    zkus si postavit do protikladu kolik toho ze sebe vydáváš rodině, potažmo sobě, a kolik se ti toho vrací a v jaké formě; a udělej si na to čas,
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    MUTHA: nedokazu to rozeznat co je ego a co ja. jen vim ze veci nefungujou a vsechno se cejti byt spatne. a dost mam obavy ze to kdyz si myslim ze by neco mohlo byt tak a nebo tak, tak ze to je vlastne jen hra mojeho ega jak me obalamutit a utvrdit si svou pozici.
    IRO
    IRO --- ---
    OGMIOS: jj to je normální reakce těla na uvolnění, když je furt ve stresu a napětí, jde o to nechat at se to vytřese a prostě to rozdýchat, bude to třeba trvat dlouho ale prostě to dělat a ono to půjde. když si nemáš kde lehnout tak aspon sedni a zkus se uvolnit v sedě. hlavně dýchej co nejklidněji, dech je základ. věř mi bude se to lepšit. jak říká níže paleontolog tak řeš nejdřív sebe, vztah se pak spíš zlepší než kdybys ho řešil v takovém stavu v jakém jsi tedka
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PALEONTOLOG: ja zabu nelizal, to sem si delal srandu, jen mi to prislo ftipny :D
    a cas stranou nemam. zkousel sem si udelat cas stranou 2tydny nazpatek. uz toho bylo moc tak sem se sebral a odjel k rodicum na barak..prijel sem o tyden pozdeji a bylo to stejny jak kdyz jsem odjel, proste jak kdyz by nekdo pauznul vybuch atomovky a ja si to vyzral o tyden pozdeji.
    no ale chci vyresit sam sebe protoze nevim co je pravda ani sam v sobe a nevim jestli delam neco spatne a nebo ne a hlavne co..a nevim jak na to.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    OGMIOS: a jak dlouho jsi to zkousel? nevim co cekas, asi se nezmenis za jeden den. Je uplne normalni, ze neco chces, ale situace te rozptyli, zapomenes na zamer, udelas kravinu, pak si zase vzpomenes. Dulezite je vytrvat. Za kazdou ego demenci se omluv tem, kterym jsi ublizil (uprimne) a porad znova to zkousej - nemusis nutne nasledovat impulsy sve mysli, nejakou miru svobody mas.

    Anebo pokud ne, zavolej na linku duvery ze ti hrabe a poradi ti odbornik.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: jo a dychat nejde, cely telo se citi divne. svaly jsou stazeny a kdyz dejcham tak se spis zacnu trast.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OGMIOS: no tak jestli se ti rozpadá vztah, tak neřeš sebe, ve vztahu jsou to vždycky dva i kdyby dělal zdánlivě blbosti jen jeden.. udělej si čas stranou abys neřešil vztah a mohl řešit jen sebe.. ..bez vyřešenýho sebe stejně s žádným vztahem nepohneš
    tys lízat tu žábu, žejo ? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam