• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    F0N
    F0N --- ---
    FESAKFLOYD: no ja tam dravca nevidim, ja tam vidim cloveka, preto ma zaujima co vidis ako dravca - napisal si clearly, tak co je presne to co tak jasne vidis?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    F0N: podivej se do zrcadla
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    koukam na tohle http://www.ciis.edu/ California institute of integral studies

    napada me ze spolecnost je mozno menit jadrove, po jadrech.. pak vznikne jakysi cluster, neco takoveho je videt na nyxu, s nadsazkou
    F0N
    F0N --- ---
    FESAKFLOYD: nerozumiem ti, co vidis ako dravca?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    F0N
    F0N --- ---
    FESAKFLOYD: ako vyzera ten dravec?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    clearly - mluvi z vas dravec
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Ber to jako treba vyclenit zdroje v ramci kterych mohou soutezit tak aby neco zustalo i na ostatni, kdo soutezit nechteji. Nebo tak neco. Aby soutezilo tesco s Kauflandem a ne Tesco s kramkem pana Vomacky. Ano nevim jak to zaridit. Jsou to vsechno jen napady v ramci toho jake hodnoty chranit, ne jak konkretne a zda vubec to lze.
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Jsem zmaten z toho co popisujes. Zadne ghetto piziu neprosazuji. Ano aby spolecnost fungovala mela by zahrnovat ruzne lidi. Z meho pohledu se ale zda ze spolecnost se snazi zahrnovat pouze same zavodniky. Nevytvari dost prostoru pro manana typy.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: jeste doplnim. pokud by se to dalo pojmenovat jako hodnotovy system Petka dle enneagramu, o cem mluvis, tak mi pripada neudrzitelne to ghetto samych pizi-u, kteri si v klidu rozsiruji svoje poznani a neinvazivne svedci ze sveho klidneho mista. pripada mi ze aby spolecnost fungovala, musis mit mezi lidma nutne zahrnute nejruznejsi typy. Kdo by u vas byl vojakem? Kde byste brali zeny? Kdo by se staral o decka? o nemocne ve spitale? atd... ... jako ze tip, mozna si vic cenit jinych typu lidi, i kdyz te irituji.

    Enneagram Personality Type 5: The Observer
    http://www.enneagram.net/type5.html

    Private and solitary by nature, you like to be invisible until you are ready to reveal yourself. You tend to stay on the sidelines preferring to meet the world with your mind. You prefer to play the role of detached observer or investigator. In general, you see the world as intrusive, overwhelming and chaotic–often demanding too much and giving too little in return.
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: To je samozrejme jeden extremni konec osy. V realite jsem nekde tim smerem a je mi jasne, ze na samotny konec nelze dojit. Ostatne je napriklad jasne, ze se neda najist jednou pro vzdy.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: jak kde, mas pravdu ze jsou mista jaka popisujes ale taky jsou mista kde i pres chudobu je prostredi cloveka to nejdulezitejsi protoze je zivi.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pizi: proste si vyresit zivot jednou pro vzdy

    toto se myslim ze je neudrzitelny zasek na tve strane, nejaka touha, ktera "neni trvale udrzitelna" :)

    jako ze bys potreboval mirne konvertovat smerem zivot je boj
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: jak kde, mas pravdu ze jsou mista jaka popisujes ale taky jsou mista kde i pres chudobu je prostredi cloveka to nejdulezitejsi protoze je zivi.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: vazi si ho vic nez ti kteri nemaji nejake zivotni prostredi cas ani chut resit, protoze jejich hlavni starosti je jak prezit chladnou zimu nebo suche leto. v chudych zemich se zivotni prostredi neresi, protoze se resi mnohem dulezitejsi veci (choroby, hladomor, spatne vzdelavani, spatne zdravotnictvi atd).
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: ja bych rozporoval to ze si rozvinute spolecnosti vazi sveho zivotniho prostredi. mozna ale jen si predstavuji pod tvym pojmem rozvinuta spolecnost nasi zapadni civilizaci..treba ale tim mas na mysli neco jineho :D
    jinak pro me ta nase zapadni civilizace je nestesti...jen delame bordel na vsech urovnich.
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Jo, zalezi co budou jako semknuti podnikat.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PIZI:
    OGMIOS:

    ale pokud se lidstvo semkne i bez spolecneho nepritele, nebude to vest k jeste vetsimu dojmu ze lidstvo je panem vseho?

    ja si myslim ze je v tom zapleteno mnoho veci dohromady. jedna vec je pristup k prirode (a kdyz se rozhledneme, je videt ze sveho zivotniho prostredi si vice vazi spolecnosti rozvinute spise nez spolecnosti rozvijejici se), druha vec je (ne)potreba spoluprace mezi lidmi (dnes je vice neprima). jedno nemusi vubec podminovat druhe, uplne klidne muze vetsi spoluprace lidi vest k prirodni katastrofe.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: ne, jen si myslim ze je to nase arogance se takhle chovat. protoze nase preziti je zavisle na nasi spolupraci. to ze to nevidime a ze si myslime ze lidstvo je panem vseho, je jen nase hloupost a pritom si s prominutim sereme na hlavu.
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Ne. Imho tvůj dotaz zaměňuje příčinu (chybí nepřítel) a následek (lidé nejsou semknutí). Lidé by měli být semknutí, ne nutně že by měli mít nepřítele.

    Já osobně semknutí nevyžaduji, stačilo by mi kdyby si lidé navzájem neubližovali a brali na sebe ohledy (sluníčkově naivní, já vím).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam