• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    PSYTKA
    PSYTKA --- ---
    CONTINUITY: nevíš, zda přednáška bude v angličtině??
    KAREN
    KAREN --- ---
    CONTINUITY: na videnou zitra!.))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Homepage - Inspirace šamanskou cestou - Divadlo Kampa
    http://www.divadlokampa.cz/denni-udalosti/inspirace-samanskou-cestou-4.html
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: Není to moc o 2012, mayský kalendář je zmíněn jen okrajově, je to hlavně o tom, jak tu změnu udělat :), je to souhrn malých reportáží o všech možných pozitivních vývojových směrech a aktivitách, co dělá mnoho lidí
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    2012: Čas na změnu - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mrFkkgb1cUE


    Moc dobrej a důležitej dokument k tématu klubu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jeste jeden obrazek k tomu Gini indexu. to ma hodnotu 0-1 (0 = vsichni maji stejny prijem, 1 = cely prijem statu jde jednomu cloveku), pricemz nejlepsi na svete je Svedsko 0.23, a u nas je to straslivych 0.256 (ironie).

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: mam nekolik teorii k tomuto :). Jednak to muze byt generacni - mlady decka jsou vztekly a nachylny k idealum ("spravedlnost") a tak to ma byt; zatimco my uz jsme usedlejsi a ocenujeme co se dokazalo vybudovat. Je ale fakt ze Conti je taky nas rocnik a pritom je bojovnice.

    Druhak, Marx: dejiny lidstva jsou dejinami tridnich boju. Spolecnost se vzdycky bude rozdelovat na ty, kteri jsou uspesnejsi (a furt se jim ten uspech multiplikuje) a na ty, ktery jsou prumerni a podprumerni. Je to jako v kazdem stadu zvere nebo na plani s rostlinou - nekteri jedinci jsou uspesnejsi. V prirode zadna sparvedlnost neexistuje, ale lidi maji tento ideal, takze spodni vsrtvy k tomu, aby zili lepe, pouzivaji hnev a vztek (maji za to ze spolecenska nerovnost je jasne Zlo a ze maji narok na podil na uspechu tech uspesnych).
    Takze kdyz cisar ztrati mandat nebes ( = nerovnost je uz moc velka), vypukne revoluce; s nadeji ze pristi cisar bude fungovat jinak. Asi to tak bylo je a bude, obroda.

    Za treti, muj postoj: u nas se zije fakt dobre. Myslim ze je to tim ze nejsme lukrativni pro imigranty, ale zaroven nejsme zoufale Belorusko. Lidi jsou u nas sikovni tvorivi a nenasilni; akorat kazdej krade no.

    Viz toto srovnani ohledne spolecenske nerovnosti:


    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OGMIOS: Když se naladím na vlnu, že vím, že mě nikdo nebude prasit a všichni pojedou v pohodě tak se to taky většinou stane, ale v té frontě by spíš čekali ode mne, že je po obejmutí pustím dopředu, aby byli dřív doma na růžovku :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PAULMUADDIB: ja to delal ted v nedeli asi tak, pospichal jsem a tak uz jsem lomil rukama nad dusickovejma ridicema a rikam si..kurna je tu 70 tak proc jedete 40. no a tak si rikam ze s nervama nikam nedojedu tak jsem jim poslal pozehnani a hned se jelo lip :D ale to objimani ve fronte by byla sranda. hlavne az by ses proobjimal uplne dopredu tak ta hlaska a vidite kdyz jsem vas tak pekne obejmul tak ted muzu pred vas co :D
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OGMIOS: Tak na dálnici spíš uhýbám a usmívám se, ale lidi ve frontě jsem ještě objímat nezačal, jen občas prohlásím něco humorného na odlehčení.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PAULMUADDIB: lidi ve fronte objimat, na dalnici predjet a usmat se skrz okenko(misto vztyceneho prostredniku) no a tak :D rofl :D
    PIZI
    PIZI --- ---
    PAULMUADDIB: Nemám auto. Žiju usedle. To možná dost takových situací odfiltruje. Takže asi to bude do značné míry i tím v jakém prostředí žiju. Čím aktivněji asi člověk žije, tím častěji může něco takového potkat. To dává smysl.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PIZI: Já tím myslel takové ty drobné události, kdy člověk jede do práce, uvízne v uličce protože tam někdo parkuje přes půl chodníku a větší auto neprojede a všichni troubí jako o život, nebo ho někdo prasí na dálnici, nebo jsou lidi nervózní ve frontě v obchodě když tam učnice pomalu markuje a tak.

    Ale jestli dokážeš odfiltrovat nutnost přesunů autem a nákupů v marketu, tak třeba je možné vnímat jen tu pohodu a lásku.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Já teda na tu bezmoc a nespravedlnost nenarážím na každém rohu, ale v médiích, které už nečtu, takže nenarážím. Onen hrozný svět je podle mě spíše mediální obraz, nežli realita. A nebo se prostě pohybuji v prostředí, kde tohle není. Podle mě to není tendence světa, ale tendence masových médií.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PAULMUADDIB: asi jo. postupna prace a nezatezovat se tihou nepotrebnych veci.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Stejně jako funguje spirála dobrých pocitů a událostí, která člověka táhne stále nahoru, funguje i spirála opačná. V dnešní době, kdy člověk naráží na bezmoc a nespravedlnost na každém rohu, je cpán umělými potřebami a umělými potravinami, špatnou vodou a vzduchem je velmi snadné vydat se na sestupnou cestu, udržet se na vzestuoné chce buď postupné berličky (někde si něco přečtu + hezký zážitek + očistím se a už to jede - další knížky, filmy, lidi, metody), nebo silný zážitek (životní zlom) nastartovat se na vzestupnou spirálu.

    Takže já si nemyslím, že někde sedí nějací zlí pánové, kteří ovládají svět jako matrix, ale že ten matrix, zvyšování tuposti a nečistoty (teď jsem četl, že 25% teenagerů bude do 30-40 mít rakovinu), je v podstatě přirozený stav a je rolí lidí, kteří měli to štěstí a tu vůli posunout se někam jinam svým vlastním příkladem pomaličku to zlepšovat (ne celý svět najednou, ale své okolí).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BROZKEFF: a protoze kultura je spolecny tmel lidi, kteri se diky ni dovedou identifikovat se zbytkem smecky a v chaotickem vesmiru vnimat jakous takous jistotu, tak ti, kteri pujdou mimo kulturu, budu vzdy neoblibeni. je to nevdecna role, byt nonkomformni :-) v kterekoliv socialni skupine.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PIZI: No tak v tom případě přispěchám s hotfixem, co udrží teorii konzistentní. Kultura závisí na těch tupějších, kteří nejsou schopni nadhledu a deindentifikace, tedy i dekonstrukce kultury. Matrix taky potřeboval jen ty líhně, aby měl zdroj energie. Kdyby v těch líhních bylo moc takových, jako Neo, tak se systém sesype. Kultura se bojí těch, co jsou "beyond culture".
    PIZI
    PIZI --- ---
    BROZKEFF: Na druhou stranu ti inteligentnější se zdá, že se množí méně, než ti "tupější". Takže co z toho, že si vyberu zdravé jídlo a mé spermie jsou tak v pořádku, když právě kultura a její memy "sobectví" mi radí se nemnožit.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CONTINUITY: Napadl mě hodně zajímavý pohled postavený na překroucené evolučně memetické teorii. Kultura jako celek je memplex a jakožto nadindividuální entita se chce udržovat při životě. Dosavadní boom lidské populace vede k přelidňování, ekologické krizi a potenciálně i ke zničení lidstva a tedy i kultury. Mobilní telefony, hamburgery a chemie ve všem pomáhají většinu populace oblbovat, činit ji výhledově impotentní a tedy nereprodukceschopnou. V extrémním případě se může většina populace jednou ukázat neplodnou. Další generace tak budou přísnějšími genetickými a memetickými selekcemi jen z těch, kteří buď byli dost chytří a navzdory všeobecně podávanému jedu si aktivně hledali něco neškodlivého (což předpokládejme, že je nějaký pattern v mysli, který se může spouštět i jindy a jinde) a nebo prostě byli natolik odolní, že byli dostatečně imunní/rezistentní.

    Analogie: Íránské město Ramsar a okolí má radioaktivní pozadí 260 mGy/rok. To je až 200x víc než jinde ve světě a všichni tamější obyvatelé ročně absorbují minimálně 13x větší dávku radiace, než je mezinárodně dohodnutý horní limit (20 mSv). Přitom ti obyvatelé tam netrpí rakovinou atd. o nic víc než kdekoli jinde. Možná proto, že se tam dlouhodobě genetickou selekcí udrželi jen ti, co mají příslušné geny, které si s tím poradí.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Rozlisovala bych mezi precitlivelosti,kdy clovek neco nesnese a vubec nemusi mit poneti proc, jako napriklad miliony alergiku,a vnimanim reality,kdy si je vedom naprosto silenych vlastnosti nekterych veci okolo nas,a proto se jim vyhne,pokud muze,a zvoli jine. Je ale zajimave,ze kdyz to chce sdilet,narazi,prestoze fakta jsou obecne znama,a dokonce i mezi lidma,kteri se o to zajimaji taky. Muzu jist,pit,pouzivat cokoliv,co jsem tu zminila,nestane se nic vazneho,a pokud nastanou neprijemne vjemy,po par pouzitich se to srovna,vsichni jsme se tu narodili,vsichni mame schopnost to vydrzet. Akorat pokud mam na vyber a muzu mit ciste veci,nechapu proc bych to delala. Nevidim jedinej rozumnej duvod smirovat se s tema ucinkama na telo a vedomi. V situaci nouze nebo nedostatku by to samozrejme bylo jinak,pak vezmu co bude a udelam z toho to nejlepsi. Ale dokud je vseho dost a mam na to,netusim proc na sebe patlat parabeny nebo pozivat nejake pochybne pseudojidlo. A neresim to absolutne,taky si umyju ruce mydlem na wc kdyz je to treba,nebo dam neco z vecerky,kdyz neni jina moznost. Nebo ruzny zavislosti..;) jen tam proste vidim ten rozdil,vidim co to udela,a prijde mi podstatnej.
    Ale dost o tom,bud je predcasne o tom psat nebo to neumim ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BNT: rikal nekdo,ze je to plus? Je to jen fakt,kazdej mame nejakou cestu. Nechala bych to byt,offtopic. Vsecky ty veci klidne snaset muzu,jen mi prijde ze to neslouzi mym ucelum.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam