• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    BNT
    BNT --- ---
    CONTI: precitlivelost na cokoli = intolerance. vyhrazovani se vuci cemukoli, komukoli.. neprijde mi to jako nejaky plus.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    něco jiného ;)

    ID Kostička s mužem:

    2. listopad · 18:00 - 21:00
    Místo konání
    Praha - divadlo Kampa

    Drazí přátelé,
    zveme Vás ve středu 2.11.2011 od 18hod na přednášku s Agustinem Grefou z amazonského pralesa. Povídat se bude o Ekvádoru, šamanismu, práci s rostlinami síly a možnostech pobytů s námi v pralese včetně práce v indiánské rodině.
    Vstupné dobrovolné.

    těší se na Vás

    Michaela Jurastikova
    se svym muzem
    Agustinem Grefou
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: ale to mi taky přijde o tom, že si řeknu, že chci...pročistit se, někam se posunout, apod.....záměr je pozitivní, nebudu se zaměřovat na to, že během toho procesu něco "nesmím"....člověk si zvolí nějakou disciplínu, protože to vede směrem, na kterém mu záleží
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KUATO: ok, to je jiná věc, měla jsem na mysli spíš vychytávání běžného života, aby člověku dobře fungovalo všechno, co chce

    samozřejmě vyloženě duchovní cíle nebo hlubší čištění jsou zas něco jiného, a tam je nějaké odříkání namístě
    KUATO
    KUATO --- ---
    CONTINUITY: vsechny velke nabozenstvi minulosti maji jako jednu ze zakladnich praxi nejakou formu askeze. beznemu cloveku je to jevi absurdni. proc by se mel v necem omezovat, nekoho poslouchat? ma to ovsem svuj hluboky smysl. kdyz pominu ocistu tela i psyche/ducha od jedu, vede spravne rizena! askeze od odstepeni Vedomi od nizsich slozek bytosti do pozice pozorovatele a navic pomaha i transformovat/rozpoustet nizke tendence v bytosti. neverim, ze by nekdo dosahl zasveceni/duchovniho vysledku bez nejake formy askeze, protoze v beznem stavu clovek neni schopen rozseparovat jednotlive slozky v sobe a furt se bude ztotoznovat s telem a dusevnimi slozkami.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Napadá mě, že jsou dva možné přístupy.

    Buď člověk změny vnímá tak, že se v něčem "omezuje", protože by "měl" (proč? říká kdo...?)
    To se mu samozřejmě dělat nechce, má k tomu odpor, vnímá to jako utrpení, a vůči takovému nepříjemnému chování se potřebuje vymezovat, mj. například v internetových diskusích ;)

    Druhá možnost je, že si vybírá to, co mu nejlépe vyhovuje, protože chce. Zkoumá svět, a volí to, co je nejlepší pro jeho cestu tak, jak ji sám cítí, a co mu dělá dobře a radost. Což je velice příjemnej proces. Není v tom žádné "měl bych", protože tam nejsou vnější autority. Z vnějšího světa mohou přijít informace, a ty jsou zhodnoceny "je tohle pro mně funkční, hodilo by se to třeba vyzkoušet?" - někdy ano, někdy ne.

    To, co řeší jiní lidé, potřebuju řešit, jen pokud sama vnitřně cítím, že je to dobrý nápad. Pokud ne, přenechám to jim ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---

    OGMIOS:
    Je to zvláštní stereotyp, že

    "zajímat se o to co jím nebo o zdraví= být vegan"....co? proč ? ;)

    Jasně, že člověk může být vegan z nějakých módních důvodů, a jeho vědomí může být totálně uzavřené
    Člověk může být i makrobiotik...a totéž
    Podstatné je, proč ten člověk dělá to, co dělá, jestli vůbec ví proč.

    Na druhou stranu, některé poživatiny prostě mají určité účinky. Například konzumací čehokoliv, co pochází z velkochovů, si člověk svou energii určitě nepozvedne, je to prostě toxické a plné energií bolesti, strachu, zoufalství a deprivace.....
    Standardní strava mi přijde, jako by byla téměř důmyslně navržená k tomu, aby člověka "udržovala při zemi", aby moc nepřemýšlel, neměl moc energie a nedělal moc nového.
    Na někoho to nefunguje :))), a je schopnej se hýbat, i když to všecko jí, což je úžasné. Ale mnoho lidí asi může svou energii podpořit tím, že udělá nějaké změny, třeba už jen tím, že vynechá ty největší úlety, jako jsou třeba ty koly, průmyslové cukrovinky nebo ta "tovární" živočišná produkce....a nahradí je něčím kvalitnějším...

    Tak mě napadá, že možná i tohle je trochu o těch "startovních podmínkách". Ten, kdo je na tom psychicky dost dobře, je v pohodě, vyrovnanej, láskyplnej, tak bude dost v pohodě, i když jí všecky ty věci. Ten, kdo tak v pohodě není, udělá dobře, když pořádně do hloubky řeší úplně všecko, protože mu to pomůže osvobodit se z těch méně funkčních psychických vzorců....(a strava s psychickýma vzorcema souvisí, sice není primární, ale ze zkušenosti tvrdím, že vliv teda fakt má ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Co se týče té možnosti zářit víc, dovolím si mravoučné zvolání:

    Nenechte si vzít spokojenost s tím co máte argumentem, že byste toho mohli mít víc.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    OGMIOS:
    Souhlasím s tím, co píše
    DAWYT:
    ;))
    Taky jsem byla násoska, nemálo ;-D
    Mnoho lidí, kteří mají v sobě hlubokou touhu přiblížit se k tomu "božskému", jak říkáš, si taky vybere takovej život, takovej začátek života, podmínky, rodinu, genetickej materiál, že to představuje zkoušku....že například člověk ze začátku neví co se sebou, všechno ho bolí a ničí se. Potkala jsem spoustu skvělých lidí, co se ničili, ale kvůli tomu si rozhodně nemyslím, že by bylo dobrý nebo v pořádku se ničit, na vlastní kůži jsem si zkusila, že je to akorát způsob, jak žít v utrpení a neuplatnit svůj potenciál....

    Mírnější stupeň je "neřešení", a tam si myslím, že je to tak, jak jsem psala níže: někteří lidé některé věci nemusí řešit, a nebrání jim to v naplnění jejich životního úkolu. To podstatné je láska. A nebo mají třeba nějaké "nezdravé" zvyky, které jsou v jejich pojetí vlastně zdravé, přinášejí jim radost a jsou s nimi sladěni tak, že to není zásadní problém. Tam mi ale přijde, že je to o určité rozumnosti a střídmosti. Člověk může být velice harmonickej a občas se zmastit z podoby, ale být nonstop v lihu je harmonické asi skutečně výjimečně ;-D
    Ale taky je to někdy tak, jak píše DAWYT, tedy IMHO: že ten člověk krásně září jak je, ale pokud by některé věci "řešil", měl by té energie ještě daleko víc, a on a celej svět by koukal, jakou dimenzi by mohl ještě objevit :)

    pro mně je dost divnej termín "hlídání si". vnímám to spíš jako vybírání si toho, co je příjemné a funguje. není potřeba něco hlídat. stačí se řídit tím, co duše a tělo chce. bolí neřídit se tím.



    WANAH
    WANAH --- ---
    OGMIOS: To sem (asi jako většina městských dětí) zkoušel taky. Možná to nepochopíš dokud to nezkusíš nevím. Ale chlast je podvádění:) (bez jakékoli moralizace) umožní ti přeskočit vývoj a říkat věci které nedovedeš vyargumentovat o neschopnosti promýšlet důsledky nemluvě a nakonec ti pomalu zavírá dveře k jakémukoli vývoji. V tohle případě jde opravdu o to co popisuješ, o ten efekt na ostatní nic víc, uvnitř je momentálně mnohem větší prázdno než bys tušil.
    A veganství je zase jenom způsob stravy. Důvod proč si ho člověk vybere může být jakýkoli.


    OGMIOS:
    DAWYT: Pokud je cílem "přibližování" to že až dosáhnete stavu ve kterém budete spokojeni a utnete to, máte pravdu, ale to je lidství v jeho nejryzejší podobě :)

    Pokud se člověk umí starat o své tělo je to základ, bez toho se sice dá pohnout někam dál, ale jen velmi omezeně.

    Nejvíc mne mate to hlídání si všeho možného, možná proto to pořád dře. Přitom jediné co je potřeba hlídat je naše tělo.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    OGMIOS: ted jde o to jestli ty nasoskove by nezářili stokrát víc než teď :) Jinak taky myslim, že to není podmínka (btw. Míla Tomášová realizovla údajně ten samý den, co měla nějaký maso s knedlíkem:)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CONTINUITY: hmm kolikrat jsem ti videl lidi co byly nasoskove a pritom z nich mluvilo vic bozstvi nez z ledasjakyho vegana. tohle je opravdu zajimava zalezitost a zalezi na kazdym zvlast jak umi dat pruchod tomu co prichazi. sam nad tim premejslim protoze si taky hlidam veci a jsem vegetarian atd atd..a pak potkavam lidi ktery mi ukazujou ze to je hlavne o tom osobnim vztahu k bozstvi nez o tom si hlidat vsechno mozny. samozrejme pokud se clovek umi starat i o telo, je to plus, ale ne uplne podminka.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CONTINUITY: prepocitavani mnozstvi cukru na vhozeny vrchovaty lzicky je taky moje oblibena zabava :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KUATO: není divu....

    poslední dobou mi dělá v systému chaos cukr a začla jsem si všímat, kolik ho v čem je, i když je to třtinovej bio cukr, pořád je to koncentrovaná supersladká věc se specifickým intenzivním účinkem.....a teda zírám, v jednom sojovým pitíčku je třeba vrchovatá polívková lžíce ;-D ....to je vůbec standardní množství cukru v jedné 250ml jednotce slazeného nápoje
    pokud někdo vykalí celou lahev koly nebo fanty, přijde mi zázrak, že to vůbec ustojí ;-), a vůbec se nedivím, že z toho chaosu v metabolismu má i chaos v hlavě, kterej se může projevit ledasjak.
    i když zase, přesně jak píší v tom článku, s vyvozováním přesných závěrů, že je to zrovna tím, bych byla opatrná, spíš je to tak, že ti lidi žijí v celkově rozvrácených a psycho podmínkách
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: ale přijde mi, že ty to probuzení každopádně a ve všem děláš :o), takže jakákoli diskuse o tom je jen diskuse o rozdílný osobní terminologii ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KUATO: pro mně teda nějak probuzení božského v člověku od jídla nejde oddělit ;)
    stejně jako nejde oddělit od těla a jeho léčení
    nebo od dělání toho, co má smysl a od tvoření
    nebo od vztahů k lidem a ke všemu

    je to všechno jedna věc...není nějaká část míň důležitá
    KUATO
    KUATO --- ---
    CONTINUITY: jasne, rozumim. muj pristup k jidlu je takovy, ze.. jim, abych mohl zit. jidlo v mym zivote nehraje zasadni roli. zasadni veci je tykaji oziveni bozskeho v cloveku, naucit se vnimat zivost sveta, rozvijet tvorivost.. takze to jidlo hraje jaksi druhe housle - coz ale furt neznamena, ze je to nejak zatracovano, to nechci rict, jen, ze neni tezistem meho zivota. k jidlu mam jedinou zasadni vyhradu - clovek by mel znat "cenu" jidla. cena masa je uplne jina nez cena chleba. oboji clovek pozna jedine tak, ze "si uspini ruce od hliny". imho jidlo posvecuje zejmena postoj cloveka k nemu, uvedomovani si toho, jak je svet propojen, jak jedna vec podminuje jinou. neni to veru mnohdy radostne povedomi. on se svet zda trpkym mistem. ale zase se mi pripominaji verse z Bhagavadgity, ktere imho krasne vysvetluje mnohe :o):

    13. Tak jako vtělená duše prochází v tomto těle z dětství do mládí a do stáří,
    přechází také po smrti do jiného těla. Moudrý člověk se touto změnou nedá zmást.
    14. Smyslové vjemy horka a chladu, bolesti a radosti jsou pomíjející. Mají svůj
    příliv a odliv a jsou nestálé už svou přirozenou povahou. Snášej je tedy
    trpělivě, potomku králů.
    15. Vždyť nesmrtelnosti může dosáhnout, Velký mezi muži, jen člověk, který je
    stálý v radosti i bolesti.
    16. Nejsoucno nemůže nikdy vzniknout a jsoucno nemůže nikdy zaniknout. Ti, kdo
    znají pravdu, to vědí.
    17. Nikdo nemá moc zničit onu nepojmenovatelnou prasílu, jež proniká vším. Věz
    najisto - je nezničitelná!
    18. Ve smrtelné tělo se halí nesmrtelný, nevyčerpatelný a neohraničitelný duch.
    Proto bojuj, potomku udatných králů!
    19. Kdo soudí, že duch, jenž sídlí v těle, usmrcuje nebo může být usmrcen,
    nedošel pravdy. Duch nikdy nezabíjí a nikdy není zabit.
    20. Duch se nikdy nerodí a nikdy neumírá, a poněvadž se nezrodil, nemůže nikdy
    zemřít. Je věčný, neměnný a neumírá, když tělo umírá.
    21. Jestliže, Ardžuno, člověk ví, že duch je nezničitelný, nezrozený a neměnný,
    jak může někdo někoho usmrtit, či dát někoho usmrtit?
    22. Jako člověk odkládá starý šat a bere si nový, tak i duch odkládá vysílené
    tělo a vstupuje do těla nového.
    23. Šípy jej neprobodnou, plameny nespálí, vody nepromáčí a větry nevysuší.
    24. Ducha nelze probodnout, spálit, promáčet ani vysušit. Duch je trvalý,
    všudypřítomný a věčný.
    25. Tento duch je neviditelný, nepostižitelný a neměnný. Víš-li, že takový je
    duch, nermuť se více!
    26. I kdybys věřil, že duch nemá věčné trvání, že je podroben neustálému zrodu i
    smrti, přece, mocný bojovníku, nemáš příčinu k smutku!
    27. Neboť to, co se zrodilo, musí zemřít, to, co zemřelo, musí se znovu narodit.
    Proč tedy oplakávat věc nevyhnutelnou?

    23. Činy osvobozeného člověka, který není poután proměnami hmotné přírody, jehož
    myšlení je založeno na poznání Mé podstaty a který jedná v Mém zájmu, se zcela
    rozplynou ve Mně.
    24. Jeho oběť je brahma, jeho obřad je brahma a jeho lopota je brahma. Oheň,
    jenž ho stravuje, je brahma, poněvadž sám splynul s brahma.
    25. Někteří dávají své obětiny polobohům, jiní zase přetínají svá pouta a
    odevzdávají svou pomíjivou podstatu v oběť Věčného brahma.
    26. Někteří obětují v ohni sebevlády své smysly. Jiní zase v oběť přinášejí
    všechno své cítění a vědění.
    27. Někteří obětují v ohni sebekázně své smyslové vnímání a všechny své životní
    úkony. Jiní obětují zase svou světskou moc.
    28. Někteří přinášejí v oběť bohatství, odříkání a své duchovní dědictví z
    minulých životů, kdežto jiní obětují zase svou učenost a moudrost.
    29. Někteří, když zvládli cesty výdechu a vdechu, vydechují jako oběť svůj
    výdech do vdechu a svůj vdech do výdechu.
    30. Jiní, když spoutali své životní síly, omezují zase potravu a obětují všechny
    úkony svého těla.
    31. Jejich hříchy jsou spáleny, a jako se po skončeném obětování všichni
    podílejí o zbytky obětiny - krmi nesmrtelnosti, tak se i oni budou se Mnou dělit
    o vlastní obětinu.

    32. Tento svět, Ardžuno, není pro ty, kdož nechtějí znát oběti. Každá z těchto
    obětí se dokonává nějakým činem, jak píší védy. Pamatuj, že oběť tě vysvobodí.
    KUATO
    KUATO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam