• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: zase ta prelidnenost... myslis si, ze k prelidnenosti dojde v momente, kdy clovek prestane zit v harmonii s prirodou? vzdyt prece kazdy zivocich se chce rozmnozovat a zit svuj zivot prostrednictvim svych potomku dal, ne jenom zmlsani evropani a amici, kteri nevedi co s vlastnim zivotem a tak utraceji svoje tezce vydelany penize za vlastni destrukci.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: Baktérie v přírodním prostředí žijí v rovnováze se svým prostředím, které si je zpacifikuje, aby jich bylo víc, míň, akorát....

    člověk začal být destruktivní, když přestal věřit v symbiózu s prostředím a začal si nárokovat všechnu potravu a všechno pro sebe. Čímž se začal víc a víc izolovat a oddělovat od zájmů "všeho" kolem sebe, a zaměřovat na krátkodobý profit.

    Podle některých s tím měl cosi společného ten pantáta v kosmiclé lodi, kterej se prohlásil za Boha a svým "vyvoleným" tohleto nakukal - a ono se to pak jako velmi agresivní filosofie šířilo a šířilo a šířilo

    ale kdo ví, třeba je to taky jen legenda
    viděla jsem párkrát na psychedelikách takové halušky, že tahle entita navštívila x planet v prvním stadiu civilizace a zasela tam tohle

    je to smrtelnej vir. nejpozději za pár tisíciletí je planeta na odpis, zničená, vybydlená, přelidněná, pokrytá ovládacíma systémama, co drsně hlídají ty davy zoufalců, aby ještě chvííííli makali, skrz vírtuální reality, drogy a nový a nový verzre náboženství (sex v posledním stadiu už možnej není)

    Země má šanci být první, která se z toho uzdraví. Dává se do toho obrovská síla, všechen potenciál jiných dimenzí, jiných planet,rodí se sem jen ty nejsilnější bytosti.

    Protože pokud se tady podaří to zdravit, vráti se VČAS, před kolapsem biosféry, k normálnímu radostnýmu otevřenýmu vědomí a normální touze spolupracovat a žít v harmonii se životem - tak se bude vědět, že se to léčit, i na těch jiných planetách. ´DÁ. A to je MOC zásadní, protože množení toho viru a všechno to nadměrný, přehnaný, extrémní utroebí na těch planetách živej vesmír nepředstavitelně bolí. Až se tý bolesti zbaví, to to tu teprve bude magický a nádherný. Vesmír nutně potřebuje uzdravit život, a od toho tady všichni jsme.

    Loll,taky jeden příběh, proti těm promakaným tradičním asi moc malej ;-D, ale takhle jsem to viděla :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Rozhodně nejde žádný překvapivý řešení vyloučit, osobně si umím rozhodně představit, že se vyskytne mnoho nápadů, jak teď propojenost a kreativita roste geometrickou řadou :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ;
    SAGUS: A řekl to Buddha určitě?

    Mám takový dojem, že kolem sebe viděl různé druhy utrpení a identifikoval jejich příčiny jako touhu a připoutanost

    Přijde mi zavádějící dávat to jako synonymum s křesťanským "život je slzavé údolí, a pokud budete posloucha, dostanete se někam, kde to bude o hodně lepší"

    Jak jsem psala, ani jeden z těch konceptů pode mě nemá s Ježíšem ani Buddhou mnoho společnéhp. Zato má mnoho společného s mocí, s potlačením lidovéhp léčitelství (na nemoci třeba jen svcenou vodu), se stěhováním lidí do špinavých středověkývh měst, s vállkama ve jménu jednoho nesmyslu za druhým. Pokud tady ten živoz není podstatnej, není divu, že se s nim v úplně novém masovém měřítku zacházelo jako s hadrem

    A na Východě to pokud vím v zásadě dopadlo podobně, tahle myšlenka jako nástroj totalt.....a taky určitě jedna příčina. proč se materiální svět nebere dostatečně vážně, kašle se na jeho ekologii, atd.

    Věřím, že je to obráceně, že život má být o radosti. z těla, učení v něm, společnosti ostatnícch lidí, možnosti tvořit a objevovat :))

    ale tohle je zase možný jen tam, kde nevládnou nebo už tolik neprudí přesně ty autority, jejichž předkové to slzavé údolé vymysleli
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PAULMUADDIB: nj, ale pak k tomu prijde jedna osoba, oznaci jev jako "silou vule lze menit hmotu", druha osoba o tom napise esoterickou knihu a dalsi statistice a miliony lidi zacnou verit tomu, ze lze pouhou myslenkou pohnout stolem.

    PAULMUADDIB: kdyz mi bylo 5, myslel jsem si ze cely svet svymi myslenkami ovladam. a cely zbytek zivota jsem presvedcovan o opaku. neresim telo, protoze to ze svoje telo ovladam vuli pro me a snad pro nikoho neni zadna novinka. novinkou jsou ovsem veci typu telekineze, se kterou je to podobne jako s yettim (vsichni o ni mluvi, jen ji nikdo nikdy bez pouziti autosugesce a sebeklamu nevidel).
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: Když ti bylo 5, měl jsi prostě víc vědomostí :-). Proč nestačí přetvořit vlastní tělo? Je víc otiskávat krpec do skály, nebo vítězti nad rakovinou? Jak se vymezuje tvoje tělo, které ovlivnit myslí dokážeš, od zbytku světa? Není svět jen to, co vnímáš zprostředkovaně přes své tělo?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: Já si třeba myslím, že to je v hlavě.

    Beton je v podstatě tekutý kámen vytvořený lidskou invencí a jde do něj za tekutého stavu otisknout lecos.

    Nehořlaví, nebo neprůstřelní se stáváme opět díky invenci (azbest, kevlar).

    Létat umíme díky letadlům těžším než vzduch (kdysi nepředstavitelné).

    A tak dále, a tak podobně. Když chci něco dokázat (třeba otiskávat části těla do kamene), mám k tomu nástroje. Lidskou myslí se podařilo překonat původně nepřekonatelné překážky. A že to není ohnutí fyzykálních zákonů, ale podvod? Ale účelu to poslouží.

    V podstatě je možné cokoliv, nikde se neříká, jak k tomu dojít.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: vyloucit veru nelze nic, ani to, ze Zeme je ve skutecnosti opravdu placka, ale nam se to tak shora jako koule jen zda. ale v nekterych pripadech je pravdepodobnost jevu tak mala, ze je korektni neco takoveho nazyvat nesmyslem.

    ja osobne na nicem netrvam, naopak kdyby se zjistilo ze lze silou vule menit okolni svet (a ne jen vlastni telo, psychosomatika samozrejme funguje), byl bych z toho nadsen. poradne bych si to natrenoval a pak bych tento svet kompletne pretvoril k obrazu svemu :-) ale tohle jsem uz jako malej ve svych fantaziich zkousel kdyz mi bylo 5, fakt to nefungovalo.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: ad orgasmus - nemela jsem v umyslu provokovat skeptiky, odkazovala jsem jen na vyvoj toho pojmu, jak uz nekdo psal: nejdriv orgasmus nebyl popsan = neexistoval, pak existoval jako terapie hysterie, dneska je to soucast sexu. Uvazme kdyz by nahodou neprobehla sexualni revoluce, zadnej Masters-Johnsonova atd a dotedka bychom meli viktorianskou moralku. Kolik zen by bylo schopno predvest orgasmus na vyzadani? Byly by pornoservery?

    Stejne tak IMHO pokud ma clovek vedecky pristup nemuze VYLOUCIT ze treba jeste probehne nejaka skalni revoluce, ktera povede k rozvoji schopnosti otlacovat ruce do skaly. Casem budou jedinci kteri to budou predvadet pro internety. (Treba - nelze VYLOUCIT.)

    Vzdyt o tom organickem svete nevime skoro nic. Ze se vam chce (skeptici) trvat na nejakejch nemennejch zakonech za situace kdy neutrina litaji rychleji nez svetlo :). Moje pozice je, vzdyt ten svet zkoumame par stovek let, nejak seriozne. Jedine co ted vime je, ze otlaky ve skale a azbestovi nehorlavi lidi jsou neprokazani, neda se to koupit, chleba z toho nenapeces. Takze nezajimavy z praktickeho hlediska.

    Snazila jsem se jen rozporovat ten argument "Neumi to predvest, takze je to podvod."
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KOSMO: No jo. Hindu style. ;-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: nu nekdo to zde vytahoval jako priklad toho kdy lze myslenkou zmenit hmotu. pokud tam nekdo vylil beton a udelal si do nej stopu, pak to samozrejme neni predmetem naseho zajmu ;)

    v pripade skoceni do ohne a neuhoreni silou vule by se jednalo o nejakou manipulaci s prirodnimi zakony, jinak to nevidim.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    Někde hodně dole byl dotaz na absolutní svobodu, se kterou jóga hodně operuje. Takže krátký výcuc z tabulky 36 tattev Kašmírského Šivaismu:

    Absolutní svobodu lze definovat jako úplnou realizaci 36 tattev. Jediná zcela svobodná bytost je Šiva sám. Bohem nikdo není. Šiva (první level) operuje skrze Šakti (druhý level) a to skrze její tři fundamentální aspekty - ičchá, džnána a kryjá Šakti - vůle (třetí level), poznání (čtvrtý), činnorodost (pátá). Šestá je pak Mája, ta která zakrývá skutečnost Nejvyššího...

    Kdo tedy plnně ovládá svou vůli, poznání a tvoření - stáva se zcela svobodným - dosahuje Šivy. Z pohledu této Nauky tedy nelze nikdy hovořit o svobodné vůli jedince. Jedinec je zcela nesvobodný tzn. Pašu - něco jako zvířátko :-)

    A k těm siddhi - kdo dosahuje těchto vrchních tattev - má pak automaticky schopnost tvořit universum, inkarnovat se kdykoliv, kamkoliv a dělat tam cokoliv :-) Ale proč by to asi dělal, ne???
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: ma smysl slovni spojeni ohnuti fyzikalnich zakonu?
    Proc si myslis, ze kdyz nastane nejaky neobvykly jev nebo ma nekdo neobvyklou schopnost,ze obchazi fyzikalni zakony?
    Nikdo tu nemluvil o obchazeni fyzikalnich zakonu. To je spis ukazka tve uvazovani a predsudku, kde sis automaticky prevedl jednu vec na druhou.

    Pokud nekdo udela dlani otisk ve skale, tak je jasne,ze to musi udelat zcela v souladu s fyzikalnimi zakony, pokud vychazime z predpokladu, ze vse se deje v mezich fyzikalnich zakonu.

    je tu ovsem jina vec, a to fakt, ze vsechny fyzikalni zakony nezname, a ze pojem fyzikalni zakon je konvencni pojem.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JUNIPETRUS: nejen. cist umis?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SHEALA: odkaz je spravne takhle http://www.nj.com/insidejersey/index.ssf/2010/04/science_consciousness_and_the.html

    takze odpoved zni: v laboratori?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HONZAL: pokud je mi znamo, id snop se nikde nechlubil, ze umi ohybat zakony fyziky. sam rika, ze vsechno je to subjektivni zalezitost, ktera v objektivni realite nema misto.

    YMLADRIS: zensky orgasmus se ale reprodukovat povedl. pornoservery jsou toho plne. proc to nejde u sarlatanstvi?

    JUNIPETRUS: ne ohnout kus vetve, ohnout nebo zcela obejit fyzikalni zakony
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JUNIPETRUS: treba takle:
    - New Jersey Magazine | Living in New Jersey | Inside Jersey - NJ.com
    http://www.nj.com/insidejersey/index.ssf/2010/04/science_consciousness_and_the.html.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    KUATO: asi tu otazku tusim:-))
    KUATO
    KUATO --- ---
    no tak ve vztahu Shealy a vyzkumu zenskych orgasmu muzeme zatim objektivne rici jen to, ze nesetri minusy na prispevky, ktere se na vec divaji jinak nez ona. Shealo, mam na jazyku vsetecnou otazku, ale radeji si ji necham pro sebe :o).
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SHEALA: tak jinak - kde muze vedec, ktery nikdy nebyl se zenou pozorovat zensky orgasmus?
    Za druhy - muze kazdy muz, co byl se zenou, pozorovat zensky orgasmus? A pokud uz se mu neco takoveho jevi, nepozoruje treba jenom predstirany orgasmus?

    Objektivne lze zatim jen rici, ze o zenskem orgasmu se lze docist, stejne treba jako o prochazeni zdi, kameni mudrcu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam