• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mne by se zase libilo vychytat nejakou pani co by pekla dokonale buchty. ty z obchodu nezvladam (asi uz jsem odvykla) a matka mi pect nechce, ze pry jsem tlusta, tak mam smulu...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: nedelal, nemam ale za to, ze bych nejakou potravinovou alergii trpel. reknemez ze jsem ten spravnak kterej poradne nasloucha hlasu sveho tela ;-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: jj, hrozny. matce jsem radeji lhal a do skolni jidelny vubec nechodil, porce zasadne nedojidal a tak sedel u jidla "dokud to nedojim" dalsi dlouhe hodiny, na vyletech jsem byval radeji hlady nez zrat chleba s tuhym rizkem apod. miloval jsem novou domacnost meho prave rozvedeneho otce, protoze tam mi nova macecha rekla, ze jestli nechci, tak to dojidat nemusim (ach!!). nenavidel jsem navstevy na vesnicich a jejich rezim "pit az po jidle" atd. celou dobu jsem byl za exota, az dnes se prave dozvidam, ze zrat takovy sracky v takovym mnozstvi fakt neni normalni :-) ale i v dnesni dobe mi spousta lidi rekne, ze tak rozmlsanyho cloveka neschopnyho jakehokoliv kompromisu ohledne jidla jeste nepotkali.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    taky muzes mit na spoustu veci alergie, testy sis nechal delat?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: no a v mladi za komousu jsi mel take problemy s jidlem? to nebylo zadne bio, pesticidy atd., ale proste ty potravinarske receptury byly "normalni"
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: a ten cas nez clovek nejaky kvalitni jidlo sezene!
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: tak to ja na dobrym jidle nesetrim a neusetrim. ale k me skode, protoze ja proste sracky zrat nedovedu, je mi z toho blbe uz behem toho kdyz to jim, pak je mi blbe behem traveni a potreti je mi blbe kdyz to telo dotravi, vynada mi a s blbou naladou si rekne o dalsi jidlo. mi hnusny jidlo proste zrat nejde, mam problem snist i dobry ale stejny jidlo druhy den, telo mi ojebavani kvalitni stravy svym pristupem dost komplikuje, a tak mi nakonec nezbyva nic jinyho nez se stravovat v drazsich restauracich, kupovat si drahy potraviny a cast z nich jeste vyhazovat, mit min penez na jine veci a vic zaludecnich vredu :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: tak obecne se vi ze u nas ze zahadnych duvodu jsou lidi ochotni nakupovat velmi nekvalitni potraviny - tentyz vyrobek (zmrzlina, jogurt, ...) u nas a v nemecku je slozenim uplne jiny, protoze tam by to nikdo nezral. Hlavne ze je to levne.

    Takze mozna nejde o hipiky, ale ze lidi za drahe organic suroviny nechteji davat penize. Ja taky ne. :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: ano, ale motivace lidi kupovat bio je tam jina nez zde. bio je proste normalni slusny jidlo, nic specialniho pro hipiky a vegose.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: no presne to nevim, ale existuji nejake presne popisy bio kvality, bio certifikaty, bio kontroly a bio dotace z EU. mohla by presneji vedet Conti. Jsem celkem presvedcena ze to tak vali i na zapade.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: coz mi jeste pripomina...

    na zapade je bio znacka ciste jen o chuti a kvalite surovin (o tom ze merunkovej jogurt obsahuje fakt merunky a ne chemickou prichut merunek apod). bio potraviny kupuji ti, kteri se chteji normalne najist, normalni potraviny kupuji ti, kteri chteji usetrit nebo na ktere bio uz nezbylo. rozhodne se bio nekryje se zdravou vyzivou, to snad jen u nas! jde o chut a o to ze jime to co bylo deklarovano. stejne jako u farmaru nejde o zdravy zivotni styl, ale o podporeni mistnich pestitelu, to je cele. nevim proc se to tady chape jinak, mozna protoze ty bio kramky neprovozuji "normalni" lidi, ale ruzni oshove, koralkari a vegetariani :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: for je v tom ze tohle si na bio-like hraje, ale ve skutecnosti to zadne bio neni. temer nic z toho bio nalepku nema, jsou to jen veci od farmaru. a protoze jede vsechno slozite v malem mnozstvi, je to vsechno tak drahe. nejcastejsim zakaznikem jsou cerstve maminky, pro ktere je bio a farma jedno a to stejne :-) coz mi pripomina...

    DARJEEL: (otázka je, co je to bio, ale když má každá mrkev dvě nebo tři nohy, tak je to dost divný; občas nějaký nahnilý atd.)

    tohle presne je to bio! zadne chemicke hnojeni, zadny selektovani podle pravitka, zadne automaticke ostrouhavani brambor a ocistovani mrkve od hliny apod. pekne draze, se zkracenou spotrebni lhutou, jako pred 100 lety :) posledne jsem napriklad koupil plesnivy bio chleba, kteremu do lhuty zbyvalo jeste 10 dni.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: hm tak toho jsem se bala :)

    to je zas ta bio moda, ...

    ja bych nejradsi neco, co je natolik kvalitni ze vyrobce (pekar, reznik, zelinar) se nerozpakuje to jist sam i kdyz vi co v tom je, ale pritom za rozumnou cenu. Nemusi to mit nalepku bio. Tak uvidim...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BROZKEFF: ja tam nakupuju kazdej vsedni den. ceny teda miri na vyssi stredni tridu, jeste par takovych obchodu a budu na mizine :D
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Dostal jsem doporučení na další projekt ;)
    a sice pokus o brněnský LETS (alternativní měna)
    http://www.rozletse.cz/
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: Ničím, to co tam píšu je takřka doslovný přepis toho co říkal a jak to říkal. Ozvi se mu mailem, třeba ti pošle nějaká data.


    YMLADRIS & Darjeel: Aha, tak to já zatím nic "divného" nezažil a dostal jsem co jsem si objednal, ale představy jak to tam zefektivnit už mám sám taky.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    _BENNY: supr, to vypadá dobře a odpovídá to představě, která se mi už dřív zrodila v hlavě. půjdu se tam někdy podívat. (a třeba se ještě dám na podnikání a otevřu si franšízu;))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SHEALA:
    YMLADRIS:

    Sklizeno.cz / Sklizeno.cz
    http://sklizeno.cz/
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Já jsem toho Ishmaela sjel za čtyři hodiny a to jsem toho poslední dobou moc nečetl. Zlehka jsem přeskočil jen pár odstavců ze začátku, pak se to čte čím dál lépe, jak je člověk vtahován do souvislostí.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    STRYX: ja bych rekl, ze v pulce teprve zacinaji ty hlavni speky, ale prave si na zkusebnim vzorku overuju, ze samospasitelny to nebude...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam