moje reakce na 'prednasky' ze Story of B (konec knihy), ktere mi byli kdysi (cerven) doporuceny jako sumarizace Quinnovych myslenek:
* autoruv styl mi nesedi, prilis rozvlacne, pomale, opakuje samozrejmosti nekdy az k zblbnuti dokola, neustale jsem uvazoval, jestli je to natahovani poctu normostran, nebo zacilenost na ctenare lehce podprumerne inteligentni...
* sem tam lehka ekvilibristika se slovy, ucelovym pojmenovanim veci/jevu, argumentace kruhem apod. v beletrii se to asi da snest, no..
* samotny obsah vcelku zajimavy je, ale jako nic svetoborneho ho neshledavam, resi tam (imho) jen dve hlavni temata: 1) vznik a problemy prelidneni a jeho pricinu system zemendelsvi nasich predku (od cca 10k let pred nl), a 2) ze jsme zapomneli na to, ze takhle nezijeme odjakziva, ze jsme pred tim desetitisice let zili v sberacsko/loveckych kmenech (to tam honosne nazyva "Great Forgetting"..:).
* v zaveru je naznak nejakeho reseni, kdy se prednasejici (B) postuluje do pozice neceho jako proroka teto tisice let zamlcovane pravdy, ale zadne reseni nenabizi. (mozna v dalsich knihach?)