• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    F0N: Hmmm... kudy bych do toho... tudy...
    Ticho, to slůvko, které se tu na Nyxu docela dost používá díky AYP, ve zvláštním, specifickém významu je moc moc, strašně a nejvíc důležité pro vlastní seberealizaci.

    Ale donutíš tichem Klause k něčemu? Odpovím to rovnou - ne - na to bys potřeboval pořádný bič a mrskat a mrskat a mrskat... Klaus ani nikdo z těhle tatarů není součástí mé či tvé seberealizace - no doře, už slyším tu připomínku - tak z 0,0000001%. Řekl bych, že je fajn rozlišovat co dělá člověk pro sebe, pro svou vlastní realizaci a co dělá pro realizaci nějakého vyššího celku... ono se to často míchá a pak ty koktejly jednoty smrdí po hnijících rybách... já nevim jak ty - ale já docela rád banánový nebo jahodový koktejl :-)))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: asi se dopustim stejneho omylu, kdyz reknu, ze to nebude fungovat, a to pro nikoho :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOSMO: http://www.realitysandwich.com/sacred_economics_ch_17_summary_roadmap

    tady to typek v klidu micha :) (je to ten typek z videa co jsem postovala nize)

    doporucuju tez bennymu (pokud by to dopadlo takto, mizis na mars?) a pizimu - on tam ma krome basic income i dalsi vymozenosti

    vzdy mne prekvapuje jak nekdo zvlada odhadovat co by takto radikalni zmeny zpusobily
    F0N
    F0N --- ---
    _BENNY: :)
    no mna inspirovalo toto
    Doing Time, Doing Vipassana
    http://www.dhamma.org/en/av/dtdv.shtml

    je to realne riesenie, ktore funguje - a ked ma niekto pocit, ze mu vladne nejaky politik, tak to je svojim sposobom tiez vezenie.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    YMLADRIS: Jazyk je důležitý - a my už mluvíme - přemýšlíme ve slovech. Začnu si zase svou oblíbenou parketou - jeden z veršů Šiva sútry:

    jónívargahkálašaríram - pojmenování je příčinou rozdělenosti světa

    Filozof Husserl - Život v jazyce je jen život mezi symbolickými odkazy

    Slepý Osel :-) - Ani dvacet tisíc ran bičem nezpůsobí takové utrpení jako uvědomění si jediného slova

    Schválně si zkuste vzpomenout, kdy jste si poprvé uvědomili, že rozumíte slovu. A angličtina dává světu novou naději... není to sice zrovna sanskrt, ale holt tam ještě nejsme.

    Válka se děje naprosto všude - Lybie byla "naše" akce. A za chvilku tu bude další. Mír je čas mezi dvěma válkami. Myslet si, že to bude někdy jinak je opravdu najivní.

    A teď to důležité - nikde jsem nenapsal, že je nejdůležitější zisk - to je ohromná chyba! Ne tvoje Ymladris, ale naše!!! Kapitalizmus není filizofie, není v tom žádná ontologie, je to jen sys. výměny energie-peněz. A to je ten průser naší doby - nejhorší z nemocí - nemáme společnou filozofii žití - nemáme proč dělat zisk - zisk pro zisk - to je pekelné kolečko. Nemůžeme čekat, že jednou budeme mít tolik, že začneme přemýšlet jinak. Nejdříve musíme začít přemýšlet jinak - a teprve pak budeme mít dost. Na tomhle je potřeba makat den co den - a ono už to dávno jede - ale čistě osobně, strašně pomalu...

    Vím, žes tu někdy psala, že tě čakry neberou - ale já to asi nedokáží vysvětlit jinak - vydělávání peněz a držení výkoné moci - to patří ke sluníčku, k manipúře. A filozofie, myšlení to je v hlavě, na adžně = o tři levly výš!!! Tyhle roviny nesmíme míchat dohromady a co hůř - měnit jednu za druhou...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    F0N: to mi pripomina tohle :-)

    Zen-buddhisté pochodovali Prahou. Každý šel jinudy ~ Infobaden.cz
    http://www.infobaden.cz/2011/08/29/zen-buddhiste-pochodovali-prahou-kazdy-sel-jinudy/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: ... co si nejsem jista zda k tomu muze nejak dobre prispet, jsou revoluce. Demonstrace, protesty. To uz aspon teda oslavy - pokud je potreba se vytrhnout z kazdodenni setrvacnosti a slyset evangelium a nabrat inspiraci a nadeji, ok. Ale klic je IMHO prave v te kazdodennosti. Jak zit a predavat zpusoby ziti, ktere jsou vtipny pro obycejnej kazdodenni den.

    Ale tak drzim jim palce... (OWS)
    F0N
    F0N --- ---
    KOSMO: asi jedinu alternativu vidim v tom, ze sa zobudi co najvacsie mnozstvo ludi. Je to presne ako v matrixu, kym funguju programy - rano vstavam, odrobim, zaplatim, nakupim a vlada sa stara o moje istoty tak je to fake. Ludia co vytvaraju zakony predavaju davu iluziu istoty - nikto nepouziva vlastny common sense - potom vznikaju uplne krkolomne riesenia, ktore nemaju vobec nic z realitou.

    Co takto demonstracie ticha, cojaviem raz za rok pred parlamentom kazdeho statu - pride 1000-10000 ludi bez transparentov bez pokrikovania a iba tak si tam sadnu na pol hodinu - to by mohlo mat vplyv :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOSMO: jasna vec... Vis co znamena Nemec? Clovek, ktery je nemy, neumi mluvit (jako mluvime my lidi). V praveku se lidi identifikovali s rodinou, kmenem, pozdeji vznikly narody, staty, rasy, ted mas cele lidstvo, ktere se vetsinou shoduje na tom, ze jiny lidi neni dobre zabijet, zotrocovat, ublizovat jim. POkud se ti to nezda, myslim to v globale. Jeste pred tisicem let bylo naprosto normalni dobyvat cizi uzemi valkou, vsechno znasilnit a pobrat. Ted uz se to dela jen ve stredni Africe. Vyvoj je jasnej. Akorat je to holt pet kroku vpred a tri zpet, obcas.

    Proc je nejdulezitejsi zisk? Protoze predstavuje stit, bezpeci. Ale ohromne mnozstvi nebezpeci uz jsme na Zemi poresili. Je jen otazka casu, kdy se v prumeru budeme citit tak bezpecne, ze misto zisku se zamerime na nejake rafinovanejsi potreby... lasku a tak.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    YMLADRIS: A co myslíš ty? Je taková globální změna sys. možná? Už se to někdy v moderní historii stalo - míněno od doby vzniku platidla?

    Jsem se vlastně musel podívat, jak že je ten kapitalizmus definovaný, abych zjistil, že: "Kapitalismus je ekonomický systém, v němž jsou výrobní prostředky v soukromém vlastnictví a provozovány za účelem dosažení zisku." Copak je to v rozporu se životem??? Vždyť to ani jinak nejde - jediný co jde, že odstraníš soukromé vlastnictví. Jenže to je jen papírové... Vždycky to někomu patří, někdo to spravuje.

    Celá Occupy půjde brzy do háje a nezbude po ní téměř nic. Víš proč? Protože nemá žádnou jednotnou myšlenku! Nemá vůbec nic - kromě hněvu (kulantně maskovaného za lásku) - co by dokázala nabídnout. Žádný nový přístup, ideu ani princip, na kterém by nový sys. měl fungovat.

    Byly a jsou na Zemi systémy jiné - jenže v naprosto jiných sférách. V duchovních. V těch jsou veškeré principy obsažené a žádný kapitalizmus je nedokáže pošpinit. Ani nemůže, protože je jejich přirozenou součástí. Všichni musí něco jíst a tuto potravu nějakým způsobem získávat.

    Jó, kdybychom všichni opět poklekly před Bohem a hluboce se uklonili. Nebylo by již potřeba této diskuse. Jenže Bůh je mrtev a my jsme ho zabili (Mr. Nietzche, že) Takže co s tím teď? Když už se lid nedokáže poklonit před Bohem a Bůh tak přišel o vládu nad lidem. Pak musí přijít civilizace s nějakou novinkou, ne? Nabízí jí někdo??? Slyšeli jste o Ní?

    Když jsi to rozebírám jógicky, vnitřně - vypadává toto: Ztráta důvěry ve vlastní původ - proto ta neschopnost se politicky angažovat na všech úrovních. Lidi se bojí - všude jen spousta strachu. Tohle jsou múladharické děje - chybí naprostý základ - a bez základů nemůžeme stavět nic, neb to brzy zase spadne...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOSMO: rekl bych ze to co rikas je normalni vec a tak mi nejde do hlavy proc to vidis jako nejakou velkou obet :)
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    OGMIOS: narážku beru jen jako, že do preblamtiky moc nevidíš :-) a něčemu věříš... nechci se přesunovat do diskuse o tom co je to vědomí. Samozřejmě posun řekněme "těžiště" LIDSKÉHO vědomí nahoru či dolů možný je... ale to je na hony vzdálené Vědomí...

    a abychom se mohli posunout výš, než jsme teď na západě - tedy blíže "srdci" - musí být nejdříve schopní oběti. Skutečné, reálné oběti! Ne jen řečí...

    Třeba takové, kterou teď předvádí pan Babiš - zkus si uvědomit, že on opravdu ryskuje život, obětovává své pohodlí, ryskuje obrovské problémy pro firmu... a všichni chtějí vědět proč to dělá??? A víte co na to odpověděl? Víte, když mi jsme byli mladí, dělali jsme věci jen tak z přátelství.

    To je o "srdci" a taky pořádných "koulích".
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOSMO: no cekat..ehm..spis by ses mel pripravit na ten posun ;) :D
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    sorry za pravopis - píšu už dlouho a přepínám mezi english... není to moje silná stránka...
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    YMLADRIS: Sleduj, sleduj...
    Já se podivnou shodou okolností dostal do sfér globálního byznysu - potkal se s mnoha velkými šéfi - a velmi mě to změnilo pohled na ně samotné, na sebe i na svět. Realita je jinde než se píše v novinách. Problém není v penězích - energii - ale v moci - a tu drží v rukou jiní...

    Četlas Nietzcheho? Antikrista? Totálně by se mnou souhlasil a ty lidi na náměstích by označil jako lůzu - ty které ovládá RESENTIMENT - a to jsou ti všichni, kteří nesměřují vzůru, ale dolů. To jsou ti, kteří neprodukuji, nepřinášejí v celkově nic pozitivního - v tom smyslu, že žijí na dluh. Vytvoří více negativní karmy než té pozitivní...

    Asi spustím bouři hněvu - ale klídek - nejde o odsouzení - jen analízu stavu - proč nejsme (zatím) schopní změny - byť vskutku nepatrné...

    Mluví se často o posunu vědomí - a víte co? - je to nesmyl - vědomí se nikam a nikdy neposunuje a neposune. Musíme to dát za těchto podmínek - čekání na posun - znamená čekání na smrt - nepřinášet pozitivitu světu - ale brát a čekat...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Mineno globalne, i kdyz bychom v CR narovnali pomery na svycarskou uroven kde nikdo nekrade a vsichni se dobrovolne ridi zakonem -- porad jeste bude Occupy Zurich, protoze okupantum jde o ukonceni kapitalismu jako systemu. O to bych rekla Babisovi nejde :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOSMO: treba lidi v mem okoli z principu odmitaji spolupracovat s mafianem Babisem. Jeho metody (brutalni lobbing, ...) uz jsou taky jako dost docela uber-kapitalisticke. Da se to vykladat i tak, ze pravicovi kapitaliste jsou uz v panice, ze lidi priste zvoli levici (uz je korupce fakt stve), takze (miliardari) vytahli do boje na tema Jeste tu je cast pravice ktera chce potrit zlo a prosadit pravo, nemusite volit Sobotku. Ale jde jim jen o to aby zustala pro ne blizsi pravicova garnitura. Tak nevim :-)

    Babis se mi libi svou bezprostrednosti sedlaka, ale zatim ho sleduju spis vyckavave.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    YMLADRIS: odpovím takhle:
    2. Andrej Babiš - Show Jana Krause 23. 9. 2011 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Z135Q0G9K58&feature=related


    Máme tady tu demokracii a chceme změnit sys., tak aby nám více vyhovoval. Takže teď každý kdo chce něco opravdu udělat - může. Stačí se připojit k výzvě od Babiše a začít nezištně makat pro všechny. Výsledek může být parádní a taky naprosto v souladu s během věcí.... jenže....

    Kdo tady s těch lidí co sedí a leží někde po náměstích by skutečně něco udělal??? A víte co - zkušenost mi říká, že skoro nikdo - protože oni nechtí nic dělat - chtějí dát jointa, čumět do blba a přitom žít ve standartu Švícarů. Je to jako tady - spoustu se nakecá - ale pak už se toho moc neděje...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Occupy Wall St - The Revolution Is Love - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=BRtc-k6dhgs


    ... je to jako psytrance/boom spirit. Je to jako 60. leta, woodstock a tak. Shift of consciousness. Videjko je hezke.

    Pokud toto je mainstream OWS paradigma, tak to se ale prece neda dosahnout stanovanim na ulici a blokovanim kampusu. Tak nevim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam